PWM εξίσωση εξόδου για 555 χρονόμετρο

Θα χρησιμοποιηθεί για την PSPICE δεδομένο κύκλωμα ανάλογο γύρω από το IC 555 χρονόμετρο για να δείτε το οικόπεδο PWM: και πήρε το ακόλουθο αποτέλεσμα. Η βασική ιδέα ήταν να χρησιμοποιηθεί το 555 ως Ασταθες multivibrator η οποία συζητήθηκε στο ακόλουθο μήνυμα: http://www.edaboard.com/thread64259.html # post933387 οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται θ: t1 = 0.693 ( RA + RB) Γ1 ---------- κύκλο φόρτισης t2 = 0,693 (RB) Γ ------------------ εκπλήρωση% του κύκλου Κύκλος = t1 / (t1 + t2) Για τον συγκεκριμένο συνδυασμό αποτέλεσμα μετά ελήφθη?% Δ = 66,66% συχνότητα = 4.8kHz

πώς πήρατε αυτή την εξίσωση για C_tot και από τον τρόπο πρακτικό τάση τροφοδοσίας είναι 11,90 V. [color = "Αργυρό"] ​​[size = 1] ---------- Δημοσίευση προστέθηκε στις 12:50 --- ------- Προηγούμενη θέση ήταν στις 12:40 ---------- [/SIZE] [/color] γεια Ashish, το κύκλωμα που έχουν δημοσιεύσει, όπου είναι το βιογραφικό παραλλαγές; Αυτό είναι ό, τι θέλω.

[Quote = kishore3677? 934078] πώς πήρατε αυτή την εξίσωση για C_tot και από τον τρόπο πρακτικό τάση τροφοδοσίας είναι 11,90 V [/quote] C_tot = T / R / ln [Vcc / (Vcc-Vctl)] είναι από την T = RC * ln [(Vcc / (Vcc-Vctl)]

​​[size = 1] ---------- Δημοσίευση προστέθηκε στις 12:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 12:40 ---------- [/SIZE] [/color] γεια Ashish, το κύκλωμα που έχουν δημοσιεύσει, όπου είναι Βιογραφικό παραλλαγές; Αυτό είναι ό, τι θέλω.
Όπως ανέφερα ότι χρησιμοποιήθηκε Ασταθες διαμόρφωση κύκλωμα multivibrator και αν γνωρίζετε PSPICE κωδικοποίησης τότε μπορείτε να δείτε καθαρά ότι θ καρφίτσα δεν χρησιμοποιείται. 5 από 555 και τροφοδοτείται ο έλεγχος τάσης μέσα από αυτό και το ίδιο είναι ορατό στην έξοδο. Ynu να δείτε τη διαφορά μεταξύ των αποτελεσμάτων της θέσης αυτής και ότι τη θέση του οποίου σύνδεσμο σας έδωσα προηγουμένως. Εκτός από αυτό, αν είστε ακόμα δυσαρεστημένος μπορείτε να κάνετε το ερώτημά σας πιο κατανοητό για μένα.

Γεια Ashish, έχω τις ακόλουθες αμφιβολίες από το κύκλωμα σας. 1. Το βιογραφικό σημείωμα εχεις να διαφέρουν από 1/3VCC να 2/3VCC, αλλά βλέπω στο κύκλωμα σας, ημιτονοειδές κύμα ποικίλες πολύ χαμηλότερα από ό, τι 1/3VCC και εξακολουθεί να υπάρχει έξοδος. 2. Τι Max freq Μπορώ να δίνω στο να γίνουν αντιληπτά No.5. Ποια πρέπει να είναι το αντίστοιχο Ε και C αξίες. 3. Με την εξέταση κυματομορφή σας παλμού, δεν είμαι σε θέση να συμπεράνει τη στιγμιαία πλάτος του κύματος ημιτόνου. Αυτή είναι η αρχική μου ερώτηση. Σχέση μεταξύ παλμού και το μέγεθος της τάσης ελέγχου, ώστε να μπορώ να πω ότι αν δίνω στο παράδειγμα 5 V, τότε θα πάρει αντίστοιχη PWM εξόδου και ούτω καθεξής.

Έτσι δεν θα μπορούσε να εξετάσει την αντικατάσταση ΡΑ από μια σταθερή πηγή ρεύματος (χρησιμοποιώντας ένα PNP τρανζίστορ, για παράδειγμα). Όπως γνωρίζετε, ο τύπος θα είναι: Τ = Vctl * C / I Δεδομένου ότι είναι σταθερή Τ θα είναι proporional να Vctl (σε ένα περιορισμένο εύρος μικρότερο από 0 έως 12V, όπως θα ανακαλύψετε). Αν ακόμη και σε αυτή την περίπτωση Τ είναι διαφορετικός από τα αποτελέσματα τύπο (το οποίο είναι πιθανό να συμβεί), θα πρέπει να εξετάσει επίσης τις καθυστερήσεις μεταξύ: Ενεργοποίηση -> εξόδου υψηλής C σε Vctl -> εξόδου χαμηλή Κερίμ

ya Κερίμ με σταθερή πηγή ρεύματος, PWM είναι πράγματι γραμμική. ευχαριστίες

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back