PWM εξίσωση εξόδου για 555 χρονόμετρο

K

kishore3677

Guest
γεια μπορεί κανείς να εξηγήσει τη σχέση μεταξύ της τάσης ελέγχου και PWM εξόδου του χρονοδιακόπτη 555. έψαξε πολύ, αλλά δεν μπορούσε να πάρει ένα.

Ελέγξτε αυτόν τον σύνδεσμο [url = http://www.kpsec.freeuk.com/555timer.htm] 555 και 556 Κυκλώματα Χρονοδιακόπτης [/url] εξηγούνται όλες οι λειτουργίες και οι εξισώσεις για τον υπολογισμό της συχνότητας ή καθήκον Άλεξ

Στην πραγματικότητα Ψάχνω για ένα διαφορετικό PWM τάση ελέγχου, δεν με δοχείο, όπως φαίνεται στο σύνδεσμο που προτείνεται.

δείτε και αυτά συζήτηση Τάση ελέγχου με τη χρήση 555 χρονόμετρο IC [/url] [url = http://www.scienceprog.com/control-motor-pwm-schematic/] κινητικού ελέγχου PWM σχηματική |. Επιστημονική, ενσωματωμένο, βιοϊατρική, ηλεκτρονική περιεχόμενο [/ url ] http://www.usna.edu/EE/ee320/Supplements/dcdc9_pwm.pdf

ya ελέγχεται από την περιοχή, αλλά μπορεί κανείς να εξηγήσει με σαφήνεια τη μαθηματική σχέση μεταξύ της τάσης ελέγχου και εξόδου PWM.

[Quote = kishore3677? 933881] Στην πραγματικότητα Ψάχνω για ένα διαφορετικό PWM τάση ελέγχου, δεν με δοχείο, όπως φαίνεται στο σύνδεσμο που πρότεινε [/quote] Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικά σχεδιασμένο PWM ICs, να περιλαμβάνει ξεχωριστές ρυθμίσεις. για τη συχνότητα ταλάντωσης και τη δυνατότητα ελέγχου της τάσης εξωτερικού.

Οποιαδήποτε περαιτέρω συμβουλές και συνδέσεις

Εάν έχετε ένα παράδειγμα για να αρχίσει με, θα ήταν δυνατόν να βρεθεί μια φόρμουλα για αυτό, όταν χρησιμοποιείται ως κύκλωμα PWM.

θα μπορούσε να σας το εξηγήσω περαιτέρω

Θέλω να πω ... Μήπως ξεκινάτε με κάτι; Δηλαδή, δεν έχετε ένα συγκεκριμένο κύκλωμα στο οποίο ο κύριος IC είναι 555 και θέλετε να μάθετε, για παράδειγμα, η σχέση μεταξύ της τάσης για την καρφίτσα 5 και κυματομορφή εξόδου του από την ακίδα του 3; Ή ζητάς μόνο μια γενική ερώτηση;

ναι έχω ενσύρματο 555 σύμφωνα με το φύλλο δεδομένων. Trigger στο pin 2 και διαμόρφωσης εισόδου στο pin 5. Να πάρει PWM εξόδου, αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν κάποια άμεση σχέση μεταξύ της τάσης ελέγχου και διάρκειας παλμού. Δεν μπορούν να αφορούν από μαθηματική άποψη.

Βλέπω ... Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 555 ως μονοσταθής. Απλά να είστε σίγουροι, δεν σήμα ενεργοποίησης σας έχει μια σταθερή συχνότητα (ίδια συχνότητα); Για παράδειγμα, η οποία είναι η τάση της τροφοδοσίας; Είναι ρύθμιση; Από τη στιγμή που το ενσύρματο κύκλωμα, το οποίο εκτιμά έχετε επιλέξει για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και Γ; Συγγνώμη για ζητάμε πάρα πολλά ερωτήματα ... Μπορώ να χρησιμοποιήσω για τον υπολογισμό για να δημιουργήσουν πραγματικά κυκλώματα. Η γενική μορφή του κάθε τύπου, για εκπαιδευτικούς σκοπούς, χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να συμπεριλάβει όλες τις πιθανές συνθήκες: χαμόγελο:

ναι σκανδάλη μου έχει μια σταθερή συχνότητα με παλμό 50us πλάτος. Η τιμή R-10K και C-10nF. Ναι τροφοδοτικό μου είναι γραμμική, όχι SMPS. Έχω, επίσης, με αποσυνδεδεμένη 0.01uf. Τώρα κάποιες ενδείξεις.

Δεν βλέπω τιμές: wink: Συχνότητα έναυσης και Τάση Αν δεν είστε σίγουροι σχετικά με τις αξίες τους, μπορείτε να δώσετε οποιαδήποτε αυτά που προτιμάτε. Μου αρέσει να δουλεύω με τους τύπους από την οποία μπορώ να πάρω τα αριθμητικά αποτελέσματα για ένα ή περισσότερα παραδείγματα. Έτσι, μπορεί κανείς να ελέγξει την εργασία του σε ένα πραγματικό κύκλωμα.

50Hz συχνότητα σκανδάλη, παροχή 12V τάση.

Τώρα είμαστε έτοιμοι για δουλειά ... Ας εξετάσουμε τι κρύβεται πίσω από pin5. Υπάρχει ένα διαιρέτη τάσης. Πάνω αντίσταση του είναι 5 χλμ. και το χαμηλότερο 10K (στην πραγματικότητα 5K 5 Κ). Έτσι, η τάση pin5 αν θα πρέπει να είναι ανοιχτή: Vcc = Vctl * 10 / (5 + 10) = Vcc * 2/3 Στο παράδειγμά μας: VCT = 12 * 2/3 = 8V Τώρα, όταν το σήμα φτάνει σκανδάλη (γεια του με χαμηλή άκρη), Γ θα κυκλοφορήσει από oin7 και να χρεώνεται μέσω RA. Για να συνεχιστεί ... Σημείωση: όταν είμαι στις σελίδες στο internet edaboard μου κόψει τυχαία ... γι 'αυτό πρέπει να τεθεί πάλι σε λειτουργία.

Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω ακόλουθη εξίσωση Vc = VCC (1-ε (-t/RC)). Αντικαταστάθηκε Vc για διάφορες τάσεις ελέγχου (4 έως 8V) και προσπάθησε να βρει αντίστοιχη Τ, θεωρητικά. Τώρα με τον πειραματισμό, δεν είμαι σε θέση να πάρει οπουδήποτε κοντά σε θεωρητικές τιμές.

Ακόμη και σε pin5 = 7V για παράδειγμα, είναι καλό ότι κάνατε κάποιες εξετάσεις ... μπορείτε να μοιραστείτε τα αποτελέσματά σας, έτσι ώστε να μπορούμε να τις αναλύσουμε μαζί.

ναι Θα μοιραστώ μερικά από τα αποτελέσματα: πρακτικά Ε τιμές = 9.83K γ = 15nF. Έλεγχος τάσης V = 4 ----> PW = 56us CV = 5V ------> PW = 78us CV = 6V -------> PW = 102us CV = 7V ------- -> PW = 133us CV = 8V --------> PW = 171us

Εντάξει ... έτσι ας εξετάσουμε μετράται t σας (PW) και τα δεδομένα στοιχεία και ανακαλύψτε ότι 555 Γ IC βλέπει πραγματικά. Υποθέτω ότι μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι ΡΑ έχει πράγματι τις 10K αξία. Παρατήρησα μόνο τις πραγματικές αξίες της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και C. .. Συγγνώμη C_tot = T / R / ln [Vcc / (Vcc-Vctl)] Φαίνεται ότι C_tot (θεωρείται από 555) είναι περίπου 12 nF (συγνώμη αυτό είναι λάθος: oops:) @ 14.05nF 4V 14.72nF @ @ 5V 14.97nF 6V 15.45nF @ @ 7V 15.83nF 8V Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να προστεθεί ένας άλλος παράγοντας στον τύπο Γ να συμπεριλάβουν την Vsat της καρφίτσα 7: Vc (t) - Vc (0) = [Vmax - Vc (0)] * [ 1 - e ^ (-t/RC)] όπου Vc (0) = Vsat (κατά το χρόνο 0) Τ = RC * ln [(Vcc - Vsat) / (Vcc - Vctl)] Είναι καλύτερα να απομονώσουν Vsat πρώτα. Vsat Vcc = - (Vcc - Vctl) * e ^ (Τ / RC) Αυτό δεν λειτούργησε πάρα πολύ: λυπημένος: Εάν αυτό συμβαίνει σε μένα ... Δεν θα κοιμηθώ μέχρι να πάρω τα κλειδιά που λείπουν: χαμόγελο: Δεν είμαι σίγουρος πόσο οι καθυστερήσεις από την σκανδάλη για να εξόδου (χαμηλή προς υψηλή) και από Vc = Vctl στην έξοδο (υψηλή προς χαμηλή) συμβάλλουν στη μέτρηση παλμού. Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι έχουμε 12V, προτιμώ να χρεώσει C με σταθερό ρεύμα αντ 'αυτού. Νομίζω ότι ήδη είδε πώς να το κάνουμε στην επόμενη παράγραφο "Γραμμική διαδρόμου".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back