Pic ή Avr;

[Quote = Αναλυτής] Yea, να χρησιμοποιήσετε AVR είναι πιο άνετη από φωτογραφίες, αλλά υπάρχει ένα πραγματικό problem.Microchip διανέμει τα προϊόντα τους για να παντού, αλλά δεν AVR. Για παράδειγμα, δεν έβρισκα AVR στη χώρα μου (την Ευρώπη) [/quote] Κοίτα εδώ για ATMEL distibutorts:. www.atmel.com / δίνες / Γενικά / contact_list.asp ΒΕΛΟΣ είναι distibutor σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες: www.arroweurope.com www.arrow.com

Επί του παρόντος, ένα σχέδιο περιλαμβάνει Atmel ATTINY26L (20 ακίδων) συσκευή σε αυτό. Είναι πρόκειται να είναι φθηνότερο, αν αλλάξει σε ένα ΣΜΕ 16F628A (18 συσκευή καρφίτσες); Ποσότητα μου είναι περίπου 10K το μήνα. Οποιεσδήποτε προτάσεις; Ευχαριστίες

Γιατί όχι απλά ρωτήστε distbutors σας του PIC και AVR για τις τιμές σε μεγάλες ποσότητες; I μόνο τιμές μονάδας, φαίνεται ότι η 16F628A είναι λίγο φθηνότερο, αλλά δεν μπορεί να εκτελέσει τόσο γρήγορα όσο ATtiny 26L. 16F628A <5MIPS ATTINY26L <8MIPS Η PIC16F628A έχουν επίσης λιγότερα χαρακτηριστικά: Ένα PWM Δεν ADC ATTINY26L: 2 PWMs 10-bit ΚΔΚ: - 11 single ended Κανάλια - 8 Διαφορική Κανάλια ADC - 7 ζεύγη καναλιών Διαφορικές ADC με Προγραμματιζόμενο gain (1x, 20x) Αλλά αν δεν χρειάζεται κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά ίσως πρέπει να πάμε για το ΣΜΕ ή να αναζητήσουν φθηνότερες εναλλακτικές AVR. Δεν ξέρω για τις τιμές σε μεγάλες ποσότητες όμως, αλλά ρωτήστε distriboturs σας. Regards, ME

Ή μήπως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ATtiny2313L αντί ATTINY26L. Δείγματα της ATTINY2313 πρόκειται να κυκλοφορήσει Q3/03. ATTINY2313 δεν περιέχει ΚΔΚ και νομίζω ότι πρόκειται να είναι φθηνότερα από ό, τι ATtiny26. MSC AVR Flyer (pdf 1,4 MB): www.msc.de/imperia/md/content/microcontr/atmel/6.pdf Αυτή είναι από τις παραπάνω pdf: Die συρρικνώνεται Για τη μείωση του κόστους, βελτίωση της ταχύτητας και της δυνατότητας που του συσκευών, ATMEL συρρικνώνεται επί του παρόντος ορισμένες από τις συσκευές AVR. AT90S1200 θα αντικατασταθεί με την καρφίτσα συμβατή ATTINY2313. AT90S2313 Θα πρέπει να συρρικνωθεί στο pin και λειτουργικά συμβατές ATTINY2313. ATTINY12 θα αντικατασταθεί με την καρφίτσα συμβατή ATTINY13. ATTINY15 Θα πρέπει να συρρικνωθεί στο καρφίτσα συμβατή ATTINY13 AVR μController Roadshow:. www.msc.de/e/seminare/daten/07550/roadshow.html www.msc.de / e / seminare / index.html

AVR είναι ταχύτερη, ισχυρότερη PIC είναι φθηνότερη

Pic χρησιμοποιείται ευρέως. Δοκιμάστε "PIC" και "AVR" στο Google. Μπορείτε να βρείτε τα τσιπ pic παντού.

Αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το PIC είναι 20 ετών ή έτσι. Η οικογένεια AVR είναι πολύ νεότερο και πιο σύγχρονο στο σχεδιασμό (γ περισσότερο φιλικό). Η AVR γίνεται όλο και πιο συχνά σε βάρος του PIC. Microchip έχουν εισαγάγει τη νέα οικογένεια 18Fxxx, η οποία υποτίθεται ότι είναι πιο φιλική προς το γ από τα μεγαλύτερα familes ΣΜΕ.

τι γ μεταγλωττιστές υπάρχουν διαθέσιμα για AVR

Αλλάζω εντελώς για να 1) MSP430FXXX --- Όταν ο Speed δεν είναι ένα ζήτημα Είναι φθηνό, πολύ φθηνό!, Πολύ χαμηλής ισχύος, FLASH μικρές συσκευασίες. 2) CYGNAL όταν πρέπει να RUN κατά 25 por mips 0,99 δολάρια μέρος σε ένα μικροσκοπικό msp11 πακέτο ή ένα 100 mips C8051F120 Και οι δύο αυτές μάρκες έχουν JTAG διεπαφές που το κάνουν μια χαρά για να αναπτυχθεί. Παράδειγμα τελειώσω μόνο μια συσκευή χρησιμοποιώντας μια MSP430F413 με LCD οδηγούς miltiplex. Είμαι χρησιμοποιώντας 4 ψηφία 7 Segment ολοκαίνουργια οθόνη LCD από την Lumex όλο το CPU ΛΥΣΗ + LCD = $ 3. Ναι ΤΡΙΑ BUCKS αποδειχθεί καλύτερο από αυτό!

Γεια κάθε σώμα μου μπορεί να προγραμματίσει το 8051 επίσης. Τώρα, αν θέλω να εργαστώ με το νέο μικροελεγκτή, θα πρέπει να επιλέξει AVR ή pic; ποια έχουν μια καλύτερη δωρεάν εργαλεία και υποστήριξη; και ποιο είναι ισχυρότερο;

AVR είναι πολύ πιο γρήγορα από ό, τι ΣΜΕ. AVR τρέχει μια πλήρη ταχύτητα ρολογιού έτσι ένα 16 MHz AVR εκτελεί σχεδόν 16 MIPS. Υπεύθυνοι χωρίζουν το ρολόι από 4, έτσι, ένα 20 MHz PIC εκτελεί κάτω των 5 MIPS. C compilers για AVR παράγει συνήθως πιο συμπαγή κώδικα από PIC C compilers, γιατί η αρχιτεκτονική μελέτη, AVR έχει σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργεί καλά με C compilers. Στην πραγματικότητα η εταιρεία compiler www.IAR.com ασχολήθηκε με της ανάπτυξης των οικογένειας AVR. Εδώ είναι μια σύγκριση των AVR και PIC: http://www.dontronics.com/auto.html http://www.c51bbs.com/c51bbs/c51bbs2002/25682.htm [ / url]

tnx Me είσαι ένας καλός φίλος. Και τι γίνεται με τις βασικές μεταγλωττιστή;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back