Pic ή Avr;

L

leilarazavi2000

Guest
Γεια κάθε σώμα μου μπορεί να προγραμματίσει το 8051 επίσης. Τώρα, αν θέλω να εργαστώ με το νέο μικροελεγκτή, θα πρέπει να επιλέξει AVR ή pic; ποια έχουν μια καλύτερη δωρεάν εργαλεία και υποστήριξη; και ποιο είναι ισχυρότερο;

AVR είναι πολύ πιο γρήγορα από ό, τι ΣΜΕ. AVR τρέχει μια πλήρη ταχύτητα ρολογιού έτσι ένα 16 MHz AVR εκτελεί σχεδόν 16 MIPS. Υπεύθυνοι χωρίζουν το ρολόι από 4, έτσι, ένα 20 MHz PIC εκτελεί κάτω των 5 MIPS. C compilers για AVR παράγει συνήθως πιο συμπαγή κώδικα από PIC C compilers, γιατί η αρχιτεκτονική μελέτη, AVR έχει σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργεί καλά με C compilers. Στην πραγματικότητα η εταιρεία compiler www.IAR.com ασχολήθηκε με της ανάπτυξης των οικογένειας AVR. Εδώ είναι μια σύγκριση των AVR και PIC: http://www.dontronics.com/auto.html http://www.c51bbs.com/c51bbs/c51bbs2002/25682.htm [ / url]

tnx Me είσαι ένας καλός φίλος. Και τι γίνεται με τις βασικές μεταγλωττιστή;

avr προγραμματιστές είναι φθηνότερα από ό, τι υπεύθυνοι! μάρκες τους είναι πολύ φθηνότερα! προσπαθούν να μάθουν τη συναρμολόγηση, όπως είναι εύκολο!

Ναι, να χρησιμοποιήσει AVR είναι πιο άνετη από φωτογραφίες, αλλά υπάρχει ένα πραγματικό problem.Microchip διανέμει τα προϊόντα τους για να παντού, αλλά δεν AVR παράδειγμα not.For δεν μπόρεσα να βρω AVR στη χώρα μου. (Ευρώπη) και αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με pi, απλά ρωτήστε να microchip.They θα απαντήσει immediately.I ζητούνται δείγματα από avr και δεν μπορούν ποτέ να τα στείλετε! Έτσι, ό, τι δεν έχει σχέση με MIPS ή compilers:) Τεχνική υποστήριξη και προσβασιμότητα είναι επίσης σημαντική. Αναλυτής.

avr είναι καλύτερη, αλλά δεν είναι η καλύτερη. δοκιμάστε Mitsubishi M32c (flash περίπου 300 kb και RAM 32; kb) Το ένα φλας περιορισμός ξαναγράψιμο όχι περισσότερο από 100 φορές. ότι είναι πραγματική περιορισμός για εργαστηριακές δοκιμές.

www.farnell.com [/url] που αντιπροσωπεύονται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Δεν ξέρω τίποτα για το βασικό. Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε C αντ 'αυτού.

AVR παράγεται από την Atmel, το οποίο διανέμεται στην Ευρώπη, για παράδειγμα με EBV Elektronik: www.ebv.com Regards. Paolo

Εντάξει μπορώ να επιλέξω AVR υπάρχουν αρκετές χώρος για μάθημα pic στο διαδίκτυο Ξέρετε πού μπορώ να βρεθεί AVR-πορεία στο διαδίκτυο; (Για να ξεκινήσει AVR) tnx

Νομίζω ότι η επιλογή μιας MCU δεν είναι εύκολο ... υπάρχουν πολλές παραγωγός MCU οποίο παρόμοια προϊόντα. Αν συγκρίνετε PIC με AVR, σίγουρα μπορείτε να βρείτε AVR γρηγορότερα. Αλλά αν πρέπει να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα για τις μεγάλες μονάδες παραγωγής, όπου δεν χρειάζεται γρήγορη MCU, μπορείτε να σκεφτείτε Holtek MCU πολύ πολύ ενδιαφέρουσα. Σκεφτείτε ότι το μικρότερο κόστος Holtek MCU λιγότερο από 50 λεπτά του ευρώ (RISC, 18 pin, 1Kword OTP-ROM, 64Byte RAM): το μικρότερο PIC12C508 κοστίζει 65 λεπτά του ευρώ, και AVR1200 κόστος 1,20 λεπτά του ευρώ (αλλά είναι πιο γρήγορη και είναι το Flash), οπότε για μικρές συσκευές σε μαζική παραγωγή που μπορείτε να επιτύχετε μεγάλα μείωση του κόστους. Holtek MCU είναι αργή, όπως Microchip αυτά ... 4MHz = 1MIPS. Αυτές είναι οι δαπάνες MCU στην Ιταλία ... Πληροφορίες για τα εργαλεία ανάπτυξης, Holtek παρέχει πολύ γρήγορα προγραμματιστής (λευκή επιταγή + + πρόγραμμα ελέγχει κλειδαριά + σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα) για όλη την οικογένεια σε 70 ευρώ, ένα περιβάλλον IDE με αρκετά βελτιστοποιημένη C / ASM compiler και πηγή debugging επίπεδο, και το χαμηλό κόστος σε πραγματικό χρόνο Emulator InCircuit (περίπου 270 ευρώ). Είμαι χρησιμοποιώντας Holtek MICROS πολύ συχνά, και εδώ στην Ιταλία, πολλές βιομηχανίες έχουν μετατρέψει παλιά έργα που χρησιμοποιούν άλλα μικροελεγκτή (expecially μικροτσίπ και η Philips LPC) να Holtek MCU. Regards. Paolo

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Τέξας MSP430 UC οικογένεια. Αυτή η οικογένεια UC είναι αρκετά νέα, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και έχει πολλή τεκμηρίωση. Ο compiler assembler είναι δωρεάν και μπορείτε να κατεβάσετε το GNU μεταγλωττιστή για αυτά τα μικρά μικροελεγκτές, αν θέλετε να αναπτύξετε χρησιμοποιώντας Γ. http://mspgcc.sourceforge.net/ Κάτος

Γεια σου, απλά για να ψηφίσει για PIC .... μπορείτε πάντα να μιλήσουν για PIC16xxx τους. Μην ξεχνάτε ότι το νέο PIC18 είναι πολύ πιο γρήγορα και με πιο FLASH. Για 5 $ μπορείτε να πάρετε 32KB FLASH και 1000 bytes μνήμης RAM και 10 MIPS .... Τέλος πάντων, η γνώμη μου είναι ότι ο καλύτερος επεξεργαστής για μικρούς όγκους είναι αυτό επεξεργαστή, που ξέρετε. Εάν γνωρίζετε PIC - είναι PIC, εάν ξέρετε AVR ή το Τέξας ... την AVR και το Τέξας ... Ο χρόνος για την αλλαγή από έναν επεξεργαστή σε άλλες δεν είναι ημέρες, αλλά μερικές φορές μήνες. Το σίγουρο είναι ότι στη Βουλγαρία είναι πολύ πιο εύκολο να πάρει ΣΜΕ, τότε AVR. Μπορείτε να πάρετε όλη την οικογένεια ΣΜΕ στο κατάστημα, για AVR πρέπει να κάνετε τις παραγγελίες, να περιμένουμε .... Δεν είμαι εναντίον PIC ή AVR - όλα έχουν τη θέση τους. αφορά Luben

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε με AVR στο δίχτυ είναι www.avrfreaks.com του Λωτ των οδηγών άρθρα, και δοκιμές userforum. Πρέπει να εγγραφείτε δωρεάν για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα. Ακριβώς όπως και εδώ στο Elektroda.

Πιστεύω ότι είστε forgething ένα μικρό πράγμα. Στις μεσαία σειρά MCU, AVR είναι ταχύτερη ποτέ το λιγότερο ΣΜΕ ως κατεσκευάστηκε σε hardware, τα περισσότερα με διακοπές που σας επιτρέπουν να ελευθερώσετε τον πυρήνα MCU. Πεντηκοστής AVR που έχετε να κάνετε τα πάντα με το λογισμικό (επιπλέον χρόνος ανάπτυξης). Εάν επιλέξετε ΣΜΕ και θέλουν μεγαλύτερη ταχύτητα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε SCENIX MCU ( www.ubicom.com ), που instrution είναι ίσο με το ΣΜΕ και να εργαστούν σε 50/75/100 mips. Και νομίζω ότι Parallax έχει ένα βασικό compiler για αυτό. Χρησιμοποιώ personaly ΣΜΕ whith CCS compiler.

Γεια σας φίλοι tnx για την ωραία απάντηση σας. αλλά στη χώρα μου, Atmel AVR είναι AVAILABEL. Ο κ. ΜΕ πες μου www.avrfreaks.com για AVR toturial. Υπάρχει κάποια toturial εκεί; tnx

Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον άρθρο από ΕΚΘΕΣΗ μικροεπεξεργαστή συγκρίνοντας την με άλλες AVR 8-bit MCUs όπως το 8051, 68XX και PIC: Atmel AVR RISC Φέρνει σε 8-Bit Παγκόσμιο καλύτερη απόδοση από άλλες 8-Bit Chips με το ίδιο χαμηλό κόστος http:/ / www.atmel.com / δίνες / resources / prod_documents / atmelavr.PDF Ορισμένα άλλα ενδιαφέροντα λευκά χαρτιά για την AVR: Ενισχυμένη Benchmarks AVR RISC http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents / DOC1292.PDF Ο μικροελεγκτής AVR και C Compiler Co-Design http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/COMPILER.pdf

παρακαλούμε να μετακινηθείτε προς τα πάνω όπως θα δείτε τη θέση μου για την εκμάθηση AVR συμβολική γλώσσα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back