πώς να τρέξει παροδικές προσομοίωση με χρονομεταβλητές αντίσταση

v_c έγραψε:

Νομίζω ότι παίρνετε σύγχυση σχετικά με κόμβο R. αυτού του κόμβου είναι αυστηρά για την παραγωγή και την αυθαίρετη μήνυμα ότι είναι

υποτίθεται ότι θα μας δώσει την αξία του R. άλλο Τίποτα δεν θα είναι συνδεδεμένα με το κόμβο.Ρίξτε μια ματιά στο συνημμένο αρχείο για μια σχηματική του συστήματος μου.
Αυτό που μου έδωσαν ήταν μια συγκεκριμένη αίτηση, αλλά ναι

μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό ως subcircuit ως εξής.. subckt var_res συν ελέγχου μείον

Gpm συν αξία μείον = (v (συν, πλην) / v (έλεγχος))

Rcontrol ελέγχου 0 10k

. τελειώνει var_resέτσι αυτό αντίσταση έχει την κανονική τερματικά συν και πλην και έχει ένα επιπλέον τερματικό που ονομάζεται ελέγχου.

Ακόμη και αν ο έλεγχος είναι μία τάση, η subcircuit αυτό ερμηνεύει ως η τιμή της αντίστασης.
Έτσι εάν

θέσει 3V πηγή σε έλεγχο, αυτό θα είναι μια αντίσταση 3 ohm.
Και αυτό είναι εντελώς subcircuit επαναχρησιμοποιηθεί.

Νομίζω ότι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση είναι το γεγονός ότι το διαφορετικό αξία της αντίστασης είναι υπό

από μια τάση - δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε γι 'αυτό, μπαχαρικών μόνο καταλαβαίνει τάσης και ρεύματος.

Έτσι, μόλις δοκιμάσετε αυτό subcircuit, πρώτα με μια σταθερή τάση σε V (ελέγχου) για να δούμε αν αυτό λειτουργεί πραγματικά

ως αντίσταση - νομίζω ότι θα βρείτε ότι λειτουργεί μια χαρά.
Στη συνέχεια, μπορείτε να προσπαθήσετε να βάλετε οποιαδήποτε αυθαίρετη

τάση στον κόμβο ελέγχου, ανεξαρτήτως τάσης βάλετε εκεί σε βολτ θα είναι η αντίσταση (σε ohms)

του κόμβου από το συν όριο.Με τις καλύτερες ευχές,

v_c

Μοντέλο μου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλωτή ή γειωμένο αντίσταση - απλά ρίξτε μια ματιά στο subcircuit και παρακαλώ να το δοκιμάσετε.Γιατί φέρνοντας σε ένα ζευγάρι diff;Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ερώτηση.Καταλαβαίνω τη διαφορά μεταξύ και γειωμένο και πλωτές αντίσταση και αν απλά να δοκιμάσετε το αρχείο παρακάτω θα δείτε ότι έχω να χρησιμοποιηθεί ως ένα γειωμένο αντίσταση.Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που τους εμποδίζει να το χρησιμοποιεί ως μη γειωμένο αντίσταση.

Δοκιμάστε τις ακόλουθες κύκλωμα, να το αποθηκεύσετε ως ένα αρχείο *. κύκ και προσομοίωση σε PSpice.
Μόλις την προσπάθειά σας να πειραματίζεται με αυτό θα δείτε πώς λειτουργεί αυτό.Μην μου πείτε ότι δεν λειτουργεί - δείξτε μου ότι δεν λειτουργεί.
Εάν δεν το πιστεύετε, απλά αναζήτησης στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα Cadence
και θα δείτε αναφορές για την ουσία όπως αυτό - εγώ δεν εφευρίσκει αυτό, είμαι χρησιμοποιώντας ακριβώς.

Κωδικός:* Κυκλώματος δείγμα

Vs 1 0 30V? Αυτό είναι απλά μια πηγή συνεχούς ρεύματος 30V

Rs 1 2 5? 5 αντίσταση σειρά Ω

Χρ 2 0 3 var_res? Αυτό είναι μεταβλητή αντίσταση μας

Vc 3 0 10? Αυτό είναι το τάση ελέγχου = 10V αυτό καθιστά

? Η μεταβλητή αντίσταση σταθερή 10 ohms

* Subcircuit ορισμός

. subckt var_res συν ελέγχου μείον

Gpm συν αξία μείον = (v (συν, πλην) / v (ελέγχου))

Rcontrol ελέγχου 0 10k

. τελειώνει var_res. op

. τέλος

v_c έγραψε:

Μοντέλο μου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλωτή ή γειωμένο αντίσταση - απλά ρίξτε μια ματιά στο subcircuit και παρακαλώ να το δοκιμάσετε.
Γιατί φέρνοντας σε ζεύγος diff;
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ερώτηση.
Καταλαβαίνω τη διαφορά μεταξύ και γειωμένο και πλωτές αντίσταση και αν απλά να δοκιμάσετε το αρχείο παρακάτω θα δείτε ότι έχω να χρησιμοποιηθεί ως ένα γειωμένο αντίσταση.
Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που τους εμποδίζει να το χρησιμοποιεί ως μη γειωμένο αντίσταση.Δοκιμάστε τις ακόλουθες κύκλωμα, να το αποθηκεύσετε ως ένα αρχείο *. CIR και προσομοίωση του PSpice.

Μόλις την προσπάθειά σας να πειραματίζεται με αυτό θα δείτε πώς λειτουργεί αυτό.

Εάν δεν το πιστεύετε, απλά αναζήτησης στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα Cadence

και θα δείτε αναφορές για την ουσία όπως αυτό - εγώ δεν εφευρίσκει αυτό, είμαι χρησιμοποιώντας ακριβώς.Κωδικός:* Κυκλώματος δείγμα

Rs 1 2 5? 5 αντίσταση σειρά Ω

Χρ 2 0 3 var_res? Αυτό είναι μεταβλητή αντίσταση μας

Vc 3 0 10? Αυτή είναι η τάση ελέγχου = 10V αυτό καθιστά

* Subcircuit ορισμός

Rcontrol ελέγχου 0 10k

. τελειώνει var_res. op

. τέλος

The subcircuit ορισμός είναι πολύ γενική και τους κόμβους αντίσταση του γενικού μοντέλου είναι «συν» και «μείον» - μπορείτε να συνδέσετε αυτές όπου τις θέλετε.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ένα στο έδαφος.Αυτό είναι πολύ σαφές, εάν κοιτάξει κανείς τα
ορισμό της. subckt δήλωση.Έτσι, συν »και« μείον »είναι απλώς σύμβολα κράτησης θέσης
το γενικό subcircuit μοντέλο - όταν χρησιμοποιώ πραγματικά το μοντέλο χρησιμοποίησα κόμβους 1 και 2 για το εν λόγω κόμβων.

Έχω ένα νέο κύκλωμα κάτω από όπου είμαι τώρα χρησιμοποιούν την μεταβλητή αντίσταση σε σειρά
από τον κόμβο 1 έως κόμβο 2.Αυτή η αντίσταση δεν είναι γειωμένο και το κύκλωμα λειτουργεί μια χαρά.
Δεδομένου ότι η τάση ελέγχου είναι 10V το subcircuit Χρ θα συμπεριφερθεί ως μια αντίσταση 10 ohm από τον κόμβο 1 έως κόμβο 2.

* Κυκλώματος δείγμα
Χρ 1 2 3 var_res? Αυτό είναι μεταβλητή αντίσταση μας
RL 2 0 5
Vc 3 0 10? Αυτή είναι η τάση ελέγχου = 10V αυτό καθιστά

* Subcircuit ορισμός
Rcontrol ελέγχου 0 10k
. τελειώνει var_res

. op
. τέλος

Πιστεύω πως θα ήταν να πάρει συγχέεται με τη χρήση μου για το γενικό υπόδειγμα.Χρησιμοποίησα πάντα το μοντέλο, ένα πεδίο στο ένα άκρο - έτσι ίσως αυτό ήταν μια κακή επιλογή για να τονίσει τη χρήση μιας πλωτής αντίσταση!Ωστόσο, το γενικό μοντέλο που βρίσκεται στο subcircuit ορισμός είναι εντελώς αυθαίρετη και δεν χρειάζεται να έχει ένας κόμβος στο έδαφος.
Σημειώστε επίσης ότι είμαι με μια σταθερή τάση Vc ελέγχου εδώ ακριβώς για να τονίσει το σημείο - εάν κάνετε Vc μεταβάλλεται με το χρόνο η μεταβλητή αντίσταση είναι προφανώς μεταβάλλεται με το χρόνο.
Τελευταία επεξεργασία από v_c στις 03 μπορώ 2006 14:19? Επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά

γεια σου,
Μου αρέσει αυτό το θέμα, νομίζω ότι είναι ένα σωστό μοντέλο, δεν υπάρχει τίποτα να γίνει η αντίσταση στηρίζεται, νομίζω ότι η χρήση εξομοιωτή θέλω απλώς = g Vctrl *, και από ό, τι ic v_c είναι ότι χρησιμοποιείται g = μια ορισμένη τιμή εξαρτάται από την Vsource "χρονομεταβλητές sine" και Vctrl όπως V για την ίδια ελεγχόμενη πηγή ρεύματος,
ενώ χρονομεταβλητές αντίσταση έχει I = V (R) / R, και R είναι ίσο με το 1 / g γεγονός που καθιστά τα δύο κυκλωμάτων το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Για την επαλήθευση των αιτήσεων μου (και το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται παγκοσμίως), ρίξτε μια ματιά
αυτό το άρθρο το οποίο δεν είναι μόνο σας δείχνει πώς να μοντέλο μια μεταβλητή αντίσταση, αλλά και άλλες συσκευές παθητικής (στο μέρος 2 και 3 του άρθρου)

http://powerelectronics.com/mag/power_spice_analog_behavioral/
http://powerelectronics.com/mag/503PET07.pdf (PDF έκδοση του μέρους 1)

Ο μόνος περιορισμός με αυτό είναι ότι πρέπει να είναι σε θέση να διαβάσουν και να κατανοήσουν netlists μπαχαρικό.Η 1u που προστίθεται στον παρονομαστή είναι να βεβαιωθείτε ότι αν κάνετε την τάση ελέγχου ισούται με μηδέν, δεν υπάρχει διαίρεση με το μηδέν λάθη.Το αστείο πράγμα είναι αυτός χρησιμοποιεί επίσης ένα γειωμένο αντίσταση ως το παράδειγμά του, αλλά το μοντέλο θα επιτρέψει για μη γειωμένο αντιστάσεις.

v_c έγραψε:

Για την επαλήθευση των αιτήσεων μου (και το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται παγκοσμίως), ρίξτε μια ματιά

αυτό το άρθρο το οποίο δεν είναι μόνο σας δείχνει πώς να μοντέλο μια μεταβλητή αντίσταση, αλλά και άλλες παθητικές συσκευές (στο μέρος 2 και 3 του άρθρου)h ** p: / / powerelectronics.com / mag / power_spice_analog_behavioral /

h ** p: / / powerelectronics.com/mag/503PET07.pdf (μορφή PDF μέρος 1)Ο μόνος περιορισμός με αυτό είναι ότι πρέπει να είναι σε θέση να διαβάσουν και να κατανοήσουν netlists μπαχαρικό.
The 1u που προστίθεται στον παρονομαστή είναι να βεβαιωθείτε ότι εάν καταστεί η τάση ελέγχου ισούται με μηδέν, δεν υπάρχει διαίρεση με το μηδέν λάθη.
Το αστείο είναι ότι χρησιμοποιεί επίσης ένα γειωμένο αντίσταση ως το παράδειγμά του, αλλά το μοντέλο θα επιτρέψει για μη γειωμένο αντιστάσεις.

Καταλαβαίνω σχηματικό σας, αλλά συμφωνώ ότι, τα αποτελέσματα δεν έχουν νόημα.
Δεν έχω πρόσβαση στον προσομοιωτή Cadence αλλά προσπάθησα να προσομοιώνουν ένα διαφορικό ενισχυτή στο ίδιο πνεύμα με κυκλώματα σας για να δείτε αν υπάρχει κάτι αστείο συμβαίνει.Έβαλα μαζί ένα BJT ενισχυτή με 3 περιπτώσεις (1) αντίστασης φορτία και αντίσταση πηγής ρεύματος, (2) G-που βασίζεται πηγή αντίσταση και αντίσταση πηγής ρεύματος και (3) G-που βασίζεται πηγή αντίσταση και ιδανική πηγή ρεύματος.Αυτό έγινε PSpice και απεικονίζονται το διαφορικό κέρδος για τα τρία κυκλώματα.Όλα δίνουν τα ίδια αποτελέσματα (βλ. συνημμένο αρχείο JPEG).

Παρατήρησα ότι χρησιμοποιείτε την ίδια σήματα πύλη και ίδιας ισχύος (vpwr) και για τις δύο - Δεν νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι ένα θέμα, αλλά ίσως μπορείτε να δοκιμάσετε την προσομοίωση κάθε κύκλωμα από μόνη της για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο συμβαίνει .

Με τις καλύτερες ευχές,
v_c
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Επανέλαβα την ανάλυση με LTSpice και τα αποτελέσματα είναι συνεπείς όπως και πριν.Επίσης, δεν φαίνεται να έχει σημασία εάν χρησιμοποιήσουμε μια σταθερά 1k αντίσταση ή αν θα την εφαρμόσουν με τάση ελεγχόμενη πηγή ρεύματος (G-πηγή) με το κέρδος του 0,001 (1milli Mho), η οποία θα πρέπει να ισοδυναμεί με 1k αντίσταση.

Attached are the simulation schematic and waveforms, with measurements made in the same manner as before. Με τις καλύτερες ευχές,
v_c
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back