πώς να τρέξει παροδικές προσομοίωση με χρονομεταβλητές αντίσταση

C

cjsnare

Guest
Γειά.

Θέλω να εκτελέσετε μια προσομοίωση με αυξομείωσης (icfb).Η προσομοίωση θα πρέπει να δείτε την ώρα παροδικές αποτέλεσμα με χρόνο varing αξία αντίσταση.Βασικά, θα ήθελα να αναθέσει την αξία του ως αντίσταση res = sin (w * χρόνος) κάποια offset.Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό;
Η αξία των αντίσταση θα πρέπει να διαφέρει κατά μήκος με τη μεταβλητή του χρόνου μια παροδική προσομοίωσης.

Σε ευχαριστώ!

ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τάσης αντίσταση ελέγχου, τότε η τάση ελέγχου μπορεί να αλλάξει με το χρόνο.

cjsnare έγραψε:

Γειά.Θέλω να εκτελέσετε μια προσομοίωση με αυξομείωσης (icfb).
Η προσομοίωση θα πρέπει να δείτε την ώρα παροδικές αποτέλεσμα με χρόνο varing αξία αντίσταση.
Βασικά, θα ήθελα να αναθέσει την αξία του ως αντίσταση res = sin (W * χρόνος) κάποια offset.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό;

Η αξία των αντίσταση θα πρέπει να διαφέρει μαζί με τη μεταβλητή του χρόνου μια παροδική προσομοίωσης.Σε ευχαριστώ!

Φυσικά μπορείτε να έχετε την λειτουργικότητα σε Verilog Α. Μπορείτε να μοντέλο μια αντίσταση στην Verilog Α, όπως:

I (μέσα, έξω) < V (in, out) / R?
όπου μπορείτε να το μοντέλο R ως
παράμετρο πραγματική R = Ro sin (w * t)?
θυμηθείτε να σηματοδοτήσει την κόμβους μέσα και έξω από το ηλεκτρικό.

Σας ευχαριστώ για την απάντηση!

Εννοούσα την προσομοίωση χρησιμοποιώντας "Virtuso Αναλογικές Σχεδιασμός Περιβάλλον".
Πρέπει να εκτελέσετε μια παροδική ανάλυση.αλλά ξέρω τι λειτουργία ή τι μεταβλητή δίνει τη στιγμή κατά την παροδική ανάλυση.

Αν μπορώ να έχουν πρόσβαση στο χρόνο, τότε θα ήμουν σε θέση να γράψει κάτι σαν αξία σαν καπάκι,

αμαρτία χρόνου ( «* μερικά σταθερά)

Και πάλι, σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

CJSnare

Αγαπητέ cjsnare,

Πραγματικά SPICE / φάντασμα μπορεί να προσομοίωση Verilog A μοντέλα.Εξ ου και προχωρήστε με τη μοντελοποίηση της εν λόγω ιδιαίτερη αντίσταση."Your Virtuso Αναλογικές Σχεδιασμός Περιβάλλον" θα πρέπει να είναι σε θέση να προσομοιώσουν Verilog A μοντέλα.

Πραγματικά μπορείτε να μοντέλο μια αντίσταση, χρησιμοποιώντας μια τάση ελεγχόμενη πηγή ρεύματος ή τρεχούμενου ελεγχόμενη πηγή τάσης.Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια τάση ελεγχόμενη πηγή ρεύματος, απλά κάνουν το κέρδος της πηγής ίση με 1.Στη συνέχεια εφαρμόζεται (έλεγχος σας) πηγή τάσης θα είναι ίση με αντιστρόφως ανάλογη της αντίστασης της ελεγχόμενης υποκαταστήματος.Verilog είναι μια χαρά, αλλά μπορείτε να πετύχετε το ίδιο, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που ήδη διαθέσιμες σε κάθε μπαχαρικό.

Με τις καλύτερες ευχές,
v_c

v_c έγραψε:

Πραγματικά μπορείτε να μοντέλο μια αντίσταση με τη χρήση τάσης ελεγχόμενη πηγή ρεύματος ή τρεχούμενου ελεγχόμενη πηγή τάσης.
Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια τάση ελεγχόμενη πηγή ρεύματος, απλά κάνουν το κέρδος της πηγής ίση με 1.
Στη συνέχεια εφαρμόζεται (έλεγχος σας) πηγή τάσης θα είναι ίση με αντιστρόφως ανάλογη της αντίστασης της ελεγχόμενης υποκαταστήματος.
Verilog είναι μια χαρά, αλλά μπορείτε να πετύχετε το ίδιο, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που ήδη διαθέσιμες σε κάθε μπαχαρικό.Με τις καλύτερες ευχές,

v_c

τόσο Verilog-A και την ελεγχόμενη πηγή είναι μοντελοποίηση i = Gv, όπου G είναι η αγωγιμότητα, έτσι πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο.Πιστεύω ότι ο κώδικας για την ελεγχόμενη πηγή είναι πολύ παρόμοια, εάν δεν είναι πανομοιότυπες, με την Verilog-A μοντέλο.

v_c έγραψε:

τόσο Verilog-A και την ελεγχόμενη πηγή είναι μοντελοποίηση i = Gv, όπου G είναι η αγωγιμότητα, γι 'αυτό πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο.
Πιστεύω ότι ο κώδικας για την ελεγχόμενη πηγή είναι πολύ παρόμοια, εάν δεν είναι πανομοιότυπες, με την Verilog-A μοντέλο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό θα ήταν διαφορετική.The VCCs χρησιμοποιείται * * ακριβώς ως αντίσταση - να έχει την ίδια εξίσωση και την αντίσταση!Είναι μια πηγή ρεύματος, αλλά αυτό είναι μια ελεγχόμενη * * πηγή ρεύματος, τόσο σύνθετη αντίσταση εξόδου είναι δεν είναι αναγκαστικά υψηλό.Τώρα αν αυτό ήταν μια ανεξάρτητη πηγή ρεύματος, τότε θα έλεγα, ναι η αντίσταση εξόδου είναι πολύ, πολύ υψηλό.Αλλά έχει ελεγχόμενη πηγή ρεύματος και έχει V / I ελεγχόμενη λόγος κάνει αυτό το ίδιο.

Εδώ είναι μερικά κωδικό PSpice

G1 1 2 αξία = (v (1,2) / R)

στην πηγή αυτή, η ελεγχόμενη από την τρέχουσα κόμβο 1 - 2 ελέγχεται από την τάση 1 με 2 διαιρείται από τον R. PSpice σας επιτρέπει να εισέλθει σε πραγματική έκφραση αντί για ένα απλό αριθμό Ε αντοχή, ώστε να μπορείτε να κάνετε κάτι σαν

G1 1 2 αξία = (v (1,2) / v (R))

όπου η τάση από τον κόμβο Ε σε 0 (εδάφους) μπορούν να αλλάξουν με κανένα τρόπο θέλετε (εφ 'όσον δεν είναι μηδέν) να μιμηθούν κατά βάση ένα αυθαίρετο, χρονικά μεταβαλλόμενα αντίσταση.
Έτσι, τίθεται μόνο μία * * ανεξάρτητη πηγή τάσης στον κόμβο Ε προς έδαφος και ποικίλλουν ούτως ή άλλως σας αρέσει.Ίσως χρειαστεί να βάλουν κάποια αντίσταση, λένε 10k, στο έδαφος από τον κόμβο Ε επειδή PSpice μπορεί να μην αρέσει επιπλέοντα κόμβοι πηγή τάσης.

Με τις καλύτερες ευχές,
v_c

v_c έγραψε:

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό θα ήταν διαφορετική.
The VCCs χρησιμοποιείται * * ακριβώς όπως μια αντίσταση - να έχει την ίδια εξίσωση και την αντίσταση!
Είναι μια πηγή ρεύματος, αλλά αυτό είναι μια ελεγχόμενη * * πηγή ρεύματος, τόσο σύνθετη αντίσταση εξόδου είναι δεν είναι αναγκαστικά υψηλό.
Τώρα αν αυτό ήταν μια ανεξάρτητη πηγή ρεύματος, τότε θα έλεγα, ναι τη σύνθετη αντίσταση εξόδου είναι πάρα πολύ υψηλή.
Αλλά έχει ελεγχόμενη πηγή ρεύματος και έχει V / I ελέγχονται λόγος κάνει αυτό το ίδιο.Εδώ είναι μερικά κωδικό PSpiceG1 1 2 αξία = (v (1,2) / R)σε αυτή την πηγή, η ελεγχόμενη από την τρέχουσα κόμβο 1 - 2 ελέγχεται από την τάση απο 1 εως 2 διαιρείται από τον R. PSpice σας επιτρέπει να εισέλθει σε πραγματική έκφραση αντί για ένα απλό αριθμό Ε αντοχή, ώστε να μπορείτε να κάνετε κάτι σανG1 1 2 αξία = (v (1,2) / v (R))όταν η τάση από τον κόμβο Ε σε 0 (εδάφους) μπορούν να αλλάξουν με κανένα τρόπο θέλετε (εφ 'όσον δεν είναι μηδέν) να μιμηθούν κατά βάση ένα αυθαίρετο, χρονικά μεταβαλλόμενα αντίσταση.

Έτσι, τίθεται μόνο μία * * ανεξάρτητη πηγή τάσης στον κόμβο Ε προς έδαφος και ποικίλλουν ούτως ή άλλως σας αρέσει.
Ίσως χρειαστεί να βάλουν κάποια αντίσταση, λένε 10k, στο έδαφος από τον κόμβο Ε, επειδή PSpice μπορεί να μην αρέσει επιπλέοντα κόμβους πηγή τάσης.Με τις καλύτερες ευχές,

v_c

Απλά προσπαθώ αυτό και θα δείτε λειτουργεί.

Ξέρω τι λέτε με την τάση, αλλά μια πραγματική αντίσταση που είναι διαφορετικό θα δούμε το ίδιο πράγμα.

Σημειώστε επίσης ότι η τρέχουσα ροή 1 με 2 και η τάση ότι αυτό εξαρτάται επίσης 1 με 2.Αυτό λειτουργεί - πιστέψτε με.

Κωδικός:Δοκιμή χρονικώς μεταβαλλόμενα αντίσταση

E1 1 0 αξίας = (10 * sin (ώρα))

R1 1 2 10

G1 2 0 αξίας = (v (2,0) / v (R))ER R 0 αξίας = (3 2 * cos (ώρα))

RR R 0 10k? Αυθαίρετη. καθετήρα

. tran .01 10 0 .01 UIC

. τέλος

v_c έγραψε:

Απλά προσπαθώ αυτό και θα δείτε λειτουργεί.Ξέρω τι λέτε με την τάση, αλλά μια πραγματική αντίσταση που είναι διαφορετικό θα δούμε το ίδιο πράγμα.Σημειώστε επίσης ότι η τρέχουσα ροή 1 με 2 και η τάση ότι αυτό εξαρτάται επίσης 1 με 2.
Αυτό λειτουργεί - πιστέψτε με.Κωδικός:Δοκιμή χρονικώς μεταβαλλόμενα αντίσταση

E1 1 0 αξίας = (10 * sin (ώρα))

R1 1 2 10

G1 2 0 αξίας = (v (2,0) / v (R))ER R 0 αξίας = (3 2 * cos (ώρα))

RR R 0 10k? Αυθαίρετη. καθετήρα

. tran .01 10 0 .01 UIC

. τέλος

Αυτό δεν έχει καμία απολύτως επίδραση σε όλα, διότι η τάση σε Ε εξαρτάται από την τάση ER πηγή.Μπορώ να βάλω οποιαδήποτε αξία υπάρχει σε όλα, αρκεί να μην είναι μηδενικός.Η αξία της RR είναι μόνο εκεί, επειδή PSpice δεν αρέσει πλωτή κόμβους.

v_c έγραψε:

Αυτό δεν έχει καμία απολύτως επίδραση σε όλα, διότι η τάση σε Ε εξαρτάται από την τάση ER πηγή.
Μπορώ να βάλω οποιαδήποτε αξία υπάρχει σε όλα τα υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι μηδέν.
Η αξία της RR είναι μόνο εκεί, επειδή PSpice δεν αρέσει πλωτή κόμβους.

Ο κόμβος τάσης στο R είναι η * ελέγχει * κόμβου, ώστε αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα όταν η φόρτωση συνεχίζεται.Η πραγματική αντίσταση είναι από το σημερινό node 2 στο 0, οπότε αν θέλετε να συζητήσουμε φόρτωση αυτό θα πρέπει να απευθύνεται στον κόμβο 2.Σημειώστε ότι εγώ δεν προσπαθώ να εφαρμόσει μια πηγή ρεύματος, όπως διαπιστώθηκε στις ICs - αυτό δεν είναι σκοπός μου σε όλους.Και από τις ερωτήσεις σας, κατάλαβα ότι σκέφτεστε κατά το πρότυπο της πρακτικής εφαρμογής.
Δεν λέω ότι αυτό που μου δείχνουν μπορεί να εφαρμοστεί στην πραγματικότητα - ότι δεν ήταν ο σκοπός μου.Αν έχετε πρόσβαση σε προσομοιωτή, απλά προσπαθώ αυτό και θα δείτε.

Κόμβος R είναι πραγματικά «αποσυνδεδεμένο» από το υπόλοιπο του κυκλώματος και δεν αλληλεπιδρά με αυτό.
Επηρεάζει μόνο κατά (R), το οποίο χρησιμοποιείται στην εφαρμογή αντίσταση.Έτσι, μπορείτε να τη θεραπεία της τάσης σε έρευνα ως ανεξάρτητη τάσης.

Με τις καλύτερες ευχές,
v_c

v_c έγραψε:

Ο κόμβος τάσης στο R είναι η * ελέγχει * κόμβου, ώστε αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα όταν η φόρτωση συνεχίζεται.
Η πραγματική αντίσταση είναι από το σημερινό node 2 στο 0, οπότε αν θέλετε να συζητήσουμε τη φόρτωση αυτής θα πρέπει να απευθύνεται στον κόμβο 2.
Σημειώστε ότι εγώ δεν προσπαθώ να εφαρμόσει μια πηγή ρεύματος, όπως διαπιστώθηκε στις ICs - αυτό δεν είναι σκοπός μου σε όλους.
Και από τις ερωτήσεις σας, κατάλαβα ότι σκέφτεστε κατά το πρότυπο της πρακτικής εφαρμογής.

Δεν λέω ότι αυτό που μου δείχνει μπορεί να εφαρμοστεί στην πραγματικότητα - ότι δεν ήταν ο σκοπός μου.
Αν έχετε πρόσβαση σε προσομοιωτή, απλά προσπαθώ αυτό και θα δείτε.Κόμβος R είναι πραγματικά «αποσυνδεδεμένο» από το υπόλοιπο του κυκλώματος και δεν αλληλεπιδρά με αυτό.

Επηρεάζει μόνο κατά (R), το οποίο χρησιμοποιείται στην εφαρμογή αντίσταση.
Έτσι, μπορείτε να τη θεραπεία της τάσης σε έρευνα ως ανεξάρτητη τάσης.Με τις καλύτερες ευχές,

v_c

Νομίζω ότι παίρνετε σύγχυση σχετικά με κόμβο R. αυτού του κόμβου είναι αυστηρά για την παραγωγή και την αυθαίρετη μήνυμα ότι έχει
υποτίθεται ότι θα μας δώσει την αξία του R. άλλο Τίποτα δεν θα είναι συνδεδεμένα με το κόμβο.

Ρίξτε μια ματιά στο συνημμένο αρχείο για μια σχηματική του συστήματος μου.Αυτό που μου έδωσαν ήταν μια συγκεκριμένη αίτηση, αλλά ναι
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό ως subcircuit ως εξής.

. subckt var_res συν ελέγχου μείον
Gpm συν αξία μείον = (v (συν, πλην) / v (έλεγχος))
Rcontrol ελέγχου 0 10k
. τελειώνει var_res

έτσι αυτό αντίσταση έχει την κανονική τερματικά συν και πλην και έχει ένα επιπλέον τερματικό που ονομάζεται ελέγχου.
Ακόμη και αν ο έλεγχος είναι σε τάση, η subcircuit ερμηνεύει αυτό η τιμή της αντίστασης.Έτσι εάν
θέσει 3V πηγή σε έλεγχο, αυτό θα είναι μια αντίσταση 3 ohm.Και αυτό είναι εντελώς subcircuit επαναχρησιμοποιηθεί.
Νομίζω ότι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση είναι το γεγονός ότι το διαφορετικό αξία της αντίστασης είναι υπό
από μια τάση - δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε γι 'αυτό, μπαχαρικών μόνο καταλαβαίνει τάσης και ρεύματος.
Έτσι, μόλις δοκιμάσετε αυτό subcircuit, πρώτα με μια σταθερή τάση σε V (ελέγχου) για να δούμε αν αυτό λειτουργεί πραγματικά
ως αντίσταση - νομίζω ότι θα βρείτε ότι δουλεύει μια χαρά.Στη συνέχεια, μπορείτε να προσπαθήσετε να βάλετε οποιαδήποτε αυθαίρετη
τάση στον κόμβο ελέγχου, ανεξαρτήτως τάσης βάλετε εκεί σε βολτ θα είναι η αντίσταση (σε ohms)
του κόμβου από το συν όριο.

Με τις καλύτερες ευχές,
v_c
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back