πώς να δώσει waveport και αέρα κουτί για μονοπολικής κεραίας στο HFSS

D

dreamzalive

Guest
Είμαι σχεδιασμό ενός UWB μονοπολικής κεραίας του χιλιοστό 34x36 υπόστρωμα διάσταση. Θέλω yo ξέρουν πώς να δίνουν τη διάσταση της waveport και αέρα κουτί στο HFSS; feedline μου είναι πλάτους 3mm. είναι 2 sidede κεραία.

γεια σας ερώτηση σαφώς δεν σημαίνει u CPW κεραίας;??

Είναι μια ultrawideband κεραία. σε αυτό το έμπλαστρο βρίσκεται σε μια πλευρά του υποστρώματος FR4 πάχους 1mm και το έδαφος είναι στην άλλη πλευρά. επίθεμα αποτελείται από μια ημικυκλική περιοχή ακτίνας 11 χιλιοστών, 2 τετράγωνα από 22x6mm και 14.1x3.7. feedline είναι ένα ορθογώνιο 11.4x3 mm. Από την άλλη πλευρά είναι έδαφος του χιλιοστού 11.2x36 διάσταση. καθένα είναι τέλεια e. είναι ένα ελαττωματικό δομή του εδάφους, ένα ημι οκταγωνικό συντονιζόμενο δακτύλιο στην πίσω πλευρά της κεραίας και ένα ωμέγα-σχισμή σχήματος στο ακτινοβολούν έμπλαστρο. διαμορφωμένη υποδοχή στο ακτινοβολεί μπάλωμα

γεια νομίζω u κεραία είναι μικρή κεραία είδος του εδάφους, έτσι u μπορεί να χρησιμοποιήσει κατ 'αποκοπή λιμάνι μεταξύ του εδάφους σας για να τροφοδοτήσει γραμμή με το ίδιο πλάτος με την γραμμή τροφοδοσίας σας

και τι θα πρέπει να είναι η διάσταση του πλαισίου αέρα .. μια δαπάνη της antanna επισυνάπτεται. plz δείτε ...

γεια το κουτί ακτινοβολία με μήκος 80 mm είναι ΟΚ για αυτό, αλλά u αντιμετώπισε με ένα ή δύο πρόβλημα όταν u προσομοίωση σε γρήγορη λειτουργία για 2-18GHz (i ποτέ γίνει με άλλη μέθοδο για την κεραία UWB) εάν u το κάνει για 03.01-10.06 ή 2-12 μπορεί να μην εμφανιστεί

ευχαριστώ για την απάντηση .. 80 χιλιοστά κύβο ή 80 mm απόσταση από το υπόστρωμα σε όλα τα πλευρά; το πρόβλημα είναι ότι έχω να πάρει εγκοπή στο 3,3-3,6, 5,25 - 5,35 5,75 - 5,85 και αλλά είμαι πάρει σε 3.2-3.8,4.7-5.0 και 05.05 - 05.07. εγώ απλά πρέπει να στρέψουμε δεύτερο και τρίτο εγκοπή που είναι όλο.

Γεια σας, Δεν έχει σημασία τι κεραία είναι το σχεδιασμό και για τις οποίες η συχνότητα κυμαίνεται είναι ο γενικός κανόνας για τη διάσταση κουτί του αέρα είναι ότι θα πρέπει να Lamda / 4 μακριά από την ακτινοβολία δομή σας (κεραία). Σε περίπτωση που σας σχεδιάζετε UWB κεραία που λειτουργεί 3,1 έως 10,6 GHz εύρος έτσι dont ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τη Lamda υπολογίζεται με βάση χαμηλότερη συχνότητα λειτουργίας σε περίπτωση που σας είναι 3,1 Ghz ή 3GHz. 2ο ερώτημα σας, όπως δήλωσε νωρίτερα χρήση συγκεντρωμένων λιμάνι για διέγερση γιατί ταιριάζει καλά για microstrip γραμμή τροφοδοσίας. Να διορθώσει το μέγεθος κουτί σας, σύμφωνα με τον κανόνα που αναφέρονται παραπάνω και αν ακόμα δεν είχε πάρει τα αποτελέσματα που περιμένετε, όπως αναφέρεται στο τελευταίο μήνυμα σας παραπάνω. Δημοσίευση του έργου σας και εγώ θα το διορθώσουμε για εσάς. / SC

ευχαριστώ για τη βοήθεια ur ... ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμη. συνημμένο αρχείο είναι το χαρτί που θέλω να εφαρμόσουν σε FR4. το χαρτί είναι για rtduroid. στο FR4 δεν πρόκειται να δώσει την κατάλληλη εγκοπή καθώς η εγκοπή είναι επίσης σε λάθος θέση. χρησιμοποιώντας λ = 12,255, δηλαδή λ / 4 μόνο δύο εγκοπές έρχονται. Δεν ξέρω πώς να ανεβάσετε HFSS έργου. γι 'αυτό παρακαλώ βοηθήστε με έξω.

Είμαι με τη χρήση συγκεντρωμένων λιμάνι της διάσταση 3x3 χιλιοστά

Γεια σας, είχα μια γρήγορη ματιά μέσα από το χαρτί που έχετε ανεβάσει. Έχετε βελτιστοποιηθεί το πλάτος του microstrip feedline σας σύμφωνα με FR4 subtrate να επιτευχθεί 50ohms χαρακτηριστική αντίσταση? Εάν με την ίδια διάσταση 2,84 χιλιοστών όπως διευκρινίζεται στο χαρτί τότε λάθος του επειδή έχουν υπολογιστεί ανάλογα με το υπόστρωμα που έχουν χρησιμοποιηθεί, το οποίο είναι RTduroid. Για τους microstrip διαστάσεις που μπορεί να πάρει βοήθεια από Πόζαρ βιβλίο της μηχανικής μικροκυμάτων ή ελέγξτε τα εξής αριθμομηχανή [url = http://www.emtalk.com/mscalc.php] Microstrip γραμμή Υπολογιστής | em: μιλήσουν [/url] Χρησιμοποιώντας το σωστό microstrip διαστάσεις feedline σας και είμαι βέβαιος ότι το πρόβλημά σας θα είναι solved.you πρέπει να χρησιμοποιήσετε συγκεντρωμένων λιμάνι ίδια διάσταση με εκείνη του microstrip feedline πλάτος και το ύψος σας υπόστρωμα. Αν έχετε σωστές διαστάσεις του microstrip γραμμή τροφοδοσίας και παραπάνω πράγματα ήδη φροντίσει τότε δεν είμαι σίγουρος τι είναι λάθος με το έργο σας. Δεν μπορώ να σας βοηθήσει να untill και αν βλέπω το έργο σας να ξέρετε τι κάνετε. Ανεβάστε το έργο σας και εγώ θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτό. / SC

θα μπορούσε να σας παρακαλώ να μου πείτε πώς να ανεβάσετε το έργο; [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Δημοσίευση προστέθηκε στις 17:04 ---------- Προηγούμενη θέση ήταν στις 15:07 ---------- [/SIZE] [/COLOR] έχω κάνει κάθε πράγμα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο μόνο, εκτός feedline μου, η οποία είναι πλάτους 2mm. λιμάνι μου είναι πλάτους 2mm και ύψος 1mm. Είμαι πάρει ένα εγκοπή στο 2.8 με 3.6, 4.8-5.2 και 5.4-5.6. Είμαι χρησιμοποιώντας το όριο των 12,255 αέρα από κάθε επιφάνεια. plz να μου πει τι είναι λάθος σε αυτό, όπως δεν έχω πάρει το σωστό αποτέλεσμα και επίσης δεύτερος και τρίτη εγκοπή μου έχει vswr από περίπου 2,5. [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] --------- - Δημοσίευση προστέθηκε στις 17:16 ---------- Προηγούμενη θέση ήταν στις 17:04 ---------- [/SIZE] [/color] και επίσης όλες τις επιφάνειες μου είναι τέλεια- ε

γεια u πρέπει zip HFSS κύριο αρχείο και στη συνέχεια u μπορεί να τους αποδίδουν

t23 είναι με τον αέρα κουτί λ / 4 και το άλλο είναι το πιο κοντινό έχω αρχίσει. plz δείτε αυτό

Προσπάθησα επίσης από το λιμάνι κύμα διάσταση 11.4x2 mm για να πάρει χαρακτηριστική σύνθετη αντίσταση 50ohm του, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν επιθυμητή ....

γεια σχεδιάσει πολλά HFSS κεραία, αλλά για κάποιο είδος της κεραίας που χρησιμοποιείται i λιμάνι κύμα συνήθως δεν του καθώς και θες αλλά σε CST λιμάνι κύμα καλύτερα από ό, τι κατ 'αποκοπή λιμάνι προσομοίωσης u έχουν κάποιο πρόβλημα i τους για επισκευή, αλλά λοξοτομώ καταλαβαίνω γιατί u υπόστρωμα αλλαγή ;

ευχαριστώ για τη βοήθειά σας. i πραγματικά wante για την κατασκευή αυτής της κεραίας και από το FR4 είναι πολύ φθηνότερη από ό, τι το rt-duoroid πήγα για FR4. αλλά εγώ δεν πάρει τη σωστή εγκοπή. σε αυτό το αρχείο im hetting εγκοπές στις 03.02 - 03.06, 04.05 - 04.09 05.04 - 05.06 και σε σύγκριση 3.3-3.6,5.2-5.35, 5,75 - 5,85. μπορεί να σας παρακαλώ να μου πείτε πώς μπορώ να πάρω αυτό. i θα πρέπει να μειώσετε την feedline έως 2mm αντί για 3, προκειμένου να πάρει characteristis επίδρασιν των 50ohm ..

γεια u λοξοτομεί παίρνει καλό αποτέλεσμα, επειδή FR4 απώλεια είναι πολύ και επίκλισης εργασία, καθώς και άλλο υλικό, αλλά μπορώ να ελέγξω και να προσπαθήσουμε για το u

Πραγματικά, ευχαριστεί για τη βοήθειά σας. i πραγματικά το εκτιμώ.

Γεια σου, Δείτε το συνημμένο αρχείο που έχω να διορθωθεί. Η πρώτη Notch είναι ακριβώς στην ίδια περιοχή συχνοτήτων όπως είναι επιθυμητό, ​​το δεύτερο είναι λίγο νωρίτερα από το 5,01-εφεξής. Οι εγκοπές έχουν σχετικά χαμηλό VSWR, επειδή είναι ένα FR4 υλικό με απώλειες πάνω από 1GHz και απώλειες FR4 παίρνει υψηλή και αυτός είναι ο λόγος για τον τρίτο Notch δεν είναι καν εμφανίζεται. Εκτός από αυτό το πλάτος feedline δεν είναι σωστός για 50Ohms, θα πρέπει να είναι περίπου 1,9 χιλιοστά για να επιτευχθεί 50Ohms χαρακτηριστική αντίσταση. Πώς έχετε αποφασίσει για 3mm πλάτος;? Κάθε ειδικός λόγος;? Σκούπα μέγεθος σας δεν ήταν σωστή η Lamda / 4 δεν είναι 25 χιλιοστά 12,5 χιλιοστά, αν υπολογίσει Lamda χρησιμοποιώντας f = 3GHz συγκεντρωμένων λιμάνι διέγερση σας ορίστηκε για 36Ohms, i dont ξέρει γιατί. Έχω να διορθωθεί για 50Ohms επίσης. Έχετε αλλάξει το υπόστρωμα, ώστε microstrip feedline πλάτος θα πρέπει να αλλάξει και κατά συνέπεια όλες οι άλλες διαστάσεις θα αλλάξει, προκειμένου να πάρει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα του χαρτιού που έχετε αναφέρει. Η πρότασή μου: Χρησιμοποιήστε το ίδιο υπόστρωμα, όπως ορίζεται στο έγγραφο και να προσπαθήσουμε να αναπαράγουν τα αποτελέσματα του χαρτιού, χρησιμοποιώντας τις ακριβείς διαστάσεις που αναφέρονται στο χαρτί. Αυτό είναι πάντα το πρώτο βήμα. Μόλις γίνει αυτό, τότε μπορείτε να αλλάξετε το υπόστρωμα FR4 ή οποιοδήποτε επιθυμητό υλικό και στη συνέχεια να δούμε τα αποτελέσματά της για το αποτέλεσμα. Προκειμένου να διατηρηθούν τα ίδια αποτελέσματα που μπορεί να παίξει με διαστάσεις των διαφόρων τμημάτων της κεραίας γεωμετρίας. Ελπίζω να έχεις το σημείο μου. / SC

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back