Ποια είναι η ισοδύναμη αντίσταση του δικτύου αυτού;

I

iVenky

Guest
Θέλω απλά να ελέγξετε την απάντησή μου. Ποια είναι η ισοδύναμη αντίσταση του δικτύου αυτού;

Μεταξύ των οποίων τα 2 σημεία:?:

Ναι, μεταξύ των οποίων το σημείο - όλα εξαρτώνται επί του ζητήματος αυτού.

[url = http://www.tina.com/English/tina/course/5wye/wye] Wye με τις Delta και Delta στην μετατροπή Wye [/url]

Ξέρω ότι είναι δέλτα ot Wye. Απλά πρέπει να ελέγξετε την απάντησή μου. Πες μου τι παίρνετε. Πολλοί ρωτούσαν τι μεταξύ. Χρειάζομαι την αντίσταση εξετάζει R4.

[Quote = iVenky? 1000435] Ξέρω ότι είναι δέλτα ot Wye. Απλά πρέπει να ελέγξετε την απάντησή μου. Πες μου τι παίρνετε. Πολλοί ρωτούσαν τι μεταξύ. Χρειάζομαι την αντίσταση R4 εξετάζει. [/Quote] του 0,6, θεωρείται από R4.

Θα είμαι σαφής αυτή τη φορά. Πρέπει να αντικαταστήσει όλες τις αντιστάσεις από ένα μόνο αντίσταση.

[Quote = iVenky? 1000483] Θα είμαι σαφής αυτή τη φορά. Πρέπει να αντικαταστήσει όλες τις αντιστάσεις από μια ενιαία αντίσταση. [/Quote] Req (στο R4) = 0,5 Κ

Ποια είναι η απάντηση; Είναι 487 Ohms (+ / - 2%)

[Quote = jeet_asic? 1000456]. Του 0,6, θεωρείται από R4 [/quote] [quote = diwasverma? 1000603] eq. acroos αντίσταση R4 = 0,6 K [/quote] Δύο φωνές εναντίον ενός ... φαίνεται να κερδίσετε ... Αλλά ... Όντας τεμπέλης, επέστησα μόνο το δίκτυο LTspice και εγώ R4 παρέχονται από μια πηγή ρεύματος από 1 Α. πήρα στο R4 500V πράγμα που σημαίνει ότι η τρέχουσα πηγή βλέπει 500R. Έτσι τώρα, ο διαγωνισμός είναι ανάμεσα σε εσάς και δύο LTspice: twisted:

SPICE είναι μια γυναίκα: Είναι πάντα δίκιο ;-). Δεν ρεύμα μέσω R2.

Συμφωνώ με KerimF [attach = ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ] 65821 [/attach]

[Quote = KerimF? 1000621] Δύο φωνές εναντίον ενός ... φαίνεται ότι θα κερδίσει ... [/quote] Η αλήθεια δεν αποφασίζεται από την πλειοψηφία. ;-)

[Παράθεση] Ποια είναι η απάντηση; Είναι 487 Ohms (+ / - 2%) [/quote] Μου θυμίζει ένα ανέκδοτο για έναν μηχανικό, ένας φυσικός και ένας μαθηματικός την επίλυση του προβλήματος "Πόσο είναι δύο φορές τα δύο;" Ο μηχανικός δεν σκέφτεται πολύ και λέει: «Είναι περίπου τέσσερις". Ο φυσικός αρχίζει να υπολογίζει, στη συνέχεια, μετά από ένα λεπτό: «Είναι 3,9998 + / - 0,0015". Ο μαθηματικός σκέφτεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, από ό, τι, τέλος, αναφέρει: «Η λύση υπάρχει». Και μετά το άλλο εδώ και καιρό: "και είναι πεπερασμένο».

χα χα, που είναι αναζωογονητικά ξεκαρδιστική [color = "Αργυρό"] ​​[size = 1] ---------- Δημοσίευση προστέθηκε στις 01:36 ---------- Προηγούμενη θέση ήταν στις 01:36 ---------- [/SIZE] [/color] παίρνω 09.02 (δηλαδή) 0.22222.

Ποια θα ήταν η αντίσταση, αν R3 και R6 ήταν 2k αντ 'αυτού;

Έβαλα 10V σε R4. Προσομοιωτή μου συγκλίνει στις 20 mA ρεύμα. Επομένως, η ισοδύναμη αντίσταση είναι 500 ohms. Μπορώ να επιβεβαιώσω δεν διαρρέονται από ρεύμα R2. Και τα δύο άκρα του βρίσκονται σε 5V.

[Παράθεση] παίρνω 09.02 (δηλαδή) 0.22222. [/Quote] Το σφάλμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό, αν σας πω, πώς υπολογίζεται το αποτέλεσμα. Η πιο απλή μέθοδος χρησιμοποιεί τη συμμετρία του κυκλώματος, αναφέρεται για πρώτη φορά από erikl και έδειξε από την λεπτομερή kak111. Επιτρέπει να λύσει το πρόβλημα, με απλή νοητική αριθμητική, η μέθοδος του μηχανικού καλύτερο κατά τη γνώμη μου, χωρίς αυτό συμμετρία, τυποποιημένες μεθόδους υπολογισμού του δικτύου πρέπει να χρησιμοποιούνται. Για τη σταδιακή λύση, Wye-δέλτα μετατροπή είναι χρήσιμη, όπως είπε. Λύνοντας το σύστημα των γραμμικών εξισώσεων είναι η τελευταία ressort σας ούτως ή άλλως.

Συμφωνώ με kak111 και με τη μέθοδο του για την αναδιοργάνωση του δικτύου. Η λύση θα πρέπει να BR 500 ohms.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back