Οποίων ο ένας είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ; AC ή DC ?????????

Αυτό είναι σαν να ζητάμε "Ποιο θα προτιμούσατε να τρακάρεις από, ένα φορτηγό ή ένα λεωφορείο;". Και οι δύο μπορούν να σκοτώσουν, αν και ένα μικρό σοκ κάθε τώρα και πάλι είναι καλό για την ψυχή?)

DC είναι πιο επικίνδυνη σε σχέση με AC άλλο γεγονός για τους AC είναι ότι σε κάποιες συχνότητες που απωθεί το ανθρώπινο σώμα, αν κάποιο σοκ υπάρχει

Νομίζω ότι είναι ένα διασκεδαστικό θέμα. Ας ελπίσουμε ότι ο καθένας θα πάρει την ηλεκτρική ασφάλεια στα σοβαρά, αλλά κανείς δεν θα πάρει αυτό το νήμα πολύ στα σοβαρά. Φαίνεται ότι fibrulation κοιλίας και η τάση για την σύσπαση των μυών (κλείδωμα μπορείτε να την πηγή του ρεύματος) είναι μεγαλύτερες για τους AC. Και πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση παραπάνω για τα πρότυπα από τον Frank παραπάνω. Αν και το αποκορυφωμένο μόνο το νήμα γρήγορα, δεν θυμάμαι να δει υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι για να πιστεύει dc πιο επικίνδυνες γενικά. Όπως έχει αναφερθεί, είναι δύσκολο να το καρφί κάτω χωρίς να γνωρίζει συγκεκριμένα ποια είναι η δραστηριότητα υπό εξέταση. Αν μου είπε δουλειά μου ήταν να υψηλών δυνατοτήτων δοκιμή ενός κινητήρα για περίπου δύο φορές την ονομαστική της αξία μόνωσης χρησιμοποιώντας είτε ένα AC Hi-Pot σύνολο ή ένα dc hi-ποτ που, μπορεί να υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να believle θα υπήρχε περισσότερο κίνδυνο σε ac. Ο λόγος είναι ότι το σύνολο ελέγχου εναλλασσομένου ρεύματος πρέπει να έχει υπερένταση επιθυμητή τιμή είναι ταξίδι αρκετά υψηλή για να φιλοξενήσει το σχετικά υψηλό χωρητικό ρεύμα προς τη γη. Η dc Hi-Pot ταξίδι υπερένταση είναι κατά πολύ μικρότερη, μόνο αρκεί για να φιλοξενήσει το πολύ χαμηλότερη αντίσταση ρεύμα διαρροής. Από την άποψη αυτή DC μπορεί να είναι πιο ασφαλή σε αυτήν την περίπτωση. Νομίζω ότι το επίπεδο της προστασίας που παρέχεται ταξίδι (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου απόκρισης), η σύνθετη αντίσταση πηγής, και άλλοι παράγοντες μπορεί μερικές φορές να είναι πιο σημαντικό από το αν είναι AC ή DC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back