Θέλω να μάθω VLSI, FPGA και ASIC

N

nikhilele

Guest
Θέλω να μάθω VLSI, FPGA και ASIC Παρακαλούμε στείλτε τις προτάσεις μου καλά βιβλία ή ιστοσελίδες ή συνδέσμους για να μάθετε αυτά τα πράγματα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω λίγο την ελεύθερη ουσία ή τα δείγματα που σχετίζονται με αυτές εκεί. Είμαι absoulute beginer σε αυτόν τον τομέα.

Μπορώ να δώσω συμβουλές - θα μάθετε την Verilog ή VHDL!

Πρώτα απ 'όλα, νομίζω ότι u ανάγκη να βελτιώσετε την περιοχή σας για τη μάθηση. VLSI είναι τεράστιο τομέα, τι το ενδιαφέρον σας. Frontend και Backend; Αν και φαίνεται (όπως u Wana μάθετε FPGA) ότι το u μπορεί να ενδιαφέρονται για FPGA. Τι μπορείτε να κάνετε είναι να κατεβάσετε κάποιο εργαλείο έκδοση Student από Altera / Xilinx ή παρόμοιο για την εκμάθηση της VHDL / Verilog. και επίσης θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επιστήμη συσκευή CMOS, για την οποία u μπορεί να ακολουθεί οποιοδήποτε πρότυπο κείμενο σε VLSI. Όπως, από Pucknell, ή Weste κλπ. .. Υπάρχουν πολλά βιβλία στο φόρουμ μας! Καλή Learning!

Γεια σας, Φαίνεται πως θέλετε να μάθετε όλα τα τρόφιμα στον τομέα VLSI. Εντελώς αδύνατο. Θα πρέπει να επιλέξετε τον τομέα ενδιαφέροντός σας, τότε μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σε αυτόν τον τομέα. Χάρη Shaikh Sarfraz

Ποια είναι η έννοια του Frontend και Backend;

Αυτό είναι ιδανικό μου, ίσως δεν είναι ακριβές. Frontend: όλα τα τρόφιμα πριν από / συμπεριλαμβανομένων sythesis, Αρχιτέκτων, Σχεδιασμός και Verifcation μπορεί να είναι η κύρια Backend έργο: άλλοι μετά sythesis («μετά» θα σημαίνει τη διαδικασία IC), όπως και η P & R, FV .. --------------------- Επίσης, είμαι ένας αρχάριος εδώ, θέλω να ξέρω αν CMOS είναι σημαντική για το frontend. Και θέλετε να πάρετε κάποια πρόταση από τους έμπειρους ανθρώπους εδώ. Αν κάποιος θέλει να γίνει arhitect, RTL μηχανής ή μηχανικού verif η οποία είναι καλύτερη, και τι αυτός / αυτή πρέπει να μάθουν. Αν κάποιος θέλει να είναι κάποιος ειδικός για Frontend, ποια είδη των θεμελιωδών πληροφοριών θα πρέπει να είναι master.

Γεια σας, θα πρέπει να βελτιώσετε την επιλογή σας. Αυτό δεν είναι ένα εύκολο έργο Μπορεί να είστε σε θέση να κάνει ένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχετε την ευκαιρία να είναι εμπειρογνώμονας σε αυτήν. :) Ευχαριστώ Haytham

το οποίο είναι το πιο βασικό μέρος της VLSI το οποίο θα πρέπει να μάθουμε πρώτα να πάρετε τα χέρια μας, σχετικά με VLSI

Γεια σας, Αν θέλετε να στοιχηματίσετε σε ψηφιακό σχεδιασμό μάθει τότε τα βασικά, και μπορείτε επίσης να μάθετε VHDL, Verilog SystemC, κάθε ένα από αυτά. Ως πιο φρέσκο που θα είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε συνέντευξη. Αν θέλετε να είστε σε αναλογική ή AMS σχεδιασμό από ότι θα έπρεπε να είναι καλός στη φυσική συσκευή, επίσης, πρέπει να είστε καλοί σε ανάλυση των κυκλωμάτων. Χάρη Shaikh Sarfraz

U Εάν θέλουν να είναι σε ψηφιακή σχεδίαση u θα πρέπει να έχει ισχυρή κατανόηση σχετικά με το ψηφιακό σύστημα σχεδιασμού atleast σε επίπεδο βασικά όπως flipflops, μητρώα, μετρητές κ.λπ. επόμενο u πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι μία από τις γλώσσες περιγραφής υλικού Verilog, VHDL. για ένα πιο φρέσκο αυτά τα πράγματα θα ήταν αρκετή για u Αν θέλουν να είναι σε αναλογική u μέρος θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρή στη φυσική συσκευή και τη συμπεριφορά τρανζίστορ. U πρέπει να είναι καλό σε μικρή ανάλυση σήματος, μεγάλη ανάλυση του σήματος. U Εάν θέλουν να είναι στο πίσω τέλος u μπορεί να επιλέξει τη διάταξη σχεδιασμό ή φυσικό σχεδιασμό, όπου u κάνει τη στατική ανάλυση χρονισμού, closk σύνθεση δέντρο και άλλα. u μπορεί να κάνει μέχρι το μυαλό ur για οποιονδήποτε μεμονωμένο τομέα dont προσπαθήσουμε για τη συγκέντρωση γνώσεων σχετικά με όλα. u θα καταλήξετε με τίποτα. αξιολογήσει urself όπου ur ενδιαφέρον έγκειται στους παραπάνω τομείς

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πρώτη μου θα πρέπει να μάθουν βαθιά ψηφιακή ηλεκτρονική και ψηφιακή σχεδίαση η οποία περιλαμβάνει από την πύλη, flip-flops, καταχωρητές, κ.λπ. για να αναμνήσεις. και τότε εγώ θα πρέπει να μάθετε VHDL.

Γεια σου, Έτσι, έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να πάτε για την ψηφιακή σχεδίαση. Όσον αφορά VHDL εκφράζει την ανησυχία της, η πρότασή μου είναι να πάτε fr Verilog, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν τώρα ημέρες που εργάζονται σε αυτό. Μπορείτε να κατεβάσετε Verilog προσομοιωτές για καθαρή, όπως ModelSim χωρίς κόστος. Μαθαίνοντας με αυτά τα εργαλεία θα είναι πολύ διαισθητική. Χάρη Shaikh Sarfraz

Πρώτα θα πρέπει να βρείτε εσείς το ενδιαφέρον για ένα ή δύο πτυχή της IC design.i σκέφτονται frontend είναι πολύ σημαντικό για το σχεδιασμό IC, έτσι θα πρέπει να στοιχίσει περίπου χρόνο για να μελετήσει κατ 'αρχάς

Γεια σου, είμαι μάθησης προγραμματισμού FPGA και ένας από τους φίλους μου που είναι γνωστός με VHDL εισήγαγε μου αυτό το βιβλίο. Είμαι μελετούν τώρα και νομίζω ότι αυτό είναι ένα καλό βιβλίο για την εκμάθηση του προγραμματισμού με FPGA του. Αν θέλετε μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: h ** p: / / www.hemenpaylas.com/download/458460/McGraw.Hill.VHDL.Programming.by.Example.4th.Ed.rar.html να είναι επιτυχής

Γεια σου, Έτσι, έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να πάτε για την ψηφιακή σχεδίαση. Όσον αφορά VHDL εκφράζει την ανησυχία της, η πρότασή μου είναι να πάτε fr Verilog, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν τώρα ημέρες που εργάζονται σε αυτό. Μπορείτε να κατεβάσετε Verilog προσομοιωτές για καθαρή, όπως ModelSim χωρίς κόστος. Μαθαίνοντας με αυτά τα εργαλεία θα είναι πολύ διαισθητική. Χάρη Shaikh Sarfraz
είναι ModelSim δωρεάν ποιος το είπε?

Γεια σου, Everbody γνωρίζει ότι ModelSim SE είναι ελεύθερα διαθέσιμο για download. [Quote = Salma Ali Bakr]
είναι ModelSim δωρεάν οποίος είπε έτσι ???[/quote] Μπορείτε να πάτε στη σελίδα Mentor Graphics σπίτι. Εκεί μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση φοιτητής δωρεάν και θα πάρετε την άδεια μετά την εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Και το μυαλό σας ΔΩΡΕΑΝ του ΚΟΣΤΟΥΣ !!!!!! Χάρη Shaikh Sarfraz

καλά ... ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση αυτή δεν ήξερα ότι το κομμάτι του πληροφορίες σε όλα, αλλά το κάνει αυτό έκδοση φοιτητής παρέχουν ό, τι άλλο διαθέσιμο σε επαγγελματικό ή εμπορικό έκδοση Ευχαριστώ πολύ, Salma: D

Μιχαήλ Δ Cilletti ........ είναι ένα ωραίο βιβλίο!!

Γεια σου, Ναι thats το πρόβλημα με την έκδοση μαθητές. [Quote = Salma Ali Bakr] καλά ... ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση αυτή δεν ήξερα ότι το κομμάτι του πληροφορίες σε όλα, αλλά το κάνει αυτό έκδοση φοιτητής παρέχουν ό, τι άλλο διαθέσιμο σε επαγγελματικό ή εμπορικό χάρη έκδοση πολλά, Salma: D [/ παράθεση] Ωστόσο, το εργαλείο είναι ακόμη ισχυρή, και ότι θα είναι επαρκής για τη μαθησιακή διαδικασία. Χάρη Shaikh Sarfraz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back