Αισθητήρας ροής αέρα - DIY θερμού αέρα σύρμα κύκλωμα ροής

N

nvp

Guest
Γεια σας φίλοι .. Μήπως κάποιος έχει ιδέα πώς λειτουργεί SENSOR AIR FLOW; Επίσης, αν κάποιος έχει κύκλωμα, Επιτρέψτε μου να ξέρω u έχω .. NVP χαιρετισμούς

Μπορεί να είναι σαν ένα ανεμιστήρα με κινητήρα συνεχούς ρεύματος, ή μπορεί να είναι δύο αισθητήρες θερμοκρασίας για τις πραγματοποιηθείσες από τη ροή του αέρα δεν είναι μία δόση.

Αισθητήρα ροής αέρα μπορεί να σχεδιαστεί με 2 θερμίστορ. Μία μέτρηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και το άλλο διατηρείται σε υψηλή θερμοκρασία. Η ισχύς που απαιτείται για να κρατήσει τη σταθερή θερμοκρασία σχετίζεται με την θερμοκρασία και την ροή του αέρα πάνω από το θερμίστορ.

μπορείτε να δείτε μερικά από τα χαρτιά TUDELFT, έχουν μια πλήρως ολοκληρωμένη αισθητήρα ροής τώρα είναι availlable στην αγορά.

Γεια Ταξίδια μην έχουν καμία u shematic αναφοράς του ιδίου; Ναι, γιατί χρειαζόμαστε δύο thermisters; Ένα είναι enoug δικαίωμα; Γιατί δεν μπορούμε να καθορίσει ένα ήταν κυμαινόμενο ή σταθερό τιμής της αντίστασης; Άλλο ένα είναι θερμίστορ. Είναι αυτό που κάνει αίσθηση; NVP αφορά

[Quote = Dudu] μπορείτε να δείτε μερικά από τα χαρτιά TUDELFT, έχουν πλήρως ενσωματωμένος αισθητήρας ροής είναι τώρα availlable στην αγορά. [/Quote] Μπορεί u pls να μου στείλετε κάποιες διευθύνσεις URL θεωρεί NVP

μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ultrasoud πάρα πολύ. στην περίπτωση των θερμών ροή μαλλιά το θερμίστορ δύο λειτουργία δεν είναι ακριβής. αντίο

Θα χρειαστείτε 2 επειδή 1 θερμίστορ χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος δεδομένου ότι η ισχύς που απαιτείται για να διατηρηθεί το άλλο θερμίστορ σε σταθερή θερμοκρασία θα είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Προκειμένου να διατηρηθεί η δεύτερη θερμίστορ σε σταθερή θερμοκρασία, απλά πρέπει να μετρήσει την αντίσταση του και το ζεσταίνετε μέχρι έτσι ώστε να διατηρεί την αντοχή του μια ορισμένη τιμή.

Η υγρασία του αέρα ελέγχει επίσης την απώλεια θερμότητας στον αέρα. Αν θέλετε να είναι πολύ ακριβή, θα πρέπει επίσης να μετρήσει την υγρασία και να κάνουμε μια διόρθωση για αυτό. Η απώλεια θερμότητας αέρα εναντίον είναι πολύ γραμμική. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα για χαμηλή ταχύτητα. Χρησιμοποιήστε την έλικα ή ανεμόμετρο (κούπες στο τέλος του ακτίνες) μέθοδος για υψηλότερες ταχύτητες.

Φουσκωμένος είναι σωστό. Η μέθοδος που περιέγραψα είναι μόνο χρήσιμο εάν η ροή αέρα είναι αρκετά χαμηλή. Αυτή η μέθοδος δεν είναι επίσης πολύ ακριβή από την υγρασία και τη μη γραμμικότητα είναι και ένας παράγοντας που εξετάζει. Αλλά σε αυτές τις τιμές της ροής, της μέτρησης με μηχανικές μεθόδους γίνει πολύ ακριβό ή ανακριβή. Εάν μετράται υψηλές ταχύτητες ανέμου, καλύτερα να πάω για μηχανικό.

Η μέθοδος με τη χρήση δύο θερμίστορ αναφέρεται ως θερμική ροή μάζας και εταιρείες όπως η Endress + Hauser κάνει μια ακριβή μέσο exremely unsing αυτή την τεχνολογία, που ονομάζεται T-Μαζικής ... Είναι χρησιμοποιείται σε εφαρμογή όπου η ροή μάζας του συγκεκριμένου αερίου, χρειάζεται να μετρηθεί ... Εφ 'όσον η συσκευή έχει βαθμονομηθεί η συσκευή μπορεί να προγραμματιστεί σε οποιοδήποτε φυσικό αέριο, αλλά ένα, δεν είναι δυνατό να μετρηθεί περισσότερες από μία διαφορετική αερίου με ένα μέτρο, διότι, οι θερμικές coefficeints επέκταση των διαφόρων αερίων arn't πάντα η ίδια, στην πραγματικότητα αυτοί [ξανά ποτέ η ίδια ... Μόλις η συσκευή έχει βαθμονομηθεί και γραμμικοποιηθεί για το συγκεκριμένο αέριο, μόνο η υγρασία μπορεί να επηρεάσουν την ακρίβειά του ...

Γεια σου, EdnMag, καλάμι άρθρα ηλεκτρονικά είναι πλήρης στο google να κάνουμε μια μικρή αναζήτηση. Basicall χρειάζεστε για να θερμάνει κάποια θερμίστορ και όταν ο αέρας ρέει πάνω από το να μετρήσετε την αντίσταση! . Αλλά να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος θα απαιτήσει επίσης ένα θερμίστορ αναφοράς, το οποίο σε ορισμένα σχέδια δεν θα βρείτε. καλή τύχη

Ευχαριστώ για το αρχείο, αλλά να διατηρήσει το εύρος ζώνης, παρακαλώ μην BMP αρχείου. Το ίδιο αρχείο μετατρέπονται σε αρχεία GIF είναι μόνο 18KB. Pls επισυνάπτω

hi είναι εδώ η κάποια πράγματα από μένα αισθητήρα ροής αέρα Προγραμματιζόμενη τύπου Φωτ 16f84 με βάση το σχεδιασμό με πολλά paarameters αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το δικό σας

[Quote = KiB] επίσης αυτό Kib U έκανε σπουδαία δουλειά!! Επιτρέψτε μου να ξέρω αν u πάρει λίγο περισσότερο! Χαιρετισμούς

Δεν είναι όλα τα συστήματα λειτουργούν με αντιστάσεις, αν δεν κάνω λάθος, η αυτοκινητοβιομηχανία αισθητήρες ροής αέρα δεν κάνει ... εργάζονται με σταθερή αντίσταση και να μετρηθεί η ποσότητα της ψύξης ... Ένας τύπος μου είπε κάποτε, ότι ορισμένοι από αυτούς χρησιμοποιούν ένα πολύ λεπτό σύρμα, σαν μια λάμπα, έτσι ώστε όταν τοποθετήσετε μια τάση επάνω σε αυτό, αρχίζει να λάμπει, και με λιγότερη ή περισσότερη ψύξη την αντίσταση των αλλαγών σύρμα, και έτσι που μπορεί να μετρήσει το ρεύμα που ρέει μέσα από αυτό ... Μην το γνωρίζουμε με βεβαιότητα, αλλά φαίνεται να έχει νόημα ... Η ελπίδα αυτό βοηθά μια μικρή .. Chrhuy.

Είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε ακριβώς το περιβάλλον, όπου ο αισθητήρας θα χρησιμοποιηθεί. Υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά σε κάθε περιβάλλον, και διαφορετικούς αισθητήρες πιο κατάλληλη για τον καθένα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τη μέτρηση της θερμοκρασίας στο diference (δίδυμο θερμική στοιχεία), ο άνθρωπος είναι εκτεθειμένος ο άλλος δεν κάνει, είναι αρκετά για να μετρήσει πόση θερμότητα αφαιρέθηκε από την έκθεση, αλλά δεν είναι πολύ γραμμική και εξαρτάται από την επίδραση του περιβάλλοντος. Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι η μετακίνηση του δρομέα, αλλά απαιτεί ένα ορισμένο όγκο του αέρα να είναι οπωσδήποτε πιο ακριβείς. Μερικές φορές, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές τεχνικές είναι καλύτερα. Κάποιος πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι για τη σωστή δουλειά υπάρχει ένα κατάλληλο εργαλείο, τον ίδιο τρόπο εδώ. Βάγκνερ.

Βρήκα αυτό ... νομίζω ότι είναι αρκετά καλή πίστα για pic ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back