Άναψε ένα μονόκλινα οδήγησε από μια μήτρα 8x8 ηγεσία

G

gabi68

Guest
Γεια σου, Χρειάζομαι ένα κομμάτι κώδικα σε Mikrobasic να ανάψει μια ενιαία ηγεσία (θέση στην μήτρα δεν έχει σημασία) σε μια μήτρα 8x8 ηγεσία, θα χρησιμοποιήσω μια pic16F887. Ένα σχηματικό θα φοβερό. Θα προσπαθήσω να προσομοιώσει ότι στις Protues Σας ευχαριστούμε Γκάμπι

Δεν είναι ότι σκληρά για να γράψετε τον κωδικό σας. Το LED-Matrix ως δείκτης στήλη και μια σειρά δείκτη. Ρύθμιση δύο δείκτες, θα γυρίζοντας ένα ειδικό LED στο. Η ελπίδα αυτό βοηθά.

[Quote = gabi68? 860286] .... για να ανάψει μια ενιαία ηγεσία (θέση στην μήτρα δεν έχει σημασία) σε ένα 8x8 πίνακα υπό την ηγεσία της ... [/quote] Γεια σου? Επισυνάπτεται ένα 8x8 μήτρα ηγεσία σχηματικά ως παράδειγμα. Είναι μια πλευρά της γραμμής κοινή τυπ ανόδου:
44_1299055030.jpg
Τώρα μπορείτε να ανάβει κάθε LED του 64, για παράδειγμα, η πάνω αριστερά στην εικόνα:-Ενώνουμε το pin 13 έως GND-εφαρμόζει ένα ρεύμα αντίσταση περιορίζοντας (ας πούμε 330 Ohm) σε σειρά με την ακίδα 9-συνδέστε την αντίσταση στην ακίδα εξόδου του UC σας. Το LED θα ανάβει όταν το λιμάνι καρφίτσα πηγαίνει σε υψηλά (+5 V).

Παρόλα αυτά, ακόμα και για σας είναι απλή, είναι σχεδόν αδύνατο. Μπορώ να έχω ένα μικρό κομμάτι του κώδικα (σε mikrobasic θα είναι φοβερό); Ευχαριστώ για σχηματική, αλλά χρειάζομαι λίγο σχηματικά με ολόκληρο κύκλωμα (MCU και Led μήτρα), αν δεν σας πειράζει; Θεωρεί ότι ο Γκάμπι

Γεια σας, χρειάζεται μόνο ένα κομμάτι κώδικα σε Mikrobasic για να δείτε πώς λειτουργεί. Έτσι, ο καθένας .... rgds Γκάμπι

Εδώ είναι οι σχηματικές παραστάσεις: 1 - Connect LED-Matrix καρφίτσες Row να Porta του ελεγκτή σας. 2 - Συνδέστε LED-Matrix καρφίτσες Στήλη PORTB του ελεγκτή σας μέσω ενός ή 220Ohm 330Ohm αντιστάσεις. Ο κωδικός: «Ενεργοποίηση LED 4 στη στήλη 4
Code:
 TRISA = 0 = 0 TRISB Porta = 0x08 = PORTB 0xF7

Σας ευχαριστώ. Είναι εργασίας. Τώρα πρέπει να κινηθούμε ότι τα LED, αλλά ότι είναι ένα άλλο θέμα. Gabi

Χρησιμοποιήστε την ίδια έννοια και να αλλάξετε τις τιμές των ΠΟΡΤΑ και PORTB.

Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένοι, παρακαλώ; Δεν θέλω να αναμίξετε τα πορτοκάλια με μήλα.

[Παράθεση] Μπορεί να είστε πιο συγκεκριμένος, παρακαλώ; Δεν θέλω να αναμίξετε τα πορτοκάλια με μήλα. [/Quote] Τώρα έχετε το τέχνασμα, αλλάξτε τις τιμές των ΠΟΡΤΑ PORTB και με οποιαδήποτε σειρά θέλετε. Παράδειγμα: [Κωδικός] ΠΟΡΤΑ = 0x01? PORTB = 0xFE ενώ (1) {for (i = 0? I = 1? ΠΟΡΤΑ = ~ εξόδου? PORTB = εξόδου? Time_Delay (50)?}} [/Code]

Γεια σας, Σας ευχαριστούμε για την codebut μπορώ να χρησιμοποιήσω και εγώ Mikrobasic Πιστεύουμε ότι ήταν γραμμένο σε C. Μπορείτε να cooment ότι λίγο ή καλύτερα μεταφράζεται σε Mikrobasic. Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας Γκάμπι

Δεν είμαι εξοικειωμένος με την C, αλλά νομίζω ότι στην εν λόγω κώδικα είναι λάθος. Πώς ότι για την κατάσταση αυτή αυξάνεται εφόσον η μεταβλητή δεν υπάρχει, Μπορείτε να δημοσιεύσετε ένα εργασιακό κώδικα Mikrobasic; Σας ευχαριστούμε Γκάμπι

Απλά αλλάξτε τη σύνταξη του «Για Loop" για να ταιριάζει με εκείνο του MikroBasic και, αφαιρέστε όλα τα "ερωτηματικά". Το υπόλοιπο του κώδικα παραμένει ως έχει.

Γεια σου, seadolphine2000 - μετέφρασε εμφάνιση κώδικα όπως αυτό [ΚΩΔΙΚΟΣ] αμυδρό θ, της παραγωγής ως κύρια byte: TRISA = 0 = 0 TRISB ΠΟΡΤΑ = 0x01 = PORTB 0xFE ενώ 1 για i = 0 - 7 = Έξοδος εξόδου 1 ΠΟΡΤΑ = δεν = Έξοδος PORTB Έξοδος Delay_ms 500 επόμενη θ διευθύνω τέλος. [/code] Στην προσομοίωση Πρωτέα πρώτες 6 στήλες είναι και παραμείνει έτσι. Τι αυτό το μικρό κομμάτι του κώδικα υποθέσουμε να κάνουμε; zuisti - Θα ρίξουμε μια ματιά. Μια ερώτηση - μπορεί να σας δούμε σε αυτό το mikrobasic κώδικα και να μου πείτε αν έχει μεταφραστεί εντάξει. Σας ευχαριστούμε Γκάμπι

Γεια σου, κάνω έξοδο 0x01 = αλλά η seqvence είναι διαφορετική. Η ledlit μέχρι διαγώνια και ότι είναι όλα .... Θεωρεί ότι ο Γκάμπι

[Quote = gabi68? 863264] Γεια σου, κάνω έξοδο 0x01 = αλλά η seqvence είναι διαφορετική. Η ledlit μέχρι διαγώνια και ότι είναι όλα .... Θεωρεί ότι ο Γκάμπι [/quote] Αν δεν ξέρετε πώς λειτουργεί (ή σχήμα έξω) ποτέ δεν θα σας κάνει πραγματικά το δικαίωμα ενδείξεις LED ανάβουν. Τυχαία προσπάθειες και θα μαντέψουν ακριβώς σας κάνουν να χάνετε περισσότερο χρόνο. Κοιτάξτε τις εικόνες / διαγράμματα που κάποιος έχει ήδη αναρτηθεί. Σχεδιάστε σε ένα κομμάτι χαρτί, και να που τα LED που θέλετε να ανάβει. Στη συνέχεια, προσδιορίζει ποια από τις ακίδες εξόδου πρέπει να είναι υψηλή και τα οποία πρέπει να είναι χαμηλή για να πάρει το ρεύμα που ρέει προς τη σωστή κατεύθυνση και να ανάψει ένα LED. Αν θέλετε το LED να κινηθεί, σχεδιάστε τα βήματα 2-3 από την κινούμενη ακολουθία στο χαρτί και στη συνέχεια να καθορίσει πώς οι ακίδες εξόδου πρέπει να αλλάξουν για να κάνουμε αυτή την κίνηση ακολουθία. Αυτό θα σας επιτρέψει να καθορίσει την «μαθηματικά», πίσω από την κίνηση.

Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί μπορεί να δημοσιεύσετε μια λύση. Προσπαθώ να μάθω, αλλά είναι δύσκολο χωρίς παράδειγμα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back