Windows Embedded: XP ή CE;

J

jur

Guest
Γειά!

Ήμουν αναπτύχθηκε CPU του σκάφους βασίζονται σε 16-bit μικροελεγκτή και όλα ήταν εντάξει.Αλλά τώρα πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί πιο ισχυρό υλικό: κάτι σαν VIA EPIA N-Series Nano-ITX mainboard ή ίδια.Αυτό είναι το πλήρες PC-συμβατό με το υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως για όλα τα I / O.Αναπτύχθηκε συσκευή μου θα έχει γραφική οθόνη (SVGA Monochrom ή χρώμα), πληκτρολόγιο, ποντίκι και κάποια εξωτερική διεπαφή - Ethernet και / ή USB.

Έτσι, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το Windows Embedded OS ως λειτουργικό σύστημα της συσκευής και το δικό μου πρόγραμμα εφαρμογής που λειτουργεί υπό αυτό το OS.Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Είμαι newbe στα Windows Embedded, και δεν μπορώ να κάνει σωστή απόφαση.Απ 'όσο γνωρίζω, το Windows Embedded οικογένεια περιλαμβάνει δύο OS: Windows CE και Windows XP Embedded.Κάθε λειτουργικό σύστημα έχει τη δική pluses και minuses του.

Μπορεί κανείς να εξηγήσει με τη σημαντική συνάρτηση με τις διαφορές των εν λόγω δύο λειτουργικά συστήματα;

Απ 'όσο γνωρίζω, τα Windows CE είναι μικρότερο, αλλά τα Windows XP Embedded είναι πιο συμβατή με το πρότυπο Windows XP Professional (ανάπτυξη του προγράμματος είναι απλούστερο).Συσκευή μου δεν θα είναι τόσο δύσκολο: Πρέπει να διαβάσετε μερικά τετράγωνα των δεδομένων από συμβουλίου ADC, κάνει κάποιους υπολογισμούς και τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε γραφική μορφή στην οθόνη.Γραφική διεπαφή χρήστη στο πρόγραμμα δεν είναι δύσκολο επίσης (μερικά κουμπιά αλλαγής του τρόπου εργασίας, λίγες αναπτυσσόμενες λίστες, μερικά τομείς εισαγωγής).

1.XPE δεν είναι σε πραγματικό χρόνο os αλλά CE 3.0 είναι ένα πραγματικό-os χρόνο.
2.Η πρόγραμμα εκτελέστηκε στις win2k/xp θα μπορούσε να τρέχει σε XPE δεν επαναμεταγλωττίσετε CE, αλλά μπορεί να γίνει δεκτή μόνο
ενσωματωμένα visualC / Visual Basic app αν δεν χρησιμοποιούν dotnet τεχνολογίας.

Χαιρετισμοί

Το πραγματικό χρόνο για EmbeddedXP μπορούν να υιοθετηθούν και από τη χρήση των οδηγών για την κοινή ανάπτυξη των Windows XP.

Αν κάνω λάθος σχετικά με τη δυνατότητα μεταφοράς οδηγού XP στον EmbeddedXP, παρακαλώ διορθώστε με.

djolestojic έγραψε:

Το πραγματικό χρόνο για EmbeddedXP μπορούν να υιοθετηθούν και από τη χρήση των οδηγών για την κοινή ανάπτυξη των Windows XP.Αν κάνω λάθος σχετικά με τη δυνατότητα μεταφοράς οδηγού XP στον EmbeddedXP, παρακαλώ διορθώστε με.

Παράθεση:

Επιλέξτε ένα προϊόν

Windows CE και Windows XP Embedded διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως όσον αφορά την υποστήριξη επεξεργαστή, υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο, τη δυνατότητα μεταφοράς αίτηση, και το αποτύπωμα.
Διαβάστε περισσότερα για το πώς να καθορίσει την πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back