w

O

oermens

Guest
Γεια σου,

Φαίνεται ότι υπάρχει περισσότερος λόγος για EKV και gm / id σε αυτό το σύστημα πρόσφατα, οπότε ίσως κάποιος μπορεί να μου δώσει κάποια βοήθεια ...

Έχω κάνει υπολογισμό χέρι μου χρησιμοποιώντας EKV μοντέλο αλλά PDK μου χρησιμοποιεί BSIM μοντέλο.Πώς μπορώ να είμαι βέβαιος ότι ο υπολογισμός από το χέρι μου είναι σωστή όσον αφορά την αντιστροφή συντελεστή (IC);Θεωρώ ότι θα πρέπει η παράμετρος περιοχή BSIM ότι έχει κάποιο νόημα σε όλα;Ή θεωρώ απλώς IC = Id / (Io * W / L) - όπου Io = ² 2nμCoxUt;Ευχαριστώ.

Hi oermens,

Από πού έχεις ur μοντέλα, EKV από χυτήριο;;(r) υπάρχει σχέση μεταξύ ur μοντέλων EKV & BSIM (ή) έκανε u απόσπασμα EKV μοντέλα από τα μοντέλα BSIM σας στο PDK χρησιμοποιώντας το BSIM2EKV;;να σας δώσει κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες;Συνήθως για κάθε τεχνολογία, θα υπολογίζει IC απευθείας από BSIM μοντέλα που χρησιμοποιούν οι σχετικές εξισώσεις και της ηλικίας επανάληψης προσομοίωσης.Με τον τρόπο μπορώ να αποφεύγονται τα σφάλματα μετατροπής.

Αποτελεσμάτων της μελέτης μου είναι <3% για τον υπολογισμό του σχεδιασμού μου.

Υπάρχει ωραία εξήγηση που δόθηκε από denismark σχετικά με τα βήματα σε αυτό το φόρουμ.

Hope this helps.

Ευχαριστώ,

Η βασική παράμετρο για EKV είναι «ν», ο παράγοντας κλίση.Χυτήριο μας δίνει S, η κλίση subthreshold, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε n από S = ln (10) * n * Ut.Το υπόλοιπο των παραμέτρων για τον υπολογισμό Ispec αποτελούν παραμέτρους της διαδικασίας που έχουν παραχθεί εύκολα από την κάρτα μοντέλο.Τότε μέγεθος συσκευές μου σύμφωνα με ασθενή και ισχυρά αναστροφή IV εξισώσεις.Πώς να αποκτήσετε BSIM2EKV;Μπορείτε να μου το σημείο να denismark του θέση;Ευχαριστώ.

Με την ευκαιρία, ένα αργό μέθοδος υπολογισμού S είναι να σαρώνουν Vg για σταθερές και Vd Id οικόπεδο σε κλίμακα καταγραφής και να δούμε πόση αύξηση Vg απαιτείται για την αύξηση της ταυτότητας από μια δεκαετία.

Γεια σου,

για BSIM2EKV παραπέμψει ftopic113406.htmlσυζήτησης
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=246131&highlight=gm id

Hope this helps.

Ευχαριστώ,

Γεια σου, Blackuni:

Πήγα στο σύνδεσμο συζήτησης που σας αφορούν, και υπάρχουν περαιτέρω δεσμοί, ωστόσο φαίνεται ότι η σύνδεση
http://www.edaboard.com/viewtopic.php p = 621110 # 621110
αυτός δεν υπάρχει πλέον, αναρωτιέμαι αν έχετε την ενημέρωση ένα.
Επίσης, αναρωτιέμαι αν το gm / Id μεθοδολογία μπορεί να εφαρμοστεί στο κύκλωμα προκατάληψη όπου οι μικρές gm siganls, FT, κ.λ.π. δεν είναι σημαντικά, ενώ οι μεγάλες siganl (σημεία λειτουργίας DC) είναι κατά κύριο λόγο για να θεωρηθούν.

Καλύτερος

Hi Hdmi,

Απλά έψαξε για το θέμα με τίτλο "gm / id βοήθεια" και αντιγράφεται το σύνδεσμο εδώ.

Ι dono πώς να πάρει την ακριβή σύνδεση.U Αν δεν σας πειράζει, Pls αναζήτηση αυτό το θέμα.

Ξεκίνησα τη συζήτηση θέμα στις 29 Aprl 2007Μπορείτε να εφαρμόσετε Gm / μέθοδος Id σε οποιοδήποτε σχέδιο.(αναστροφή ισχυρή, μέτρια, εβδομάδα) αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής.

Ευχαριστώ,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back