D
design_engineer
Guest
Γειά,
Έχω ένα κομμάτι VHDL κώδικα που υπέγραψε η προσθήκη ενός unsigned αριθμό και υπογεγραμμένη αριθμό.Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ποσό των δύο μεγεθών, ανεξάρτητα από το πρόσημο της δεύτερης τελεστού (περιμένω μια διαφορά όταν υπογράψουν είναι 1)
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πει τι κάνω λάθος.Εδώ είναι το κωδικό:
περιλαμβάνουν IEEE.numeric_std.all?
OP1: unsigned (7 downto 0)?
OP2: υπογραφεί (7 downto 0)?
op3: υπογραφεί (6 downto 0)?
αποτέλεσμα: υπογραφεί (41 downto 0)?
άθροισμα: υπογραφεί (7 downto 0)?
αποτέλεσμα <= mult3 mult2 Τ1? (αποτέλεσμα είναι αρνητικός αριθμός εκπροσωπήθηκαν ως πλήρωμα 2)
OP2 <= μέγεθος (ως αποτέλεσμα, "8")? - θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα μια σειρά αρνητικών (αγνοήσει εισαγωγικά, θα έπρεπε να τεθεί ότι υπάρχει για να νικήσουμε την smiley εμφανίζονται)
op3 <= shift_right (OP2, 1)? - θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα μια σειρά αρνητικών
άθροισμα <= OP1 (7) & (υπογραφή (OP1 (6 downto 0)) op3)?
Εάν OP1 = 'h0C και op3 =' h62, έχω ποσό = 'h6E που δεν είναι σωστό γιατί op3 είναι αρνητική.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.
Έχω ένα κομμάτι VHDL κώδικα που υπέγραψε η προσθήκη ενός unsigned αριθμό και υπογεγραμμένη αριθμό.Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ποσό των δύο μεγεθών, ανεξάρτητα από το πρόσημο της δεύτερης τελεστού (περιμένω μια διαφορά όταν υπογράψουν είναι 1)
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πει τι κάνω λάθος.Εδώ είναι το κωδικό:
περιλαμβάνουν IEEE.numeric_std.all?
OP1: unsigned (7 downto 0)?
OP2: υπογραφεί (7 downto 0)?
op3: υπογραφεί (6 downto 0)?
αποτέλεσμα: υπογραφεί (41 downto 0)?
άθροισμα: υπογραφεί (7 downto 0)?
αποτέλεσμα <= mult3 mult2 Τ1? (αποτέλεσμα είναι αρνητικός αριθμός εκπροσωπήθηκαν ως πλήρωμα 2)
OP2 <= μέγεθος (ως αποτέλεσμα, "8")? - θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα μια σειρά αρνητικών (αγνοήσει εισαγωγικά, θα έπρεπε να τεθεί ότι υπάρχει για να νικήσουμε την smiley εμφανίζονται)
op3 <= shift_right (OP2, 1)? - θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα μια σειρά αρνητικών
άθροισμα <= OP1 (7) & (υπογραφή (OP1 (6 downto 0)) op3)?
Εάν OP1 = 'h0C και op3 =' h62, έχω ποσό = 'h6E που δεν είναι σωστό γιατί op3 είναι αρνητική.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.