Verilog κώδικα για την καταπολέμηση 4-bit με JK flipflop

S

shokoofeh

Guest
Γεια σας μπορεί κάποιος παρακαλώ να με βοηθήσει με αυτό το πρόβλημα: Ένας κώδικας Verilog για το 4-bit πάνω / κάτω μετρητή με flipflop jk που μετράει με βήμα 3, αυτό σημαίνει ότι μετράει 0-3-6-9-12-15. Ξέρω ότι αυτό το πρόβλημα έχει μια πολύ εύκολη απάντηση, χωρίς τη χρήση JK FF, αλλά θέλω απλώς να γνωρίζουν την απάντηση χρησιμοποιώντας JK flipflps. thanx

Μπορώ να γράφω τον κώδικα Verilog για JK FF, είναι εύκολο! ;) Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ξέρω πώς να γράψει τον κώδικα, με το βήμα 3, και δεν ξέρω πώς να κάνει 4 JK FF μέτρηση Αυτή η σειρά? 0,3,6,9,12,13.

Χρησιμοποιήστε την JK flip flop πίνακα διέγερσης και συντάσσει πίνακα κυκλώματος σας διέγερση με το παρόν και το επόμενο κράτη σας. Χρησιμοποιήστε χάρτες Karnaugh να λύσει για J σας και τις αξίες Κ για κάθε flip flop. Μόλις έχετε αυτό θα είναι αρκετά εύκολο να κώδικα Verilog. Υπόσταση JK flip flop σας και J και Κ σας αξίες για κάθε flip flop θα είναι κυκλώματα συνδυασμός των τεσσάρων bit είσοδος σας στο μετρητή.

μπορεί να σας δώσει τον κωδικό για τον πάγκο με JK flip flop

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανονικό 3 bit μετρητή (MOD 6 μετρητή) με JK flipflops και στη συνέχεια να πάρει τις απαιτούμενες τιμές μετράνε με συνδυαστική λογική. Ο μετρητής θα μηδενίζεται όταν η μέτρηση φτάνει αξίας 5. Τώρα γράψτε μια συνδυαστική λογική για το επόμενο μετατροπής. 000 -> 0000 001 -> 0011 010 -> 0110 011 -> 1001 100 -> 1100 101 -> 1111 Αυτό είναι το πώς θα πρέπει να σχεδιάσουν μετρητές με τυχαίες ακολουθίες μετράνε. Εάν έχετε κάποια επόμενα όπως 10,400,62,2,7,10,400,62,2,7, κλπ ... τότε εσείς dont ανάγκη της ΔΠ 9. Μόλις 3 ΔΠ θα do.Because μόνο 5 κράτη υπάρχουν. Αυτό είναι ένας κωδικός για 4 bit χρησιμοποιώντας μετρητή JK σαγιονάρες. [Url = http://vhdlguru.blogspot.com/2010/03/4-bit-synchronous-up-counterwith-reset.html] VHDL κωδικοποίησης συμβουλές και κόλπα: 4 bit Σύγχρονοι μετρητή (με επαναφορά) με JK flip- πτώσεις [/url] - vipin [url = http://vhdlguru.blogspot.com/] VHDL κωδικοποίησης συμβουλές και κόλπα [/url]

μπορεί να σας δώσει τον κωδικό σε Verilog .. i dont ξέρει VHDL

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back