VCS ή ModelSim SE

K

kattice

Guest
Προσπαθώ να αγοράσετε μια Verilog HDL εργαλείο προσομοίωσης είτε VCS ή ModelSim SE. Ξέρει κανείς πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και για τους δύο; Επίσης, να κάνετε οποιαδήποτε συνιστάται εργαλείο; Ευχαριστώ,

Γεια kattice: Σε ποια πλατφόρμα θα εγκαταστήσετε την προσομοίωση; NT ή Unix / Linux; ModelSim είναι η πιο δημοφιλής προσομοιωτή σε πλατφόρμα NT. Αλλά VCS και NC θα πρέπει να προτιμώνται σε Unix / Linux πλατφόρμα. Και θα πρέπει να εξετάσει, επίσης, ένα πράγμα, την πύλη-επίπεδο προσομοίωση ταχύτητα του VCS / NC είναι ταχύτερη τότε ModelSim. Τέλος, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε Βέρα για την επαλήθευση του σχεδιασμού σας, VCS θα είναι η καλύτερη επιλογή, γιατί η ταχύτητα του συνδυασμού "VCS + Vera" είναι γρήγορη «οποιαδήποτε άλλη Προσομοιώστε + Vera». wang1

Είμαι τρέχει Win XP. Όπως ίσως γνωρίζετε, η τιμή του VCS είναι περίπου 60K και ModelSim είναι περίπου 20K. Είναι η προσομοίωση επίπεδο πύλη σημαντικά γρηγορότερα για να δικαιολογήσει την αξία χρήματα; Πολλοί πιστεύουν ότι η VCS είναι συνήθως για ASIC και ModelSim είναι συνήθως για FPGA. Ξέρω ότι έχω μια ερώτηση που είναι παρόμοια με "PC ή Mac». Εν πάση περιπτώσει, ευχαριστώ για τις εισροές σας. Κ.

VCS είναι καλύτερα .. hense το τίμημα .. αλλά ModelSim θα κάνει αρκετά ένα κομμάτι πάρα πολύ .. Δεν θα έλεγα ότι είναι ModelSim για FPGA .. Υποθέτω ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας θα είναι το πόσο μεγάλο το σχέδιο σας προσπαθεί να κάνει .. Αν τεράστια του θα πήγαινα VCS. Αλλά αν δεν είναι υπερβολικά μεγάλο ModelSim του θα το κόψει. jelydonut

Εάν κάνετε την εργασία FPGA θα πρότεινα ModelSim. Εάν κάνετε ASIC σχεδιασμό ή την IP που απευθύνονται σε πολλές SOC των πελατών σας θα χρησιμοποιούν το Cadence ή προσομοιωτές Synplicity, και θα περιμένουν σενάρια σας για την υποστήριξή τους. ModelSim είναι μια πολύ καλή προσομοιωτή και είναι σίγουρα φθηνότερη η δική - maintanence είναι ένα λογικό ποσοστό του κόστους αγοράς.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back