VBE Πολλαπλασιαστής

S

sec

Guest
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα πώς το VBE πολλαπλασιαστή εργασία σε push-pull ενισχυτή.Και πώς η αξία του αντίσταση επιλέγονται;
thanks!

Η VBE πολλαπλασιαστής χρησιμοποιείται για να αποφευχθεί η νεκρή ζώνη στο στάδιο εξόδου ενός ενισχυτή.
Το πρόβλημα είναι ότι λόγω της VBE των δύο τρανζίστορ στο στάδιο της παραγωγής, υπάρχει μια νεκρή ζώνη, και για κάποιο λόγο που δεν θέλετε αυτό.
Για να αποφευχθεί αυτή η ιδέα είναι να θέσει Aditional 2 * VBE Περιοδο τις βάσεις των τρανζίστορ στάδιο της παραγωγής, αυτό γίνεται με VBE πολλαπλασιαστή.

Για να επιλέξετε τις τιμές πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει ότι η τρέχουσα enought παρέχεται στο VBE πολλαπλασιαστή από την πόλωση.
Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε ένα τρανζίστορ NPN με VBE (-η) = VBE, και δύο αντιστάσεις, R1 και R2, όπου R1 συνδέεται Περιοδο τη βάση και το colector? Και R2 είναι συνδεδεμένη Περιοδο τη βάση και το emiter.
Το ρεύμα που διέρχεται R2 είναι I_R2 = Vbe/R2, έτσι ώστε η τάση στην R1 είναι V_R1 = I_R2 * R1 (Asumming Ιβ <<I_R1 και I_R2), σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει ένα συνολικό ποσό Περιοδο τάσης της emiter και την colector του τρανζίστορ της Vce = V_R1 VBE όπου V_R1 = (VBE * R1) / R2, έτσι ώστε: Vce = VBE VBE * (R1/R2).

Ελπίζω ότι αυτό μπορεί να σας βοηθήσει, και δικαιολογία δεν είναι τόσο καλά αγγλικά μου.
Αντίο και τύχη κιτρινιάρης

Vbe πολλαπλασιαστής γίνεται χρησιμοποιείται για την πρόληψη στρεβλώσεων crossover ...αλλά χρησιμοποιώντας δίοδο doesnt δουλειά πολύ καλά λόγω της αναντιστοιχίας μεταξύ του δίοδος εκπομπός βάση και τις άλλες διόδους που χρησιμοποιούνται και ως εκ τούτου μια μικρή αντίσταση είναι συνδεδεμένη με την πηγή εκπομπών είναι ότι όλα τα έχω ακούσει .....

Mmmm, αν δεν κάνω λάθος (και νομίζω ότι δεν είμαι) η μικρή αντίσταση στην emiter χρησιμοποιείται από το σημερινό στάδιο της υπερχείλισης να παρακολουθεί το ρεύμα που διέρχεται το στάδιο της παραγωγής.Συνήθως αυτό είναι αντίσταση Περιοδο 0,5 και 5 ohms, ή έτσι.
Αν η τάση που ανιχνεύονται σε αυτή τη μικρή αντίσταση πηγαίνει σε μια επιθυμητή τιμή (Έτσι το ρεύμα σε φορτίο πηγαίνει σε μια επιθυμητή τιμή), το στάδιο της παραγωγής κατεβαίνει.

ya ...έχετε δίκιο ..ότι είναι επίσης μια από την εφαρμογή της εν λόγω αντίσταση ....η άλλη χρήση είναι να παρέχει μια φυσική καμπύλη στην crossover περιοχής ....

έτσι το vbe πολλαπλασιαστής μπορεί να είναι ένα είδος περιοριστής ρεύματος!;Προστίθενται μετά λεπτά 5 ώρες 1:Μπορεί να γίνεται με PNP

i dont αυτό που προσπαθείτε να ρωτήσω .....«push pull ήδη έχει pnp συμμετέχει ....παρακαλώ μετά το κύκλωμα που έχετε κατά νου τη συμμετοχή του .... PNP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back