TAIT PIC προγραμματιστής-οποιαδήποτε γνωμοδότηση;

T

the_risk_master

Guest
Γεια σου,

Είμαι σχεδιάζει να οικοδομήσει έναν υπολογιστή που βασίζεται PIC προγραμματιστής, αλλά εγώ dont ξέρει πώς πραγματικά PIC προγραμματιστές εργασιών,
έχω ένα κύκλωμα εδώ αλλά Im βέβαιος αν αυτό δεν PIC προγραμματιστής πραγματικά, Im ζητώντας τη συμβουλή σας παιδιά, ή εάν κάποιος από σας έχει ενσωματωμένο ένα οποιοδήποτε PC PIC προγραμματιστής, παρακαλώ φορτώστε το από εκεί ή να μου πει ποια είναι η εμπειρία σας σχετικά με τη χρήση του.
Λυπούμαστε, αλλά χρειάζεται login για να δείτε αυτό το συνημμένο

Δεν έχω δοκιμάσει, αλλά έχτισε ένα PIC προγραμματιστής του δικού μου, πριν από την οικοδόμηση μιας πραγματικά ICD-2 κλώνος.

Βασικά, η ανάγκη
του ΣΜΕ 5V για την εξουσία και να εφαρμοστεί η 13V / MCLR pin για τον προγραμματισμό.Μετά το τμήμα που έχει τεθεί σε λειτουργία προγραμματισμού με ειδική ακολουθία, τα δεδομένα θα μετατοπίζεται σε σειριακά για PGD, ενώ PGC είναι το ρολόι.Για επαλήθευση, τα στοιχεία που θα μετατοπίζεται το PGD pin, με PGC ακόμη ενεργούν όπως ένα ρολόι.
Για μεγάλα τμήματα (με C στο κέντρο), θα πρέπει επίσης να παρέχει δύο εντολές: ξεκινήσει τον προγραμματισμό και να σταματήσει προγραμματισμού (σε απόσταση 100ms) στο πρόγραμμα πράγματι μια λέξη.Όταν όλα είναι ότι και γίνει, σας το πρόγραμμα διαμόρφωσης λέξη.

Για περισσότερες πληροφορίες και ένα άλλο παρόμοιο προγραμματιστής, ελέγξτε appnote AN-589 από την Microchip.Η Tait προγραμματιστής φαίνεται καθαρά σε μένα.Θα συνεργαστεί.Αυτό που θα αλλάξει είναι η παροχή 13V.Ξέρω ΣΜΕ
του είναι πασίγνωστες για την άρνησή της να προγραμματισμού, εάν η λειτουργία 13V είναι πολύ χαμηλή.Γι 'αυτό θα ήθελα να χρησιμοποιούν είτε μια κατσαρόλα αντί των διόδων (ή ίσως και μια μικρή σε μία σειρά από αυτά), ή καλύτερα ακόμα χρησιμοποιήσετε ένα LM317L με ένα δοχείο, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε με ακρίβεια τα 13V.Αυτό είναι που έχω βρεθεί κατά τη δική μου εμπειρία.
Πέραν αυτού, ο αλγόριθμος δεν είναι τόσο περίπλοκο.

Μήπως Tait παρέχει το λογισμικό που συνοδεύει αυτό το προγραμματιστή;AN-589 παρέχει κώδικα, αλλά είναι DOS βάση (είναι παλιό) και δεν νομίζω ότι υποστηρίζει F συσκευές.Προσωπικά, χτισμένο το ICD-2 κλώνο,
το οποίο λειτουργεί μόνο σε συσκευές ΣΤ, αλλά αυτό είναι που χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως.Τα σχέδια και κωδικός για το ICD-2 κλώνος μπορεί να βρεθεί σε αυτό το συμβούλιο.Απλά έρευνα σε αυτό.Οφείλω να σας προειδοποιήσω, θα χρησιμοποιεί ένα PIC16F877 ή PIC16F876A, ανάλογα με την έκδοση.Τέλος πάντων, θα πρέπει να το πρόγραμμα αυτό το PIC για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον προγραμματιστή, έτσι πρέπει να ζητήσει από κάποιον για βοήθεια.
Ωστόσο, το θετικό σχετικά με αυτό είναι ότι από τη στιγμή που εσείς θα μπορείτε να οικοδομήσει πραγματικά τη χρησιμοποιήσετε με Microchip
το MPLAB IDE λογισμικού, τόσο τις νέες συσκευές θα είναι πάντα να υποστηρίζεται, όλα τα έχετε να κάνετε είναι να ενημερώσετε το ελεύθερο MPLAB IDE.

Εδώ είναι η σύνδεση με appnote AN-589 http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1824&appnote=en011060
Ο κώδικας είναι γραμμένο σε C.

Γεια σας κύριε VVV,

Ναι Sir David Tait, υπό την προϋπόθεση ότι με το λογισμικό, όπως και στην πραγματικότητα αυτό το λογισμικό περιλαμβάνεται, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με JDM, TAITprog, και αυτό που έχετε-589, ώστε να παρέχει συμβουλές σας μου είναι να οικοδομήσουμε τη μία όπως η δική σας;Δεν έχουμε προβλήματα με τη χρήση κατά μήκος του χρόνου;

δείτε το 16pro στο site, καθώς υπάρχουν πολλά από
το φροντιστήριο
του για να ξεκινήσετε την 16pro πρόγραμμα θα πρέπει το σύνολο σχεδόν των pic θα χρειαστεί δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη χρήση του λογισμικού
του Nigel
http://www.winpicprog.co.uk/

Έχω οικοδόμησε την ICD-2 κλώνος και αυτό είναι που χρησιμοποιώ τώρα.Είναι βασισμένο στο σχήμα που παρέχονται από leprohon σε αυτό το συμβούλιο.Χρησιμοποιεί το PIC16F876A και τον bootloader είχε συμπεριληφθεί.Έκανα μόνο κάποιες μικρές τροποποιήσεις στο σχήμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι η αρχική μία λειτούργησε μια χαρά.Δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό το μέτρο.
Αυτό είναι εκείνο που μπορώ να συστήσω.

Ωστόσο, χρειάζεται ένα ΣΜΕ και είναι πιο σύνθετη.Έτσι, μπορείτε απλά να οικοδομήσει την Tait προγραμματιστής και να δώσουν προσοχή στην τάση 13V, όπως είπα και στην προηγούμενη θέση του.Νομίζω ότι αυτό θα λειτουργήσει και θα είναι φθηνότερη και ευκολότερη να οικοδομήσουμε.Στη συνέχεια, μπορείτε να οικοδομηθεί αργότερα η ICD-2 κλώνος, ιδιαίτερα ότι θα έχετε την Tait προγραμματιστής στο πρόγραμμα του PIC με το bootloader.Ίσως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε, να ξεκινήσω με κάτι απλό και εύκολο και πότε νομίζετε ότι έχετε απόλυτη ανάγκη από κάτι άλλο, απλά να μεταβείτε στο επόμενο βήμα.
Αυτό είναι βασικά αυτό που έκανα.Ξεκίνησα με τις EPROM προγραμματιστής είχα κατασκευάζονται και να τροποποιηθεί το πρόγραμμα
της ΣΜΕ (που χρησιμοποιείται επίσης για την παράλληλη θύρα του υπολογιστή).Στη συνέχεια, όμως, είχα προβλήματα με αυτό.Νομίζω ότι προήλθε από το γεγονός ότι ήμουν με τη χρήση της παράλληλης θύρας (επομένως μόνο 0-5V σημάτων) σε πραγματικά δεδομένα και στείλτε αύξοντα ρολόι με την PIC, αλλά χωρίς οποιαδήποτε άλλα δεδομένα ακεραιότητας ελέγχων μέχρι το στάδιο PIC πρόγραμμα επαλήθευσης, και νομίζω αυτό ήταν υπεύθυνο για πολλά από τα προβλήματα που είχα.
Τότε έχτισαν το ICD-2 κλώνος.

Γεια σου,
Ναι, θα κατασκευαστεί πριν από αυτό, αλλά βασίζεται σε λογισμικό Windows OshonSoft.
Είναι μια παρόμοια Tait προγραμματιστής τύπου και δεν έχει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.Έχει περιορισμένη PIC τύπους όμως, αλλά για ένα απλό προγραμματιστή που θα μπορούσε να ζητήσει περισσότερα.
Στείλτε μου ένα e-mail, αν θέλετε τα πλήρη στοιχεία.

Πρόκειται να κατασκευαστεί το ICD2 κλώνος επόμενο ....
Λυπούμαστε, αλλά χρειάζεται login για να δείτε αυτό το συνημμένο

Έχω αυτό το ενσωματωμένο προγραμματιστής και χρησιμοποιώ με WinPic800.Tait
του λογισμικού είναι πιο περιορισμένη σε PIC
του ότι θα προγράμματος.Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε IC-Prog, αλλά είχα προβλήματα με την επαλήθευση του προγραμματισμού των PIC16F877A.Χρησιμοποιώ με WinPic800 δεν προβλήματα μέχρι σήμερα.Θα πρέπει να ρυθμίσετε τις καρφίτσες και στα τρία προγράμματα λογισμικού.Ο προγραμματιστής έχει πολύ αξιόπιστες.Έχω τη χρησιμοποίησε για την PIC16F84, PIC16F84A, PIC16F877, PIC16F877A και τα τελευταία δύο χρόνια.

Θα τροποποιηθεί το σχηματικό για να προκύψουν τα 13V.Έχω μια προσφορά 15V και 13V με μια αντίσταση διαχωριστή.Η τρέχουσα που απαιτούνται από την MCLR pin είναι αρκετά χαμηλό, αλλά χρησιμοποιούνται αντίσταση των τιμών κατά τη 1k να 10k ohm φάσμα.

Επίσης, πρόσθεσε μια έλξη μέχρι αντίσταση σε σειρά με έναν διακόπτη για να επιλέξετε MCLR γι 'αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε pic και στη συνέχεια τραβήξτε το κουμπί MCLR υψηλά για την εκτέλεση του κώδικα.Κατά τη χρήση του προγραμματιστή, βρήκα εγώ θα μπορούσε να παραληφθεί η εναλλαγή διακόπτη (με το πρόγραμμα αυτό
θα κλείσει το διακόπτη), αλλά εξακολουθώ να πιστεύω το καλό στην περίπτωση μου τρέχει σε μια pic που πρέπει να πραγματοποιούνται πριν από την επαναφορά στο εφαρμογή progamming τάσης.

Επίσης, πρόσθεσε μια επαναφορά διακόπτη (α γκρεμίζουν αντίσταση σε σειρά με το πάτημα κουμπιού διακόπτης για MCLR), ώστε να μπορεί να επαναφέρετε το χέρι pic όταν
είμαι σε δοκιμές κώδικα.

Πιστεύω ωστόσο ICD-2 κλώνος παρέχει ευελιξία και το πιο είναι το καλύτερο που υποστηρίζονται.Θα πρέπει ακόμη να οικοδομήσουμε ένα προγραμματιστή για την οικοδόμηση ενός ICD-2 κλώνος.Δεν έχω λάβει ακόμη το επόμενο βήμα, αλλά μια μέρα θα.

-Jonathan

ur αν προτίθεται να το κάνει πολύ δουλειά στο σχεδιασμό και τότε προτείνω να EPIC προγραμματιστής από microengineerings.και μια παράλληλη θύρα προγραμματιστής.παρόμοιου σχεδιασμού.πολύ πολύ πολύ πιο pic.Από τη γνώμη μου, είναι καλό.καλή τύχη.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back