Strange προβλήματα με microstrip φίλτρο

D

DimaA

Guest
Έχω σχεδιάσει ένα φίλτρο microstrip bandpass στην περιοχή 3,2-3,9 GHz με ΚΕΠ.Το υπόστρωμα είναι FR4 (Er = 4,7, tand = 0.01, h = 1.6mm).Το ok λειτουργία προσομοίωσης και everythinng φάνηκε να είναι εντάξει.Αλλά όταν χτίστηκε το φίλτρο και άρχισε να μετρά ανακάλυψα μερικά περίεργα πράγματα.
Πρώτον, το σύνολο της απόκρισης φίλτρου μεταφέρθηκε περίπου 300MHz δικαίωμα: συχνότητα κέντρου είναι τώρα 3,8 GHz αντί των 3.5GHZ, και το εύρος ζώνης ήταν περίπου 300MHz αντί 700MHz.
Μπορείτε να μου εξηγήσετε αυτό και τι μπορεί να γίνει για να προβλέψει αυτά τα πράγματα κατά το σχεδιασμό;

Το πιο πιθανό είναι το υπόστρωμα Er ΔΕΝ είναι αυτό που σκεφτήκατε ότι ήταν.

Θα χρειαστεί να πάρετε κάποια υλικά, μέτρο Er του (μερικά χρησιμοποιούν ένα απλό κύκλωμα, όπως κάποιος στύλος αντηχείο 1), και όταν είστε ευχαριστημένοι με την Er τότε κάνει το πλήρες κύκλωμα με το ίδιο υλικό Παρτίδα.Είναι πιθανό ότι δεν έχετε μοντέλο σωστά το ανοικτό άκρο του κυκλώματος και εντείνει πλάτος αποτελέσματα ασυνέχεια.

Αν είστε απεγνωσμένα να μεταφέρει κάποιο προϊόν, μπορεί να είστε σε θέση να ζωγραφίσει λεπτές στρώσεις βερνικιού ή σύμμορφης επικάλυψη ή να ορίσει ένα λεπτό διηλεκτρικό φύλλο για ολόκληρη την φίλτρο για να μετακινήσετε τη συχνότητα κάτω.Το βερνίκι λαμβάνει μέτρα για να αυξηθεί η πραγματική Er του υποστρώματος, πράγμα που θα μειώσει τη συχνότητα των μετρούμενων passband.

Thanx για την απάντηση.
Έχω πράγματι σκεφτεί Er, αλλά εγώ μάλλον didn 'συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσε να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.Τι γίνεται με την αλλαγή στο εύρος ζώνης;Προσομοίωση των κάτω Er μετακόμισε στην πραγματικότητα η απάντηση προς τα δεξιά, αλλά δεν άλλαξε το εύρος ζώνης.Υπάρχει εξήγηση γι 'αυτό;

FR4 δεν είναι κατάλληλη για τη συχνότητα substarte σας
Επίσης checkif το πλάτος και τα κενά μεταξύ των γραμμών του κυκλώματος σας είναι το ίδιο με το σχέδιό σας
καλή τύχη

Η Er του αυτού του υλικού δεν ελέγχεται καλά και επίσης θα είναι πολύ lossy σε αυτή τη συχνότητα.

δοκιμάστε Er = 4,3 ή 4,29 ...για ur συχνότητα ... ή καλύτερα τη χρήση υλικών όπως το τεφλόν

Εάν χρειάζεστε υλικό χαμηλού κόστους, υπάρχει ένα που ονομάζεται GTEK που είναι ελαφρώς καλύτερη από FR4 στην περιοχή της ζημίας και του κόστους για την ίδια.Το καλό χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ότι η er ελέγχεται αυστηρά.

Ένα ακόμη σχόλιο σχετικά FR4.Ο παράγοντας απώλειας σε αυτές ferqs είναι περίπου 0,025 με 0,035 φάσμα.Μπορεί επίσης να αλλάξει ριζικά το σχεδιασμό.Και ίσως το Er μπορεί να είναι κάτω στο 3,8 με 4 φάσμα πολύ.
g579

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back