SMS μέσω μόντεμ GSM & PIC16F84A

A

Akira Sakura

Guest
Γεια σε όλους σας! Κάνω ένα έργο για το sms χρησιμοποιώντας μόντεμ GSM. αλλά, πήρα συγχέουμε με τη σύνδεση μεταξύ PIC16F84A και MAX232. μπορώ να συνδέσω την έξοδο από την PIC16F84 στο RB7 να MAX232 στο R1OUT (pin12) μόνο; bcoz θέλω μόνο να στείλετε sms από τα ΣΜΕ μόντεμ GSM. παρακαλώ βοηθήστε με ...

Ο PIC16F84A δεν έχει UART, οπότε υποθέτω ότι θα έχετε την ευκαιρία να bit-μπαμ τα δεδομένα. Η καρφίτσα R1OUT για το MAX232 είναι η λογική σε επίπεδο outout ότι θέλετε να συνδέσετε το UP (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε καρφίτσα θέλετε, γιατί όπως είπα ότι δεν έχει μέχρι UART). R1IN είναι η correspondinig καρφίτσα που συνδέονται με το RS232 πλευρά. Αν πρόθεση σας είναι να στείλετε SMS στο GSM, πρέπει να συνδέσετε τόσο τη μετάδοση και λήψη δεδομένων. Θα πρέπει να στείλετε εντολές και τα δεδομένα στο μόντεμ και να λαμβάνει δεδομένα από αυτήν.

Πώς μπορώ να συνδέσω τη μετάδοση και λήψη; είναι από το PIC ή το RS232; ας η έξοδος από ΣΜΕ στο pin 13 (θύρα Β7), τότε εγώ θα συνδεθεί με το MAX232 σε R1OUT. θ HV επισυνάψετε μια εικόνα για τη σύνδεση. Αυτή η σύνδεση είναι σωστή;
0_1240288634.jpg

Ναι, αν το modem είναι μία συσκευή DCE (πιθανότατα) - δηλαδή αν είναι πρόκειται να συνδέσετε σε ένα PC.

ok. χάρη ... Τώρα έχω πρόβλημα με το μέρος sms. μόντεμ μου να λειτουργούν αμέσως με την εντολή AT σε μορφή κειμένου. Πώς μπορώ να μετατρέψω την εντολή AT στο συγκρότημα; Δεν είμαι καλή στη συναρμολόγηση γλώσσα ούτε γλώσσα C. u μπορεί να βοηθήσει την καθοδήγηση μου; Πώς μπορώ να εκχωρήσει το λιμάνι από την πλευρά sms; Το μόνο που ξέρω πώς να εκχωρήσετε για την είσοδο και θύρα εξόδου. αλλά τότε, πώς μπορώ να ορίσω για την ταχύτητα baud & κλπ;

Κάνω ένα έργο για το sms χρησιμοποιώντας μόντεμ GSM. αλλά, πήρα συγχέουμε με τη σύνδεση μεταξύ του 8051 και MAX232. μπορώ να συνδέσω την έξοδο από το 8051 να MAX232 σε R1OUT bcoz θέλω μόνο να στείλετε τα sms από 8051 σε μόντεμ GSM

manjappa .. Λυπάμαι τόσο coz δεν μπορώ να βοηθήσω κα. i δεν χρησιμοποιούν ποτέ 8051. Ξέρω μόνο ορισμένες microC ...

πώς μπορεί να ελεγχθεί GSM module, μπορεί u να με καθοδηγήσει

[Quote = Vaishali chaudhari] πώς μπορεί να ελεγχθεί GSM module, μπορεί u να με οδηγήσει [/quote] απλά συνδέστε το μόντεμ GSM με ur τεμ. Τοποθετήστε την κάρτα SIM ... χρησιμοποιούν υπερ τερματικό υπολογιστή στο ur ... απλά πηγαίνετε στο Έναρξη -> Όλα πρόγραμμα -> Αξεσουάρ -> επικοινωνία -> Hyper Terminal. ορίστε τη ρύθμιση ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back