self επαναφορά ψηφιακή λογική, αν δεν υπάρχει ισχύς στην επαναφορά κυκλώματος

W

wwfhm2002

Guest
Έχω μια ιδέα για την επαναφορά ψηφιακή λογική μετά την εξουσία, χωρίς ενεργοποίηση επαναφορά του κυκλώματος και hard reset pin. Η ιδέα είναι: σχεδιάσουμε ένα 64bit μετρητή, όταν η εξουσία επάνω, ο μετρητής θα είναι σε μια άγνωστη κατάσταση, οπότε αν ο μετρητής = 0, έχουμε δημιουργήσει μια επαναφορά σήμα, άλλο δεν κάνουν τίποτα!. Θεωρητικά, αυτή η λογική μόνο το σφάλμα στο 1 / (2 ^ 64) πιθανότητα. Και μπορούμε να χρησιμοποιείτε anothe μικρό σχήμα σε αντίθεση με την επαναφορά του σήματος ενεργό χρόνο με εκείνη του περιμέναμε. Οποιοδήποτε πρόβλημα;

ας υποθέσουμε κατάσταση του είναι 1 σε ισχύ μέχρι και θα δημιουργήσει πρόβλημα μέχρι να τερματίσει πρώτος μετράνε και πηγαίνει στο μηδέν .. Σε περίπτωση microprocess σχεδιασμό και μόνο παλμό ρολογιού είναι πολύ σημαντικό .. γι 'αυτό προσπαθήστε κάποιο άλλο κύκλωμα Regards Shankar

Είμαι συγχέεται με την ιδέα σας. Εάν δεν υπάρχει σήμα επαναφορά δύναμη, γιατί η δικαστής λογική σας, αν πρέπει να ελέγξετε το μετρητή και να δημιουργήσουν την εσωτερική σήμα reset; Και για τη γνώμη μου, πρέπει να αποφεύγεται κάθε μη-ελεγχόμενη κατάσταση. Ο μετρητής ίσως ίση με 0 σε ιδανική κατάσταση σας.

παραπάνω απάντηση είναι σωστό για ένα κανονικό σχέδιο, αλλά λύση μου δουλειά επίσης. Κανονικό: σχεδιάσουν μια δύναμη για την επαναφορά του κυκλώματος, όταν η ένταση είναι μεγαλύτερη από ένα όριο, επαναφορά είναι deactive, άλλο ενεργό. Ή Επαναφορά από καρφίτσα. Η λύση μου: Δεν χρειάζεται να ελέγξετε τάσης, αλλά ελέγχει μια αντίθετη κατάσταση. Για παράδειγμα, εάν σε αντίθεση ~ = 12345 τότε θα δημιουργήσει ένα σήμα επαναφοράς για να επαναφέρετε όλα τα άλλα μητρώα και στη συνέχεια, ορίστε την σε αντίθεση με 12.345 (έτσι την επαναφορά του σήματος είναι μόνο ένα παλμό κύκλο ρολογιού), αλλιώς δεν επαναφορά. Προφανώς, σε (2 ^ 64-1) / 2 ^ 64 πιθανότητα, αυτή η λύση μπορεί να δημιουργήσει ένα καλό σήμα reset. Ξέρω ότι αυτή η λύση δεν είναι από τον κανόνα του σχεδιασμού των ψηφιακών του σχεδιασμού, αλλά ας δέχεται είναι κατ 'αρχάς, και στη συνέχεια να σκεφτούμε γιατί να μην το χρησιμοποιούμε; Ευχαριστώ. Στην πραγματικότητα δεν έχω καμία εμπιστοσύνη για να το χρησιμοποιήσετε στο σχέδιό μου, έτσι ώστε να σας βοηθήσει να το σκοτώσει.

Ακούγεται καλό, αλλά θα εφαρμοσθούν στην πράξη; Νομίζω ότι ίσως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αυτό για να δημιουργήσει ένα ρολόι για να επιτρέψει την πλήρη πύλη ρολόι τσιπ για να βοηθήσει το πλήρες σύστημα δεν λειτουργεί πριν από επαναφορά.

Η πιθανότητα ότι ο μετρητής πρόκειται να ξυπνήσει σε 0 κατάσταση είναι πράγματι σχετικά υψηλό για τους περισσότερους κυττάρων βιβλιοθήκες πρότυπο εκεί έξω. Η flops είναι συνήθως σχεδιαστεί για να ευνοεί 0 κατάσταση επαναφορά. Αν η πιθανότητα του flop να ξυπνήσει για να 0 / 1 ήταν πραγματικά 0,5 ιδέα σας θα ήταν εντάξει.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back