SCLK και DATA pin για mega8 και σε θαλάμους με SHT11

A

aq_mishu

Guest
Γεια σου, Υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδέσετε πολλαπλές SHT11/SHT7x σε ένα ενιαίο mega8 Mega32 ή εκεί; Χρησιμοποιούν το SCLK δεδομένων και καρφίτσα. Έτσι, για 3 αισθητήρες, πρέπει να έχω τρία datapins, ή ένα μόνο; Επίσης χρειάζομαι την ίδια SCLK και καρφίτσες ΔΕΔΟΜΕΝΑ για οθόνη LCD. Έτσι, οποιεσδήποτε ιδέες;;

Γεια σας, Από SHTxx σειρά αισθητήρων δεν έχουν την αντιμετώπιση του καθεστώτος, θα πρέπει να δώσετε ξεχωριστή γραμμή δεδομένων για κάθε αισθητήρα. Ομοίως θα χρειαστεί ξεχωριστή γραμμή δεδομένων για οθόνη LCD έτσι ώστε οι αισθητήρες δεν ανταποκρίνονται / μπει σε άγνωστες καταστάσεις ενώ αντιμετώπιση LCD. Regards, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] Laktronics [/url]

Έτσι, αν πρέπει να διαβάσω 4 αισθητήρες, χρειάζομαι 4 MCU και για την οθόνη, μπορώ να χρησιμοποιήσω τον κανονικό τρόπο, αντί της σειριακής επικοινωνίας ... δικαίωμα;

Γεια σου, Δεν χρειάζεται τέσσερις MCUs, χρειάζεστε μόνο τέσσερα I / O καρφίτσες για τα δεδομένα και ένα I / O pin για SCK για τέσσερις αισθητήρες. Regards, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] Laktronics [/url]

μπορείτε να μου πείτε σε περισσότερες λεπτομέρειες; Εννοώ απλώς να μου δώσει μια ιδέα, και τα τέσσερα στοιχεία sht7x SCK και καρφίτσες που mega8 καρφίτσες όπως SCK, PB1, PB2, κλπ. ...

Γεια σου, έχω προτείνει να χρησιμοποιήσετε μια καρφίτσα από μικρο λένε PB0 ως έξοδο για SCK και χρησιμοποιούν τέσσερις καρφίτσες, όπως εισόδου / εξόδου για τα δεδομένα (δηλαδή PB1 να PB4) για να συνδέσετε τέσσερις αισθητήρες SHT και να κάνει ένα λογισμικό που βασίζεται σειριακή επικοινωνία με φύλλα. Αν και μπορεί να συνδεθεί με τον τρόπο αυτό υπάρχει ένα πρόβλημα δεδομένου ότι μπορεί να ATMEGA καρφίτσες πηγή ρεύματος ως υψηλής εξόδου, όπου, όπως και για Shts I2C συσκευών, οι γραμμές δεδομένων αναμένεται να είναι ανοιχτού τύπου συλλέκτη. Θα ήταν πιθανώς σκέψης του χρησιμοποιώντας τη διασύνδεση του ΑΟΕΠ Atmega, και όπως έχετε ήδη αναφέρει, θα χρειαστεί τέσσερις ελεγκτές σε αυτή την περίπτωση. Και πάλι, η επιλογή αυτή έχει επίσης πρόβλημα, καθώς διασύνδεση SHT δεν είναι ένα πρότυπο I2C, λόγω απόκλισης της Έναρξη / Διακοπή αίτησης. Έτσι, ως εκ τούτου, αισθάνομαι Atmega δεν είναι κατάλληλο για αυτή την εφαρμογή; Τυχόν προτάσεις από εσάς ή άλλα μέλη του φόρουμ είναι ευπρόσδεκτη. Με την ευκαιρία, αν δεν δεσμευτεί να Atmega, αισθάνομαι μια απλή αναζήτηση 89S2051/4051 μπορεί να σας παρέχει επαρκή διασύνδεση καρφίτσες για 4 Shts, ένα 4bit βάση δεδομένων Διασύνδεση LCD και ένα υλικό UART και μπορείτε να βρείτε χαμηλό κόστος κυκλώματα προγραμματισμού Insystem από την καθαρή / Atmel. Παρακαλώ μην πηγαίνετε από αυτό που προτείνω, ελέγξτε όλες τις τεχνικές πτυχές εσείς πριν από την οριστικοποίηση του σχεδιασμού. Regards, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] Laktronics [/url]

Γιατί ένα πράγμα ATmega δεν μπορεί να παρέχει ανοικτή καρφίτσες αποστράγγισης, λογισμικό ή I2C propietary SHT11 πρωτόκολλο; Είναι σίγουρα μπορεί (όπως σχεδόν κάθε άλλη μP), σε οποιαδήποτε αυθαίρετη επιλογή καρφίτσα λιμάνι.

Γεια σας, Ευχαριστώ για ότι FVM. Ναι μπορείτε να το κάνετε με Atmega, χρησιμοποιώντας το λίγο κατεύθυνση, και τον καθορισμό λίγο λιμάνι πάντα στο μηδέν, οι πείροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανοικτός αγωγός I / O. Regards, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] Laktronics [/url]

καλά, παιδιά, μπορείτε να με βοηθήσετε με ένα σύνδεσμο ή στο αρχείο ή οτιδήποτε άλλο για να γίνει Ψηφιακό ρολόι με λειτουργία ξυπνητηριού (Αν ο συναγερμός δεν είναι διαθέσιμο, εντάξει ...) και με ένδειξη θερμοκρασίας; Δεν θα χρησιμοποιήσουμε ή SHT1x 7x αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι είναι βλασφημία δαπανηρή εδώ. Αντ 'αυτού θα χρησιμοποιήσει το ψηφιακό αισθητήρα θερμοκρασίας από το Ντάλας ή αν δεν βρεθεί, εγώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν LM35D. αλλά με οποιοδήποτε κόστος, η ADC / ψηφιακό αισθητήρα πρέπει να εργαστούν για την 12bit για ανάλυση 0,1 βαθμό. οποιαδήποτε βοήθεια; Επίσης, εάν ο κωδικός είναι σε C, θα είναι καλύτερο για μένα ... διαφορετικά Bascom και επιτέλους ASM (αλλά εγώ δεν ενδιαφέρομαι για ASM). Ο UP θα είναι ATMega.

καλά, παιδιά, μπορείτε να μου πείτε ακριβώς, εάν είναι δυνατόν και αν, στη συνέχεια, πώς ... Θέλω να κάνω ένα ψηφιακό ρολόι με ξυπνητήρι / χωρίς ξυπνητήρι. + Ένα ψηφιακό αισθητήρα θερμοκρασίας και αισθητήρα υγρασίας σε ένα κουτί. 4line ένα ή οθόνη 2 γραμμών θα είναι η έξοδος. Χρειάζομαι RTC δικαίωμα; Και επίσης θέλω να χρησιμοποιήσω SHT7x για τον ίδιο ... έτσι και πάλι το πρόβλημα των καλωδίων ... απλώς επιτρέψτε μου να ξέρω καιρός είναι πραγματικά δυνατό με την καλωδίωση για σειριακή ρολόι και τα δεδομένα τόσο για RTC και SHT. Το UC μπορεί να είναι Mega8/mega32. Παρακαλώ.

ρε παιδιά, εγώ πρέπει να το γνωρίζουμε καλά ... Θα χρησιμοποιήσω ένα RTC από το Ντάλας, που επικοινωνούσε με τη χρήση της AVR-SCL SDA. Επίσης, θα προσθέσω ένα ψηφιακό θερμόμετρο αισθητήρα που κάνει το ίδιο. Από το Ντάλας ... έτσι ποια είναι η λύση; Υπάρχει μόνο ένα σετ καρφίτσες για SCL και SDA. Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτά τα δύο σε togather; Πρέπει να κάνω ένα ρολόι με θερμοκρασία exiter αλλά χρειάζονται καλή Precition / ανάλυση (12bit ή παραπάνω) έτσι Λοξοτομώ απλώς χρησιμοποιήστε ένα ADC με 10bit για LM35. Παρακαλώ συμβουλές μου πώς να προσθέσει δύο αυτών SCL και SDA ...

Για πράγματα AVR γιατί να μην προσπαθήσουμε www.avrfreaks.com I2C είναι προσπελάσιμη λεωφορείο, RTC και άλλες συσκευές σας θα πρέπει να έχουν τη δική τους διεύθυνση.

Έτσι, αν I2C, τότε μπορώ να μοιράζονται το ενιαίο λεωφορείο ... καλά, incase της οθόνης, πρέπει να μείνω με HD .... επειδή οθόνη NOKIA 3310 θα πρέπει επίσης σειριακός δίαυλος δεδομένων, αλλά δεν είμαι σίγουρος καιρός υποστηρίζει i2c. ούτως ή άλλως ... Εναλλακτικά, ένας άλλος μου πρότεινε να χρησιμοποιήσετε ένα πολυπλέκτη. αν, τότε τι θα πρέπει να είναι ο πολυπλέκτης (εννοώ μια υπόδειξη ως Αριθμός είδους) ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back