RFID 13.56MHz εξουσία ενισχυτή σχεδιασμό

N

newbie007

Guest
Γεια χαρά σε όλους. Μακάρι να είχα βρεθεί αυτό το φόρουμ λίγο νωρίτερα. Προσπαθώ να σχεδιάσουν ένα ενισχυτή RF δύναμη να εργαστούν στα 13.56MHz. Προσπαθώ να ενισχύσει την ισχύ εκπομπής από το Τέξας μέσο αναγνώστη TRF7960 IC. Θέλω ισχύ εξόδου των 8 Watt στην εξουσία μέχρι κεραίας ότι έχω χτίσει. Αιτία για αυτό είναι η μεγάλη δύναμη που θέλουμε να είναι σε θέση να επιτύχει μια ανάγνωση σειρά 1meter. Είμαι κολλημένος στην ampflier δύναμη. Όποιες και αν είναι που έχω σχεδιάσει, δεν μου δίνει κανένα κέρδος. αλλά μια απώλεια. Έχω προσομοίωση του σχεδιασμού μου και μου δίνει ένα κέρδος 9, ωστόσο, όταν χτίστηκε σε μια breadboard δεν παίρνω ό, τι είναι επιθυμητό. Κάποιοι εισόδου θα πρέπει να εκτιμηθεί. Επισυνάπτεται χάρη σχηματικό σχεδιασμό.

Από τη σχεδίαση, η ισχύς εξόδου του ενισχυτή περιορίζεται σε λίγα mW. Ευτυχώς, αυτό εξασφαλίζει την επιβίωση του 2N2222 που δεν θα είναι σε θέση να παραδώσει τα εν λόγω 8W εξόδου, τουλάχιστον όχι σε μια γραμμική PA. Αν θυμάμαι καλά, ένα 13.56MHz ΠΑ έχει συζητηθεί πριν από μερικές εβδομάδες στο EDAboard, προτείνω να ψάξει λίγο πιο διεξοδικά. Κατά την επέκταση των RFID όγκο των πράξεων, οι αντίστοιχοι κανονισμοί για το μέγιστο βαθμό τον τομέα θα πρέπει να τηρούνται (αν είναι νομικό εφαρμογή προορίζεται). Ως μια άλλη παρατήρηση: Μια 13,56 MHz "κεραία" πρέπει να θεωρηθεί μάλλον ως ένα επαγωγικό ζεύκτη. Χρησιμοποιείται σε ένα συντονιζόμενο κύκλωμα και η ισχύς που καταναλώνεται κυρίως από την αντίσταση των ζημιών. Με κατάλληλο σχεδιασμό ζεύκτη, δεν είναι απαραίτητο για να διαλύσει πολλά watt για μια σειρά 1 m έως τη γνώμη μου.

εντάξει. Έφτιαξα αυτό ενισχυτή στο PCB και λειτουργεί ... αλλά δεν παίρνω το επιθυμητό κέρδος που χρειάζομαι. Σκέφτομαι ότι πρέπει να σχεδιάσουμε ένα διαφορετικό, μικρότερο κεραία για να δουλέψει αυτό. Θα δούμε σε επαγωγική ζεύκτη, όπως αναφέρεται.

Σε πραγματικό πρωτότυπο σας δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε παρακάμψει πυκνωτή (ες) με την παροχή ρεύματος;

Όχι. Το σχήμα είναι πάνω ακριβώς αυτό που έφτιαξα [size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 1 ώρες 12 λεπτά: [/color] [/size] Γεια όλους. Είμαι λίγο μείνει άναυδοι για το πώς να εκτελέσει εμπέδησης μεταξύ της κεραίας και του ενισχυτή. Η κεραία θ χτίστηκε χτίστηκε με προδιαγραφές και είχε μια αντίσταση 50 ohms. Τώρα ξέρω ότι θα πρέπει να ταιριάζει με το σήμα εκπομπής μου, αλλά δεν ξέρω τι να χρησιμοποιήσει στοιχεία. δυστυχώς δεν έχω ένα αναλυτή δικτύου για να μου δώσει τα συγκεκριμένα πραγματικά και φανταστικά αξίες. Έχω επισυνάψει διάγραμμα του τι έχω. η χωρητική σύζευξη μπλοκ είναι ό, τι ρύθμιση της κεραίας για 50 ohms. ευχαριστίες για τη βοήθεια.

Θα πρέπει να εγκαταστήσετε παράκαμψη του πυκνωτή 4700pF. Μπορείτε να ρυθμίσετε ταιριάζουν κύκλωμα σας χωρίς αναλυτή δίκτυο με δέκτη FM. Βάλτε δέκτη σε απόσταση που παρέχουν φως ζεύξης με τον πομπό και στη συνέχεια να συντονιστείτε ταιριάζουν κύκλωμα μέχρι να πάρετε το καλύτερο σήμα από το δέκτη. Μείωση της ζεύξης όταν το σήμα γίνει ισχυρή.

το καπάκι παράκαμψης χρησιμοποιείται για να σκοτώσει το AC πηγαίνοντας πίσω στην παράδοση; Θα δώσω ότι μια δοκιμή. Θα πρέπει να ελέγξετε και να δούμε εάν μπορώ να πάρω ένα δέκτη FM για 13.56MHz. ευχαριστώ.

Συγγνώμη, σας είπα για το λάθος δέκτη FM. Η αίτησή σας είναι 13.56MHz. Παράκαμψη πυκνωτή για αυτή τη συχνότητα πρέπει να είναι 470000pF ή 470nF. Χρειάζεται δέκτης για τη συχνότητα αυτή δεν FM. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μετρητή πεδίου η οποία είναι απλά μια ηχηρή δεξαμενή, συντονισμένοι στην επιθυμητή συχνότητα και ένα κομμάτι σύρμα ως κεραία. Συνδέστε απλό ανιχνευτή πλάτος σε αυτήν τη δεξαμενή και να έχετε ένα μέτρο τομέα. Τοποθετήστε το σε απόσταση όταν ζεύξης με τον πομπό είναι ελάχιστη και συντονιστείτε αντιστοίχιση κυκλώματος σας. Μείωση του συνδέσμου, όταν το σήμα γίνεται ισχυρότερο. Αυτή είναι παλιά και καλά δοκιμασμένη μέθοδος για τη ρύθμιση σπιτικό κυκλώματα RF.

humm. Σκεφτόμουν χρησιμοποιώντας analzyer φάσματος, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει 13.56MHz συχνότητας. Χρησιμοποιήστε ένα π-δικτύου σύνθετης αντίστασης του πομπού στην κεραία. Το μόνο πρόβλημα είναι με το π-δίκτυο εγώ ξέρω τι τιμές να ξεκινούν με ... πρέπει να είναι μεταβλητή και καλύμματα πηνία; Είμαι σίγουρος ότι κεραία μου είναι συντονισμένοι για την εύρυθμη 13.56MHz επειδή όταν συνδέω μια γεννήτρια συχνοτήτων σε αυτό ο αναλυτής φάσματος που παίρνει. Το πρόβλημα Είμαι έχοντας είναι όταν συνδέω μια συσκευή αποστολής σημάτων που στέλνει 13.56MHz σε έναν ενισχυτή, υπάρχει μια αντίσταση αναντιστοιχία μεταξύ της εξόδου του ενισχυτή με την ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ κύκλωμα της κεραίας. ευχαριστώ για την είσοδο.

Όταν είπατε ότι δεν έχετε καμία αναλυτής δικτύου αποφάσισα ότι δεν έχετε πρόσβαση στον εξοπλισμό δοκιμής RF. Αν το έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναλυτή φάσματος αντί του δέκτη ή το πεδίο μετρητή. Επιπλέον, μπορείτε να οικοδομήσουμε PI ή Τ κύκλωμα αγώνα με ρυθμιζόμενα καλύμματα και πηνίο (υπάρχουν πολλά πηνία με την επαφή με κυλίνδρους), και συντονιστείτε ταιριάζουν κυκλώματος σας. Στη συνέχεια, μόλις ληφθεί μέτρο Κ και L. Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τα περιοδικά της C και L, αν τους έχετε στο εργαστήριό σας. 13,56 MHz δεν είναι τόσο υψηλή συχνότητα, έτσι ώστε να είναι δυνατόν να συνδεθούν αυτά τα συστήματα, χωρίς να διαταραχθεί το κύκλωμα. Αν θέλετε να ελέγχετε πόσο καλά κεραία σας είναι ρυθμισμένο να προσπαθήσει να αλλάξει τη συχνότητα της γεννήτριας σήματος και να παρακολουθήσουν κεραία απάντηση με αναλυτή φάσματος. Θα δείτε όπου η κεραία σας έχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. Ενεργοποιήστε MAX HOLD και θα δείτε την πλοκή της κεραίας εναντίον συχνότητα. Εάν γνωρίζετε την αντίσταση της κεραίας του πομπού και να στείλετε τους αριθμούς σε μένα και εγώ θα επιστρέψουν λίγα κυκλώματα είναι δυνατόν να σας ταιριάζουν.

Reader IC κατασκευαστές, π.χ. η Philips / NXP έχουν φύλλα δεδομένων και τις σημειώσεις που ασχολείται με την εφαρμογή κεραία ταιριάζουν. Γνωρίζοντας το L και R του πηνίου ζεύκτη σας, είστε σε θέση να υπολογίσει μια αντιστοίχιση κύκλωμα και αναγκαία ισχύς για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου πεδίου σε θέση ετικέτα.

Εάν το σχέδιό σας δεν είναι δική σας, αλλά για την εταιρεία, το κάνει μάλλον λογικό να αγοράσετε αντίσταση αναλυτή ή έναν αναλυτή θύρα δικτύου. Αγόρασα MFJ-259B αναλυτή σύνθετης αντίστασης για το εργαστήριό μου στο σπίτι μόνο για $ 260. Αυτό αναλυτής μπορεί να λειτουργήσει 1,8 έως 170 NHz. Αργότερα είδα με τους αναλυτές του Διαδικτύου ένα δίκτυο λιμάνι. Η τιμή από $ 400 έως $ 1400 και που έψαχναν καλά. Μπορεί να είναι καλή εναλλακτική λύση στα πολύ ακριβά VNA.

Το έργο είναι δική μου. Μακάρι να είχα τη χρήση ενός αναλυτή δικτύου. Θα κάνει τα πράγματα πολύ ευκολότερη. Έτσι, δεν ξέρω την αντίσταση της κεραίας, αλλά τα δεδομένα πομπό λίστα φύλλο δύο πράγματα? - Αντίσταση φορτίου στον πομπό είναι 10 ohms - Μετάδοση Αντίσταση εξόδου είναι 4 ohms σε πλήρη ισχύ.

Υποθέτω, μιλώντας σας του βασικού πομπού και όχι τελικό ενισχυτή σας. Η αντίσταση της "κεραία" είναι απλά η επαγωγή του βρόχου του αγωγού, π.χ. πολλοί uH συν την αντίσταση βρόχου σε 13,56 MHz (κυρίως αποτέλεσμα το δέρμα ορίζεται) συν την αντίσταση ακτινοβολίας. Και τα δύο συστατικά αντίσταση μπορεί να αναμένεται γύρω στο 0,05 με 0,1 Ohm έκαστο (με τη μαζική σας 1 "σωλήνα). Όλες οι παράμετροι που μπορεί να εκτιμηθεί από τις βασικές εξισώσεις που αναφέρονται στο RF βιβλία, νομίζω. Θα πρέπει να εξετάσει βρόχου ρεύματος / τάσης αρκετών Α και αρκετές 100 V ήδη κάτω του 1 W ισχύ εξόδου.

@ Newbee007 Εάν πραγματικά βρείτε χρειάζεστε ακόμα ένας τελικός ενισχυτής για 13.56MHz, μπορείτε να σκεφτείτε αυτά τα έγγραφα: http://www.microsemi.com/micnotes/APT9403.pdf http:/ / www.microsemi.com/micnotes/APT0001.pdf Αυτά τα συζητήσουμε μερικές εκατοντάδες βατ ενισχυτές ισχύος εξόδου, αλλά όταν χρησιμοποιείτε τις φόρμουλες που περιλαμβάνονται μπορείτε να εργαστείτε από το 5-10W εξόδου που χρειάζεστε και να επιλέξετε τον τύπο φθηνά MOSFET ισχύος ανάλογα. Με 2N2222 τρανζίστορ τύπου σας εδώ είναι ένα φιλικό προς το χαρτί σε μια κατηγορία-Ε 13.56MHz ενισχυτή (της μέγιστης φυσικά στην μερικές εκατοντάδες εύρος ισχύος εξόδου μόνο mW): http://www.st.com/stonline/products/ literature/an/10429.pdf [color = green] Αυτό περιλαμβάνει κεραία θέματα που ταιριάζουν πάρα πολύ. [/color] αφορά, unkarc

Μια σειρά C / C παράλληλο κύκλωμα που ταιριάζουν όπως φαίνεται στο ST σημείωμα της αίτησης θα ήταν πιο πιθανό να προσαρμόσει κατάλληλα τον σύνδεσμο σε μια πραγματική αντίσταση πομπό. Για μικρό εύρος ISO 15693, δεν απόσβεσης αντιστάσεις που απαιτούνται για σίγουρος. Ως βρόχο διαμέτρου 1 m έχει ένα μη-neglectable αντίσταση ακτινοβολίας και κάποιες απώλειες αντίσταση ούτως ή άλλως, το 0,5 σε 1 W μπορεί να χρειαστούν για το ISO 15693 ελάχιστη ένταση του πεδίου των 0,15 Α / m σε απόσταση 1m.

αν κάποιος έχει το σχεδιασμό 13.56MHz ενισχυτή ισχύος για την παροχή ενέργειας 1 watt για ιατρικές εφαρμογές

@ Newbie007 Τι γίνεται με μεγάλο έργο RFID reader σας σειρά με TRF7960? Μήπως τελικό ενισχυτή σας λειτουργούν καλά; Τι γίνεται με την σειρά σας διαβάσει; Έχετε ήδη διαβάσει μια ετικέτα στο ~ 1m;; Δύο χρόνια πριν, άρχισα να αναπτύσσω μια μακρά σειρά έργων αναγνώστη με IDS-R13MP. Είναι η ίδια RFID Reader IC όπως TRF7960. Είχα τους ίδιους στόχους όπως και εσείς: ~ 1m σειρά ανάγνωσης 5-12W ενισχυτή ... Ωστόσο, παρατήρησα ότι η TRF7960 παράγει ψηφιακό θόρυβο που έπεσε με τη συχνότητα που η απάντηση ετικέτα αναμένεται κατά την οδήγηση μεγάλη κεραία μου με> 1.3W. Λόγω της ευαισθησίας του δέκτη αναπτύξει τη δική μου, ήμουν σε θέση να δείτε το ψηφιακό θόρυβο που παράγεται από το TRF7960, αλλά δεν ήμουν σε θέση να τίποτα εναντίον του. Είχα πολλές συζητήσεις με IDS μέχρι που παραδέχθηκε το σφάλμα. Τώρα είμαι εργάζονται για τη δική μου αναγνώστη RFID 13.56MHz χωρίς IC RFID Reader. ..

http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/AdvancedPowerTechnology/mXyzqqxx.pdf δούλευε για την αύξηση της δύναμης του TRF7960 να αυξήσουν το φάσμα, όπως αυτό πήρε μόνο 200mW. Έτσι ήθελε να αυξήσει τη δύναμη ώστε να μπορώ να αυξηθεί το πεδίο. Βρέθηκαν αυτή IC να προ ενισχύσει τη δύναμη και να αυξήσει το εύρος. Ελπίζω αυτό να είναι εξυπηρετικό Nanda

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back