RF μη συντονιζόμενο ανατροφοδότηση κεραία

D

Drederick

Guest
Hi all,

Είμαι προσπαθούν να σχεδιάσουν μια μη συντονιζόμενο RF κεραία η οποία είναι κατά βάση ακτινοβολούσας 50 Ohm microstrip γραμμής μεταφοράς (σε υπόστρωμα τεφλόν), που λειτουργεί στο περίπου.1 GHz.Όταν οι ζωοτροφές με τις microstrip καταφέρνω και να λύσει το άλλο άκρο με 50 Ω αντίσταση, να πάρω την κεραία που θέλω (δεν υπάρχουν σκέψεις, δεν είναι κυματομορφή, 50 Ω Αντίσταση εισόδου), εκτός από το γεγονός ότι είμαι ένας σπατάλη μεγάλη εξουσία στην αντίσταση.

Τώρα θα ήθελα βρόχο microstrip την επιστροφή στις αρχές και τις ζωοτροφές που το σήμα από το τέλος της κεραίας και πάλι τη συμβολή της με την εξουσία μέσω συνδυαστής.Ο βρόχος είναι ακριβώς ένα μεγάλο μήκος κύματος, έτσι ώστε τα δύο σήματα που θα πρέπει να συνδυάζονται σε φάση.
Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν με αυτό το Wilkinson συνδυαστής;Προσπάθησα, αλλά, δυστυχώς, έχω μια πολύ κακή απομόνωση μεταξύ των δύο λιμένων εισόδου και κατά συνέπεια μια μόνιμη-κυματομορφή για την κεραία.

Είμαι ευγνώμων για οποιαδήποτε βοήθεια σε αυτό ...

Drederick

Η βασική ιδέα ακούγεται σαν ένα κύμα που ταξιδεύουν κεραία.Πρόκειται συνήθως σχεδιασμένες με τρόπο, ότι όλα (τα περισσότερα αντίστοιχα) της ακτινοβολούμενης ισχύος εισόδου είναι κατά μήκος της κεραίας, οπότε δεν μπορεί να γίνεται σπατάλη ενέργειας σε καταγγελία αντίσταση.

Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα με το microstrip "κεραία" είναι, ότι αυτό είναι μόνο ακτινοβολούσας κακώς, έτσι μπορείτε να θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο αποτελεσματικά ακτινοβολούσας κυματαγωγού τύπου.

Έχεις δίκιο, είναι απλά ένα κύμα ταξιδεύει κεραία ή καταγγελθεί microstrip γραμμής μεταφοράς, η οποία είναι ελάχιστα ακτινοβολούσας.

Η πιθανή διάρκεια της κεραίας δεν περιορίζεται σε περισσότερα από ένα μήκος κύματος,
ας πούμε 30 εκατοστά.Δεν ξέρω αν υπάρχει ένα είδος γραμμής μεταφοράς κεραία η οποία εκπέμπει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας σε αυτό το σύντομο δρόμο.Υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί η ακτινοβολία από τη γραμμή ή μήπως κάποιος έχει μια πρόταση η οποία σύμφωνα με το είδος της χρήσης;

Μάλλον,
οι περισσότερες δομές (π.χ. ελίσσομαι) ακτινοβολούσας είναι καλύτερη από μια ευθεία πολύ μικρές λωρίδες.Αλλά δεν είμαι ειδικός κεραία, θα συμβουλεύεται λογοτεχνίας αντίστοιχα.

Ακριβώς ένα άλλο σχόλιο σχετικά με την αρχική σας "ανάδραση" έννοια.Για να καταστεί εργασίας, το επίπεδο σήματος σε ταινίες γραμμή θα πρέπει να αυξηθεί για να αντισταθμιστεί η χαμηλή ακτινοβολία παράγοντας.Δεν αδύνατο γενικά, αλλά δύσκολο να επιτευχθεί με μια "μη συντονιζόμενο" σχεδιασμού, νομίζω.

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας.

Ένα πράγμα δεν είναι σαφές για μένα: Υπάρχουν γενικοί κανόνες για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο η ακτινοβολία που προέρχεται από microstrip γραμμής μεταφοράς με την αλλαγή του eps του υποστρώματος, το ύψος h και το stripwidth;

Δυστυχώς έχω εδώ δύο έγγραφα,
το ένα αναφέρει ότι τα υψηλά eps (Al2O3, GaAs), η χαμηλή microstrip γραμμές μεταφοράς ακτινοβολώ πλέον, τα άλλα (που είναι περίπου RF microstrip resonators) συνιστά eps = 1 και μια μεγάλη απόσταση μεταξύ των λωρίδων και εδάφους για την Β ισχυρότερη στο nearfield.

Θα εξετάσουμε τις κεραίες που χρησιμοποιούν παιδιά UWB (Vivaldi, κτλ).Το έκανα μικρή συχνότητα (<1 GHz) παλμών ραντάρ εδάφους διεισδυτική κεραία μόνο με μια ανοικτή κορυφή microstrip δομή, αλλά με μια πολύ μεγάλη λωρίδα πλάτους (παρόμοιο με αυτό που θα βρείτε σε ένα κελί GTEM), και φαίνεται να λειτουργεί καλά .Το τέλος ήταν πολύ καταγγελθεί σε αρκετές αντιστάσεις τσιπ που ισούται με 50 ohms όταν τίθενται παράλληλα.Φαίνεται να έχουν μια όμορφη ευρυζωνικών ακτινοβολία, λίγο παλμό και τον προβληματισμό των ζωοτροφών από το λιμάνι, αν και δεν ήταν σχεδιασμένα για απόδοση ακτινοβολίας.Είναι το τετράγωνο μαύρο πράγμα που ονομάζεται "GPR ανθρώπινο στόχο εξομοιωτή" σε αυτό το σύνδεσμο:
http://www.maguffinmicrowave.com/pastrfdesigns.html

Πλούσια
Maguffin μικροκυματικοί LLC

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back