RF ερωτήσεις σχεδιασμός PA

G

gremlin

Guest
Αυτή είναι η πρώτη φορά για μένα να σχεδιάσει ένα RF PA. Έκανα κάποια εσωτερική έρευνα, και εγώ επίσης να διαβάσετε το διάσημο βιβλίο "σχεδιασμό RF κύκλωμα" από τον Chris Bowick. Έχω βρει το κεφάλαιο για το σχεδιασμό Παλαιστινιακής Αρχής σ 'αυτό το βιβλίο να είναι χρήσιμη. αλλά έχω μια ερώτηση μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου. Σύμφωνα με το βιβλίο, όταν η είσοδος του τρανζίστορ και αντίσταση φορτίου έχουν δημοσιευθεί, τότε η είσοδος και έξοδος είναι conjugately ταιριάζουν. Ένα παράδειγμα ήταν επίσης δεδομένη. Όταν η είσοδος και η αντίσταση του φορτίου δεν δημοσιεύονται, τότε η χωρητικότητα συλλέκτη (που αναφέρονται στο δελτίο δεδομένων) και τη βέλτιστη αντίσταση φορτίου (= (Vcc-VCE (SAT)) ^ 2/2 * Po) χρησιμοποιούνται για να ταιριάζει με την έξοδο. Τώρα προσπαθώ να σχεδιάσουν ένα πομπό FM στα 50 MHz και χρησιμοποιεί 2N3553. Το δελτίο δεδομένων δεν έχει εισόδου και η αντίσταση του φορτίου. Έτσι μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο την τελευταία μέθοδο. Το ερώτημα είναι τι μπορώ να κάνω για να ταιριάζουν με την είσοδο όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες; Γιατί οι κατασκευαστές δεν δημοσιεύει τις απόψεις και αντίσταση φορτίου; Έχω ένα δίκτυο αναλυτής στο εργαστήριο. Ίσως μπορώ να μετρήσει την αντίσταση εισόδου και να τα ταιριάξετε. Είναι ότι ο μόνος τρόπος για να σχεδιάσει την ΠΑ; Ευχαριστώ για τυχόν παρατηρήσεις. Άντι

Πρώτον, η βέλτιστη αντίσταση φορτίου είναι μια αντίσταση που ασχολούνται με "θεωρητική κλίση της γραμμής φόρτωσης" γύρω από το σημείο λειτουργίας του τρανζίστορ. Αλλά δεν μπορείτε να επιτευχθεί η βέλτιστη RF εξουσία χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική, λόγω της χωρητικότητες και επαγωγές επικεφαλής του πακέτου κλπ.. Πράγματι, αυτή είναι μια πραγματική αξία αντίσταση .. Αλλά στην πραγματικότητα, τη βέλτιστη αντίσταση είναι πολύπλοκη. Για να βρείτε αυτή την αντίσταση, η amplifer θα πρέπει είτε να προσομοιωθεί με την ενίσχυση των μη γραμμικών μοντέλο του τρανζίστορ ή να μετρηθεί με ενίσχυση του δέκτη ή συρόμενη φορτώσει τεχνικές άντλησης .. Νομίζω, ότι είναι αρκετά εύκολο να βρείτε το μη γραμμικό μοντέλο της 2N3553 (σε μορφή μπαχαρικά ή άλλες μορφές ..). Εάν χρησιμοποιείτε μια μη γραμμική προσομοιωτή με χαρακτηριστικό ΗΒ, μπορείτε να προσπαθήσετε να βρείτε τη βέλτιστη αντίσταση για PA ..

Συζεύγματος αντιστοίχιση παράγει το μέγιστο κέρδος και όχι τη μέγιστη αποτελεσματικότητα ή τη μέγιστη απόδοση για ένα συγκεκριμένο τρανζίστορ. Transistor κατασκευαστές στοχεύουν τα προϊόντα τους σε μια συγκεκριμένη αγορά και να ενισχυτές δείγμα που βελτιστοποιούν για τις ανάγκες της αγοράς αυτής. Θα σας πω την αξία του φορτίου που είναι εντελώς διαφορετική από τη μικρή αντίσταση εξόδου σήματος.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Τώρα καταλαβαίνω καλύτερα. Δεν έχω πλήρη άδεια γραμμική προσομοιωτή, αλλά έχω κατεβάσει την έκδοση του φοιτητή Designer Ansoft. Δεν ξέρω αν αυτό συμπεριλαμβάνει την μη γραμμική προσομοιωτή. Τέλος πάντων, νομίζω ότι θα ξεκινήσει με την προσπάθεια του φορτίου έλξης τεχνική. Δεν το έχω κάνει αυτό πριν, αλλά έχω διαβάσει από τα βιβλία χρόνια. Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο βιβλίο πάλι. Θα το αποτέλεσμα από τη δοκιμή φορτίο-pull να μου δώσει πληροφορίες για να ταιριάζει με την είσοδο;

Ansoft SV δεν περιλαμβάνει μη γραμμικές επιλογή προσομοιωτή. Αλλά μπορεί να απαιτήσει ένα χρόνο από την περιορισμένη άδεια για το Office AWR MW, περιλαμβάνει μια πολύ ακριβή ΗΒ simulator.I σας προτείνουμε .. (Agilent προσφέρει επίσης άδεια demo για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα ούτως ή άλλως ..) Για φορτίο τραβήξτε τεχνικές μέτρησης, μπορώ να σας προσφέρει να διαβάσετε μερικά ένα από Μόρι μικροκυμάτων στην ιστοσελίδα τους .. Και τέλος, αν διαβάσετε το βιβλίο του Αντρέι Grebennikov "RF και Μικροκυμάτων Σχεδιασμός Ενισχυτής Ισχύος» και ο Steve Cripps "Ισχύς RF Amplifer για Ασύρματες Επικοινωνίες", θα πάρετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους ενισχυτές ισχύος. Αλλά μην ξεχνάμε, loadpull τεχνική αυτή εφαρμόζεται μόνο με μη γραμμική προσομοιωτές και επαληθεύεται από πολύπλοκες μετρήσεις. Η προσομοίωση και η μέτρηση μπορεί να δείξει με κάποιον τρόπο, διότι οι διαφορές της θερμοκρασίας, η πόλωση και απόκλιση από το τυπικό μοντέλο κλπ. ..

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις συστάσεις. Επισκέφθηκα την ιστοσελίδα Μόρι μικροκυμάτων, καθώς και οι σημειώσεις app είναι πολύ χρήσιμα. Διάβαζα επίσης ορισμένα άρθρα από Josehp Φ. Λευκό σε mwrf.com σχετικά με το σχεδιασμό ενισχυτή. Μου μοιάζει με τον εαυτό μου έχω μπερδευτεί σχετικά με τις διάφορες μεθόδους ταιριάσματος κέρδος. Θα πρέπει να πάμε πίσω στα βιβλία και την εκκαθάριση έννοιες μου πριν από την εργασία για την ΠΑ και πάλι. Ευχαριστώ.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back