RF ενισχυτή - εισήγηση του σχεδιασμού

Y

yawijaya

Guest
Hi όλα, είμαι σχεδιασμό ενός ενισχυτή RF. Θα ήθελα να πάρω λίγο εισόδου πρόταση σχετικά με το τι τύπου Ι πρέπει να χρησιμοποιήσετε και, ενδεχομένως, αναφορά σχεδιασμού. Εδώ είναι η απαίτηση: 1. ισχύς εξόδου 2W σε 50 ohms φορτίο 2. Εύρος συχνοτήτων 50MHz-120MHz 3. Χαμηλή 2η αρμονική 4. υψηλής απόδοσης που έκανα ένα πριν, αλλά η απόδοση ήταν μόνο 20 τοις εκατό ή έτσι χρησιμοποιώντας κατηγορία Ε RF ενισχυτή. Έτσι είμαι τώρα ανοικτός σε κάθε πρόταση. Ευχαριστώ!

Μπορείτε δεν διευκρίνισε την κατηγορία ισχύος του ενισχυτή, ή τουλάχιστον το είδος διαμόρφωσης του ενισχυμένου σήματος.

Λοιπόν, αυτό είναι βασικά αυτό που η ερώτησή μου ήταν. Ψάχνω για την πρόταση σχετικά με το τι κατηγορίας ισχύος που πρέπει να χρησιμοποιήσω. Έχω δοκιμάσει Ε τάξη πριν, αλλά είναι μόνο καλό μεταξύ 50M-70Mhz.

Η καλύτερη τάξη δύναμη απόδοση είναι Γ 'Κατηγορίας, αλλά αυτή την κατηγορία είναι πολύ γραμμική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για CW ή FM. Class AB είναι αρκετά γραμμική. Σε αυτή τη κατηγορία εξουσία ρύθμισης το σημείο σφάλματος και φορτίο-pull του αγώνα εξόδου μπορεί να πάρει τουλάχιστον των αρμονικών και την καλύτερη απόδοση.

u αν θέλετε υψηλή απόδοση και στη συνέχεια u πρέπει να επιλέξετε τη μετάβαση λειτουργία ενισχυτή ίδια κατηγορία Ε ή F ή δ. οποία u θέλουν να σχεδιάσουν; ενισχυτή ή ενισχυτή; ποια κλάση Ε κύκλωμα τοπολογία που χρησιμοποιείτε για το σχεδιασμό σας; Έχετε προσομοίωση schemitic σας ή όχι;

Έχω σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας HEPA PLUS (κατηγορία Ε ισχύς ενισχυτή λογισμικού), το οποίο προσομοιώνει το σχηματικό και λειτούργησε πολύ καλά ~ 70% αποτελεσματικότητα, αλλά το κύκλωμα αναρροφείται στην πραγματικότητα. Είμαι σχεδιασμό ενισχυτή ισχύος. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι το κύκλωμα πρέπει να είναι σε θέση να εγκαταλείψει την τρέχουσα 200-300mA εξόδου (κατά μέρος αποτελούν τη 2W σε 50ohm φορτίο)

με το είδος των στοιχείων που προσομοιώνουν σχεδιαστεί κύκλωμα σας σε HEPA PLUS; i σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε το ιδανικό στοιχείων ή τη χρήση ρεαλιστικό μοντέλο στοιχεία; Επίσης, προσπαθώ να σχεδιάσει ένα Ε τάξη ενισχυτής ισχύος, αλλά μπορώ να χρησιμοποιήσω ADS φυσικά λογισμικό σχεδιασμού μου είναι για IC νομίζω ότι αν χρησιμοποιείτε το ρεαλιστικό μοντέλο για την προσομοίωση αποτέλεσμα σας, δεν είναι πολύ διαφορετικές. τοπολογία που θα χρησιμοποιήσετε για την πλήρη circiut σχηματικό σας;

ήταν ρεαλιστικό μοντέλο στοιχεία ...

Χμμμ ... 70% έως 20%! ποια κλάση Ε κύκλωμα τοπολογία που χρησιμοποιείτε;

Δεν είμαι σίγουρος από το τι εννοείτε με την τοπολογία ... αλλά εδώ είναι το σχηματικό ...

Βλέπω διάγραμμα σας φυσικά Κάτι δεν είναι σαφές κατά σχεδιαστεί σχηματικό κύκλωμα σας, αλλά νομίζω ότι καλύτερα να χρησιμοποιήσει ταιριάζουν κύκλωμα αντί του μετασχηματιστή και επίσης να χρησιμοποιούν αγώνα φίλτρο μεταξύ στάδιο deriver και το στάδιο ενισχυτή και ελέγξτε τα στοιχεία σας αξίες με τη χρήση καλή τοποθέτηση αναλυτικών εξισώσεων και επίσης να παρατηρήσετε την τάση κατανομή των τρανζίστορ σας και ο άλλος τρόπος είναι να ελέγξετε το σημείο κύκλωμα σας για να το σημείο με το πεδίο εφαρμογής, για παράδειγμα βλέπετε επιθυμητό αποτέλεσμα στο ADC (τετράγωνο κύμα )....

Κατηγορία Ε είναι δύσκολο για την πρακτική εφαρμογή για κάποιον χωρίς εμπειρία. Class AB αυτό θα λειτουργήσει αμέσως, επιτρέποντας πολλά ρύθμιση του αρχικού σχεδιασμού. Τώρα εξαρτάται από το τι ψάχνετε. Για να μάθετε, ή να πάρει γρήγορα ένα τελικό προϊόν.

Τα αποτελέσματά σας δείχνουν απλά τους περιορισμούς του σχεδιασμού ενός ενισχυτή RF με ακριβώς τη χρήση ενός λογισμικού. Αν υποθέσουμε, ότι η εν λόγω προσομοίωση κυκλώματος είναι σωστή μέχρι στιγμής, κάποια πραγματική παράμετρος κύκλωμα είναι προφανώς διαφορετική. Αλλά ποια; Η εμπειρία που χρειάζεται για να το εντοπίσει και μόνο εμπειρικές μετρήσεις μπορεί να επιβεβαιώσει το σχέδιο.

[Quote = vfone] Class E είναι δύσκολο για την πρακτική εφαρμογή για κάποιον χωρίς εμπειρία. Class AB αυτό θα λειτουργήσει αμέσως, επιτρέποντας πολλά ρύθμιση του αρχικού σχεδιασμού. Τώρα εξαρτάται από το τι ψάχνετε. Για να μάθετε, ή να πάρει γρήγορα ένα τελικό προϊόν. [/Quote] Χα, και, στην ιδανική περίπτωση που θέλω να μάθουν και να πάρει ένα τελικό προϊόν γρήγορα ... αλλά υποθέτω ότι πρέπει να επιλέξουν μία εξ αυτών ... εγώ υποθέτω » Θα κλίνει προς την γρήγορη τελικό προϊόν ... έτσι λέτε τάξη ΑΒ; αλλά εγώ επίσης να διαβάσετε πριν από αυτή την τάξη ΑΒ δεν αποδίδει καλά για την χαμηλή εφαρμογή σήμα ...

Παραδόξως-Class AB προσφέρει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος από ό, τι οποιαδήποτε άλλη κατηγορία ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των Class-A. Αυτό επειδή ο κορεσμός έρχεται από διάφορες πρόσθετες πηγές. Στην κατηγορία-AB ρύθμιση του σημείου προκατάληψη (ηρεμίας) για τη βέλτιστη γωνία αγωγής οδηγεί σε καλύτερη απόδοση και γραμμικότητα.

Hi όλα, είμαι σχεδιασμό ενός ενισχυτή RF. Θα ήθελα να πάρω λίγο εισόδου πρόταση σχετικά με το τι τύπου Ι πρέπει να χρησιμοποιήσετε και, ενδεχομένως, αναφορά σχεδιασμού. Εδώ είναι η απαίτηση: 1. ισχύς εξόδου 2W σε 50 ohms φορτίο 2. Εύρος συχνοτήτων 50MHz-120MHz 3. Χαμηλή 2η αρμονική 4. υψηλής απόδοσης που έκανα ένα πριν, αλλά η απόδοση ήταν μόνο 20 τοις εκατό ή έτσι χρησιμοποιώντας κατηγορία Ε RF ενισχυτή. Έτσι είμαι τώρα ανοικτός σε κάθε πρόταση. Ευχαριστώ!

Μπορείτε δεν διευκρίνισε την κατηγορία ισχύος του ενισχυτή, ή τουλάχιστον το είδος διαμόρφωσης του ενισχυμένου σήματος.

Λοιπόν, αυτό είναι βασικά αυτό που η ερώτησή μου ήταν. Ψάχνω για την πρόταση σχετικά με το τι κατηγορίας ισχύος που πρέπει να χρησιμοποιήσω. Έχω δοκιμάσει Ε τάξη πριν, αλλά είναι μόνο καλό μεταξύ 50M-70Mhz.

Η καλύτερη τάξη δύναμη απόδοση είναι Γ 'Κατηγορίας, αλλά αυτή την κατηγορία είναι πολύ γραμμική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για CW ή FM. Class AB είναι αρκετά γραμμική. Σε αυτή τη κατηγορία εξουσία ρύθμισης το σημείο σφάλματος και φορτίο-pull του αγώνα εξόδου μπορεί να πάρει τουλάχιστον των αρμονικών και την καλύτερη απόδοση.

u αν θέλετε υψηλή απόδοση και στη συνέχεια u πρέπει να επιλέξετε τη μετάβαση λειτουργία ενισχυτή ίδια κατηγορία Ε ή F ή δ. οποία u θέλουν να σχεδιάσουν; ενισχυτή ή ενισχυτή; ποια κλάση Ε κύκλωμα τοπολογία που χρησιμοποιείτε για το σχεδιασμό σας; Έχετε προσομοίωση schemitic σας ή όχι;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back