reflectarray προσομοίωση με CST MWS

P

panou

Guest
[SIZE = "3"] Αγαπητοί όλοι, προσπαθώ να προσομοιώνουν μια reflectarray χρησιμοποιώντας CST MICROWAVE STUDIO. Η reflectarray είναι 18 * 18 κυκλική σειρά με ακτίνα περίπου 4'', 13GHz κεντρική συχνότητα. Είμαι με τη χρήση μεταβλητού μεγέθους μπαλώματα σε αυτό το reflectarray. Αυτή τη στιγμή είμαι χρησιμοποιώντας ένα απλό κυματοδηγό σαν την τροφοδότηση της, δεν τη χρήση των ζωοτροφών κέρατο. Αλλά όταν προσπάθησα να χρησιμοποιήσω την παροδική λύτης, παρουσιάστηκε σφάλμα: [color = "κόκκινο"] πόρους μνήμης εξαντληθεί ενώ προσπαθεί να διαθέσει πίνακες. Σφάλμα κατά τον υπολογισμό slover μήτρα. [/Color] Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ισχυρό υπολογιστή για την τεράστια πίνακες; Όποιος έχει προσομοίωση reflectarray χρησιμοποιώντας CST; Οποιαδήποτε βοήθεια; Ευχαριστώ! Best, Πάνου [/SIZE]

Update: Προσπάθησα να χρησιμοποιήσετε το Integral solver εξίσωσης, δουλεύει αλλά παίρνει tooooo μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αγαπητοί όλοι, προσπαθώ να προσομοιώνουν μια reflectarray χρησιμοποιώντας CST MICROWAVE STUDIO. Η reflectarray είναι 18 * 18 κυκλική σειρά με ακτίνα περίπου 4'', 13GHz κεντρική συχνότητα. Είμαι με τη χρήση μεταβλητού μεγέθους μπαλώματα σε αυτό το reflectarray. Αυτή τη στιγμή είμαι χρησιμοποιώντας ένα απλό κυματοδηγό σαν την τροφοδότηση της, δεν τη χρήση των ζωοτροφών κέρατο. Αλλά όταν προσπάθησα να χρησιμοποιήσω την παροδική λύτης, παρουσιάστηκε σφάλμα: [color = "κόκκινο"] πόρους μνήμης εξαντληθεί ενώ προσπαθεί να διαθέσει πίνακες. Σφάλμα κατά τον υπολογισμό slover μήτρα. [/Color] Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ισχυρό υπολογιστή για την τεράστια πίνακες; Όποιος έχει προσομοίωση reflectarray χρησιμοποιώντας CST; Οποιαδήποτε βοήθεια; Ευχαριστώ! Best, Πάνου [/size]

CST MWS δεν είναι κατάλληλο για μεγάλη δομή. Βασίζεται στην τεχνική ολοκλήρωση πεπερασμένων και χρησιμοποιεί διακριτοποίηση όγκο. Νομίζω ότι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Ορμή ΚΕΠ του λογισμικού FEKO. Είναι με βάση τη μέθοδο στιγμή. Επίσης, εάν είστε εξοικειωμένοι με Ansoft HFSS, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Floque οριακή συνθήκη για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα.

Ευχαριστώ, θα προσπαθήσω FEKO. Είμαι με τη χρήση μεταβλητού μεγέθους μπαλώματα στο reflectarray, δεν είναι περιοδική κυψελίδα. Θα ήθελα να συνεχίσει να κάνει χρήση Floque όριο; Νομίζω ότι η Floque όριο ισχύει μόνο για πίνακα του οποίου τα στοιχεία είναι όλα τα ίδια. [QUOTE = hamidrezakarami? 910869] CST MWS δεν είναι κατάλληλο για μεγάλη δομή. Βασίζεται στην τεχνική ολοκλήρωση πεπερασμένων και χρησιμοποιεί διακριτοποίηση όγκο. Νομίζω ότι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Ορμή ΚΕΠ του λογισμικού FEKO. Είναι με βάση τη μέθοδο στιγμή. Επίσης, εάν είστε εξοικειωμένοι με Ansoft HFSS, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Floque οριακή συνθήκη για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. [/Quote]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back