R1 θέρμανση σε ένδειξη πίσω οπτικο

H

haseeb123

Guest
Γεια σας έχω ένα πρόβλημα με το κύκλωμα μου κλειστό. R1 (25 W / 15 Ohms) θερμαίνεται πάρα πολύ. Έχω την πρόθεση να πάρει πίσω ένδειξη ότι λάμπες μου 1 και 2 έχουν αποτύχει. Όταν λέει (LP_Fail ΣΜΕ), thats το PIN που τραβιέται HIGH όταν η optocoupler σβήνει σε περίπτωση βλάβης λαμπτήρα. Είμαι χρησιμοποιώντας 24VDC. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε προγραμματισμού του PIC, αλλά είναι infact ένδειξη πίσω optocoupler που θέλω και φαίνεται ότι υπάρχει ένα ελάττωμα στο κύκλωμα. R1 θερμαίνει πάνω από πάρα πολλά πολύ γρήγορα. Λαμπτήρες μου κάθε κλήρωση 1AMP τρέχουσα @ 24VDC. Αν έχω περάσει από το optocoupler και R1 και συνδέστε το 24VDC άμεσα, τότε δεν έχω προβλήματα και οι λαμπτήρες λειτουργούν μεγάλο με καμία πάνω από τα ζητήματα θερμότητα. Έχω δοκιμάσει υψηλές / χαμηλές τιμές των R1 και με υψηλότερα βατ, καθώς όμως το ζέσταμα του R1 είναι πολύ μεγάλη και να u μπορεί να μυρίζει το κάψιμο! Παρακαλώ μπορεί κάποιος να προτείνει μια λύση για να το πάνω από το πρόβλημα θέρμανσης ή να προτείνει άλλο τρόπο slicker του πίσω ένδειξη για το PIC σε περίπτωση βλάβης λάμπα μου. Haseeb

Δεν πιστεύω, ότι η σημερινή αντίσταση νόημα έχει 15 ohm. Αλλά για να τεθούν σε μια λογική χαμηλή πτώση αντίσταση αίσθηση τάσης, θα πρέπει να έχετε μια πιο ευαίσθητη τρέχουσα ανιχνευτή. Υπάρχουν πολλές πιθανές λύσεις, δεν ξέρω τι είναι κατάλληλο για εσάς: - χρησιμοποιώντας μια πλευρά υψηλής IC τρέχουσα έννοια του όρου - με χρήση ενός ΕΠ διαφορικό ενισχυτή - χρησιμοποιώντας δύο PNP τρανζίστορ σε ένα τρέχουσα διαμόρφωση καθρέφτη.

Σας ευχαριστώ πολύ! Ποτέ δεν σκέφτηκα με αυτόν τον τρόπο .... και σας εξήγησε πολύ καλά και είναι απολύτως λογικό. Θα προσπαθήσω αυτό που λέτε και αν υπάρχει πρόβλημα, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ πολύ Haseeb

Γεια Έχω μόλις αντιμετωπισθούν με επιτυχία το πρόβλημα. Έπρεπε να ταΐσουν στο κύκλωμα 18V DC αντί 24VDC και άλλαξα και την αντίσταση στην 3R0 / 25W και αυτό έλυσε το πρόβλημα θέρμανσης με επιτυχία. Τώρα έχω το ίδιο πρόβλημα R1 πάνω από τη θέρμανση, αλλά αυτό είναι τώρα για μια 24V AC έκδοση κύκλωμα του σκάφους. Είμαι τροφοδοσία δύο λάμπες αλογόνου στα 24V 50W το καθένα. Αυτός είναι περίπου 2Amps ανά λαμπτήρα. Το διάγραμμα του κυκλώματος είναι κλειστό. Έχω δοκιμάσει feedng σε 18V AC και αλλάζοντας R1 να 1R0 25W, αλλά ακόμα το πάνω από τη θέρμανση της R1 λαμβάνει χώρα. Παρακαλώ μπορεί κάποιος να δείτε διάγραμμα του κυκλώματος μου (κλειστό) και προτείνουν τι θα μπορούσε να είναι λάθος και γιατί είναι R1 θερμαίνεται πολύ γρήγορα και πάρα πολύ καυτό; Χάρη Haseeb

Πρέπει να καταλάβετε ότι η δύναμη για την αντίσταση θα είναι P = I ² * R, έτσι για 1 ohm και 4Α έχετε 4 ² * 1 = 16W 4 ohm και 4Α έχετε 4 ² * 4 = 64W, από την άλλη πλευρά, η σημερινή θα είναι χαμηλότερο επειδή η 12v/100w λαμπτήρες (συνδυασμένος κύκλος) θα έχει αντίσταση 1,44 ohm, ώστε ανάλογα με την R1 τιμή που θα έχει μια σημαντική πτώση τάσης και σχεδόν το ήμισυ της τρέχουσας από το 4A. Χρησιμοποιήστε μια μικρή αντίσταση 0,1 Ω ή ακόμα λιγότερο θα είναι καλύτερη και να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορικό ενισχυτή για να ενισχύσει την τάση που παίρνετε από R1. Εάν μετακινήσετε R1 στην κάτω πλευρά (στο πλάι GND των συσκευών ελέγχου) θα ήταν πιο εύκολο να συνδέσετε το τελεστικών ή αλλιώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο διαχωριστικό. [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58324 [/attach] Alex

Γεια σου Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Το εκτιμώ. : Χαμόγελο: αφορά Haseeb

Ίσως να λυθεί το πρόβλημα, αλλά ίσως να θέλατε να δείτε αυτή τη λύση (επισυνάπτεται): Επιμέλεια: HiCurrSns_01.png είναι για την παροχή συνεχούς ρεύματος

Σας ευχαριστώ πολύ, θα δούμε σε αυτή την νέα σχεδίαση. Ζεστό Haseeb Regards

Για AC, σχεδίασα αυτό το ... Επιμέλεια: Εάν μπορείτε να πάρετε ρεύμα υψηλής διόδους μπορείτε να προσθέσετε δύο παράλληλα (και το αντίθετο) να Rsns. Μπορεί να χρειαστεί να μειώσει την αξία του Ri (τώρα είναι 220 Ohms). Αυτές οι δύο δίοδοι θα μειώσει την απαγωγή θερμότητας από την τάση του ρεύματος στο Rsns θα περιοριστεί από την τάση προς τα εμπρός κάθε δίοδο. ΠΟΠ (περίπου) = 1 * Irms * 0,9 Επιμέλεια: Η Rsns αξία με διόδους πρέπει να αυξηθεί (δηλαδή σε 2,2 Ohm ή και να καταργηθεί) να αφήσει μεγαλύτερο μέρος του φορτίου ηλεκτρικού ρεύματος να περάσει στην διόδους. Ri αξία εξαρτάται από τη μέση διαφορά μεταξύ του εμπρός τάσης της διόδου εξουσίας και του IR LED (στο οπτοαπομονωτής). Ri σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να είναι τόσο χαμηλή όπως 10 Ohms. Όπως FVM επεσήμανε, η ίδια λύση σου απέχει πολύ από το να είναι το καλύτερο λόγω του σχετικά υψηλού απαγωγή θερμότητας στην απεικόνιση της τρέχουσας.

Οι προτάσεις σας συνεχίζουν το μειονέκτημα του αρχικού σχεδιασμού που έχει υπερβολική υψηλή πτώση τάσης. Η προδιαγραφή είναι η ανίχνευση 1 Α αξιόπιστα και να μεταφέρει μέχρι 2 Α. Έτσι, το τρανζίστορ BJT παραλλαγή θα έχει μέχρι περίπου 3 κατανάλωση ισχύος W και το optocoupler παραλλαγή 6 W. Θα δείτε, γιατί θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα παραλληλισμό με χαμηλότερη πτώση τάσης και ένα πιο ευαίσθητο ανιχνευτή τάσης. Εκτός από τις προτεινόμενες λύσεις, αφιερωμένο υψηλό αίσθημα IC πλευρά ή τυπική διαφορικό ενισχυτή, υπάρχουν μερικές περισσότερες επιλογές, π.χ. δύο PNP τρανζίστορ σε ένα τρέχουσα διαμόρφωση καθρέφτη. Η πτώση τάσης προκαλεί μια τρέχουσα ανισορροπία καθρέφτη και των αντίστοιχων ρεύμα εξόδου.

Έχετε δίκιο FVM. Αλλά μην νομίζετε ότι αν όλοι μας να εργαστούμε σκληρά για να δώσει την καλύτερη λύση (στον κόσμο), τότε μόνο ένας από εμάς θα πρέπει να απαντήσετε. Από την άλλη πλευρά, πιστεύω ότι η askers είναι τόσο έξυπνος όσο είμαστε όλοι τόσο αυτός / αυτή θα επιλέξουν πιθανόν η καλύτερη απάντηση για άνετη κατάσταση του / της μετά από να διαβάσει όλα τα μηνύματα (κυκλώματα, σχόλια και παρατηρήσεις). Στην περίπτωσή μου, δεδομένου ότι δεν μπορούν να βρουν και να αγοράσουν εύκολα MCUs με ADC και επίσης να είναι σε θέση να γράψει προγράμματα συναρμολόγησης τους, χρησιμοποιώντας τα απλά εργαλεία που έχω, απλά χρησιμοποιήστε το χρονόμετρο διακόπτουν για τη μέτρηση του χρόνου φόρτισης του πυκνωτή το οποίο θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει αυτό που χρειάζομαι για τη μέτρηση ... Να πάρει κάτι είναι πάντα καλύτερο από έχοντας τίποτα. : Χαμόγελο: Γι 'αυτό κατανοητό, αν κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να ενδιαφερθούν για κάθε καλύτερη λύση. : Wink:

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Δημοσίευση προστέθηκε στις 21:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 21:11 - --------</span></span>
[quote = haseeb123? 925567] Σας ευχαριστώ πολύ, θα δούμε σε αυτή την νέα σχεδίαση. Με θερμούς χαιρετισμούς Haseeb [/quote] Όπως προτείνεται για το AC κύκλωμα, μπορούμε να μειώσει τη σπατάλη στο Rsns (DC έκδοση) με την προσθήκη ενός δίοδο ρεύματος, αλλά αυτό θα πρέπει επίσης να χωρίσει Rsns σε δύο αντιστάσεις. Αν σας ενδιαφέρει, θα το επανασχεδιάσετε και πάλι (με δίοδο). Κερίμ

Γεια Κερίμ ευχαριστεί για την προσφορά και βοήθεια. Ναι, θα ήθελα βεβαίως να ενδιαφέρονται για μια επανασχεδιάσετε διάγραμμα από εσάς σε σχέση με την έκδοση δίοδο όπως είπατε στην τελευταία θέση σας. Παρακαλώ μπορείτε να το post εδώ. Im ακόμα ανοικτή σε επιλογές και να δοκιμάσουν διάφορα τεχνάσματα για να πάρει την απαγωγή θερμότητας προς τα κάτω. Im εξακολουθεί να εργάζεται για αυτό και θα σας ενημερώσουμε με τα αποτελέσματα. χάρη Haseeb

Συγνώμη, αλλά είστε βέβαιοι ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτό που είχε προταθεί από FVM (μετά το # 11) με τη χρήση του IC (ή σε ισοδύναμη θέση), στην οποία αναφέρεται Alex (μετά το # 12); Ακόμα και με την προσθήκη διόδους, η disspiation δεν θα είναι αρκετά χαμηλή αν και χαμηλότερα από ό, τι χρησιμοποιώντας μια αντίσταση. Σε περίπτωση που έχετε άλλη επιλογή από το να προσθέσετε μια δίοδο (αν DC) και 2 διόδους (παράλληλα και απέναντι από το εάν οι AC) σε σειρά με το αποτέλεσμα της προσφοράς και λάμπα (ες) σας, μπορείτε να ελέγξτε πρώτα ότι η απαγωγή της θερμότητας των διαθέσιμων δύναμή σας δίοδος (ες) (αντικαθιστά την τρέχουσα αντίσταση ανίχνευσης) είναι αποδεκτή; Και ίσως μπορείτε να μετρούν, επίσης, η δίοδος προς τα εμπρός τάσης από ένα απλό βολτόμετρο με το λιγότερο: Για DC: με τη μέτρηση του DC μέση τιμή της, δεδομένου ότι μπορεί να μην είστε σε θέση να δουν κυματισμός της. Για AC: meausre την αξία AC αν και ο μετρητής θα αναλάβει το μετρούμενο σήμα ως ημιτονοειδή (και όχι οιονεί τραπεζοειδή). Κερίμ

Ok Ευχαριστώ Κερίμ για την ενημέρωση και περαιτέρω προτάσεις. Επιτρέψτε μου να μέτρο διαπιστώσεις μου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ζεστό Haseeb Regards

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back