PIC16F877A & PIC18F452 Διοικητικού Συμβουλίου Ανάπτυξης.

C

Code Warrior

Guest
Θέλω να κάνω PIC16F877A ή PIC18F452 βασίζεται γενικότερης ανάπτυξης. Μπορώ να σας παιδιά μου δείχνουν οποιαδήποτε σειριακή ή παράλληλη λογισμικού για τη φόρτωση κώδικα στην μνήμη flash που θέλω να κάνω αυτό χωρίς bootloader. Παρακαλούμε να προτείνει κάποια λογισμικά.

Hi! Κατά τη γνώμη μου, ο μόνος άλλος τρόπος για να προγραμματίσετε το τσιπ είναι η χρήση ενός προγραμματιστή. Υπάρχουν πολλά λογισμικά διατίθενται στον πίνακα, αλλά έχω χρησιμοποιήσει "Winpic800» για τα τελευταία 4 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι το καλύτερο λογισμικό που έχω συναντήσει. Έχω δοκιμάσει τόσο με 18F452, 16F877 και πολλές άλλες μάρκες pic. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς διαφορετικούς hardwares, αλλά εγώ προτιμώ να το χρησιμοποιήσει με «pic16pro" υλικό. Ελπίζω ότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει u. Καλή τύχη. Regards.

Ευχαριστώ για την παροχή πληροφοριών. Υπάρχει κάποιο άλλο λογισμικό εκτός από Winpic800 εκεί; Παρακαλώ να μου δώσει πληροφορίες.

Νίκαια picstudent σύνδεσμο. Με τον τρόπο που προγραμματιστή που χρησιμοποιείτε; Και hows PICStartPlus προγραμματιστής αξίζει τον κόπο να αγοράσει ένα;

Hai Ευχαριστώ. Κατά τη γνώμη μου ... Η αγορά ενός προγραμματιστή από την Microchip δεν είναι μια οικονομικά αποδοτική απόφαση για τη μελέτη ή την ανάπτυξη σας. Για να μπορείτε να κατασκευάσετε μία διαθέσιμα στο δίχτυ. http://kitsrus.com/ αυτό είναι το ένα που χρησιμοποιώ. Αλλά όταν είστε σοβαροί σε αυτό το έργο, είτε κατασκευάζουν ή να αγοράσετε ένα ICD2 από την Microchip. Αξίζει για την ανάπτυξη του PIC. (Τουλάχιστον για τους μικρούς επενδυτές κλίμακα!) Κανονική ICD 2 κυκλώματα που βλέπετε είναι είτε σειριακό ή USB σε σειριακό ICDs, η οποία δεν θα έχει την ταχύτητα της αρχικής ICD2 από την Microchip. (Νομίζω ότι Πλήρης ταχύτητα ICD κύκλωμα, χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο chip είναι επίσης στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά μπορεί να είναι χρονοβόρα για την κατασκευή.) Εάν ο χρόνος είναι κρίσιμος (Και είμαι βέβαιος ότι είναι!) Αγοράστε μια ICD2 και να αρχίσει να εργάζεται. Είμαι με ICD2 Microchip και δεν έχω ακόμη τη λύπη αγοράζουν αυτό. Τα λέμε αργότερα .. de .. VU2 ... picstudent

Εντάξει τότε θα πάω για οποιοδήποτε εμπορικό προγραμματιστή και ICD2 από την Microchip. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ICD2, όπως ποτέ δεν χρησιμοποίησα ICD έτσι Ι dont έχει οποιαδήποτε ιδέα για αυτό. Μπορείτε παρακαλώ να explian όπως με ποιο τρόπο ICD είναι πλήρης χρήση για το έργο της ανάπτυξης. Δώστε κάποια παράδειγμα επίσης.

Hai Εάν πρόκειται για ICD2, θα πρέπει να μην χρειαστεί να αγοράσετε ένα άλλο προγραμματιστή επειδή ICD2 μπορεί να κάνει τη λειτουργία ενός προγραμματιστή επίσης. Μπορεί το πρόγραμμα του IC-στόχο στο σκάφος μετά από την ανάπτυξη. Probabily χρειάζεστε άλλο προγραμματιστή για το σκοπό της παραγωγής μόνο. Κατά την ανάπτυξη ενός έργου (χρησιμοποιώντας μόνο έναν προγραμματιστή) αυτό που κάνετε είναι να γράψετε τον κωδικό, programe το τσιπ και να παρακολουθήσουν το αποτέλεσμα ελπίζοντας για το καλύτερο! (Μπορείτε να debugg χρησιμοποιώντας Simlator αλλά δεν είναι δυνατή όταν ένα εξωτερικό σήμα πρέπει να διαβαστεί) Αλλά αν έχετε το ICD μπορείτε να debuggg κωδικό σας παρακολουθώντας τις μεταβλητές. Ας υποθέσουμε ότι αν κάνετε μια οθόνη temparature .. Η εφαρμογή κατά την εκτέλεση δείχνει ασταθής ανάγνωση, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι καιρός μέρος υπολογισμό σας ή ADC είσοδος είναι λάθος. Εάν έχετε την ICD μπορείτε να σταματήσετε το ICD σημαίνει κωδικό σας όπου THW ADC αξία είναι να διαβάσει και να ελέγξει τον καιρό η αξία αυτή ως expected.If ότι η τιμή είναι σωστή, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε το κυνήγι από την πλευρά σας υπολογισμό του λογισμικού. Ελπίζω να είμαι σαφής reasonabily. picstudent BTW. Αν βρείτε χρήσιμες δημοσιεύσεις μου παρακαλώ πατήστε το κουμπί "βοήθησαν" κουμπί. Μετά από όλα, η εκτίμηση είναι το πιο ήθελε πράγμα στη ζωή του ανθρώπου:. D: D: D και έχω πίστη ότι είναι το κίνητρο του σύστημα κατάταξης και την κύρια μονάδα δίσκου επιτυχία αυτού του συμβουλίου: D: D

Καταλαβαίνω λίγο ICD μπορεί να σας παρακαλώ να μου δώσετε οποιοδήποτε άλλο παράδειγμα της χρήσης ICD στην ανάπτυξη. Και suppode κάνω temp. δείκτης χρησιμοποιώντας DS1621 η οποία είναι μια I2C συσκευή και είμαι χρησιμοποιώντας LCD 16x2 μονάδα σε αυτήν την περίπτωση πως το ICD θα βοηθήσει να δώσει κάποια λεπτομερή στοιχεία. Αυτή η Microchip `s ICD είναι συμβατό με CCS C και PICC σταυρό cmpiler;

Hai CCS έχει μια ειδική ICD, αν σας ενδιαφέρει. αλλά Microchip ICD2 λειτουργεί με MPLAB. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την υψηλή τεχνολογία CCS ή, αν θέλετε. Επειδή και οι δύο Hi tech και CCS έχουν «Plugg-ins» για MPLAB με το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μεταγλωττιστές απευθείας από MPLAB. Έτσι, οποιαδήποτε από αυτές τις compilers μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ICD2. Πώς ICD θα σας βοηθήσει θα καθορίσει μόνο όταν γράφετε το πρόγραμμα. Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι θα σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε τις μεταβλητές, τα μητρώα, τα περιφερειακά και να δούμε πού και πώς το programe οδεύει. picstudent

Χάρη picstudent για τη βοήθειά σας. Το ICD είναι πραγματικά μεγάλη για το έργο της ανάπτυξης. Ευχαριστώ για πληροφορίες.

Ευχαριστώ για την παροχή πληροφοριών. Υπάρχει κάποιο άλλο λογισμικό εκτός από Winpic800 εκεί; Παρακαλώ να μου δώσει πληροφορίες.

μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα bootloader, σαν μικροσκοπικά bootloader h ** p: / / www.etc.ugal.ro / cchiculita / software / picbootloader.htm είχα μερικούς πίνακες ανάπτυξης με βάση την 18F452, 458 και 4550, όλα με αυτό το φορτωτή εκκίνησης, Είναι μικρό, ασφαλές και εύκολο στη χρήση, το μόνο που πρέπει να μεταγλωττίσετε τον πηγαίο κώδικα για pic σας, αλλά είναι εύκολο αντιμετωπίσει

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το bootloader μικροτσίπ (AN851), και το πρόγραμμα αυτό από MPLAB IDE (AN851 προγραμματιστής)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back