PIC16F877A φόρτιση πρόβλημα

S

smiles

Guest
Γράφω πρόγραμμα για ΣΜΕ σε MPLAB, προσομοίωση δοκιμών σε Proteus, όλα την κατάρτιση και την προσομοίωση είναι Okey. Πριν φορτώσει το πρόγραμμα για PIC (. Hex αρχείο) Εκτιμώ την τάση τεστ όλων των ακίδων. Μετά το πρόγραμμα φορτίο ΣΜΕ, βλέπω ότι οι καρφίτσες που έχουν υψηλή τάση αξία παραμένει αμετάβλητο, το οποίο pin έχει χαμηλή τάση έχει η νέα τιμή μεγαλύτερη από ό, τι πριν από λίγο (πριν: 0,7 V, στη συνέχεια, μετά από: 1.03V) και καμία αξία αλλαγή καρφίτσες από τα υψηλά με χαμηλή ή το αντίστροφο. Μπορώ να ελέγξω και να δείτε ότι το πρόγραμμα έχει φορτωθεί με επιτυχία σε ΣΜΕ, αλλά φαίνεται ότι είναι ως επί το πλείστον όπως πριν? Μπορείτε να μου πείτε ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό? Ευχαριστώ πολύ!

Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία. Σχηματικά, ο πηγαίος κώδικας θα βοηθούσε.

Έχετε θέσει TRISA και TRISB σημαίες;

Hi! Εδώ είναι κύκλωμα μου σε Orcad http://img214.imageshack.us/img214/9985/23284114xk1.jpg Εδώ είναι προσομοίωση σε Proteus http://img158.imageshack.us/img158/ 613/68078519tx5.jpg [size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 1 ώρες 36 λεπτά:. [/color] [/size] όταν θα ελέγξει hex αρχείο μου λέει "σφάλμα επαλήθευση διεύθυνση 0x000000 επαληθεύονται 2805 διαβάσει 3fff "σε αυτή την περίπτωση, όταν συνεχίζω να" Πρόγραμμα όλους "να χρεώνουν για PIC, δεν το δεχτείτε; Είμαι με τη χρήση winPic800 (GTP-USB προγραμματιστής) Όταν συνδέω μου GTP-USB μέσω καλωδίου USB adaptador, μετρώ την τάση μεταξύ Vpp και GND του ICSP υποδοχή, είναι περίπου 7.86V? [Size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 33 λεπτά: [/color] [/size] TRISA, TRISB να καθορίσει ποια pin του ΠΟΡΤΑ, PORTB είναι εξόδου ή εισόδου, το έκανα στον κώδικα Συνέλευση μου;

Νομίζω ότι βρήκα ένα πρόβλημα για το GTP-USB κύκλωμα, που είναι στην τάση πολλαπλασιαστή, όπως βλέπετε σε αυτή την εικόνα http://img211.imageshack.us/img211/4945/gtpusbjj8.gif , λέει ότι παράγει στην έξοδο δύο 13.5VDC αλλά όταν μετρώ, ακριβώς 7.7V εξόδου και 9.4V. Ελέγξτε το κύκλωμα που βλέπω ότι οι παράμετροι των στοιχείων είναι σωστή, το κύκλωμα είναι σωστή σύνδεση, RA0-RA3 έξοδο 2.2V. Οποιεσδήποτε ιδέες σχετικά με αυτό; Ευχαριστώ!

Η ανάγνωση στις RA0-RA3 είναι λίγο έως πολύ καλό, αν χρησιμοποιείτε ένα βολτόμετρο DC. Έχετε θέσει κανένα φορτίο στο 13.5V; Εάν είναι δυνατόν, αποσυνδέστε το φορτίο και να κάνετε μια μέτρηση και πάλι. Αυτό θα σας δώσει ένα αποτέλεσμα 13,5 - 13,8 V.

Όπως βλέπετε στην εικόνα, το φορτίο είναι 2K2 αντίσταση, δίοδο και να συνεχίσει να πάει στο Vpp pin, το επόμενο φορτίο είναι PIC16F877A μου. Εγώ επίσης να ελέγξετε το πραγματικό κύκλωμα πάλι, διαπίστωσαν ότι 2K2 αντίσταση και η δίοδος είναι λάθος σύνδεση, επισκευή και αυτό κάνει την τάση να Vpp είναι χαμηλότερο από ό, τι πριν από: DI προσομοιώνουν ότι τάσης κύκλωμα πολλαπλασιαστή στο Proteus, διαπίστωσε ότι εξαρτώνται από τους παλμούς από αυτά τα RA καρφίτσες, αλλά δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι στο PIC18F2550, πώς μπορώ να ελέγξω ότι ΣΜΕ εξακολουθεί να εργάζεται;;;

Εάν έχετε ένα πεδίο, παρακαλώ ρίξτε μια ματιά από το κύμα εξόδου από PIC18F2550.

Ναι, πήρα μια ματιά στις ocsilloscope, διαπιστώνουν ότι RA0 να RA3 ακόμα παλμούς εξόδου, μέτρο που κατά την έξοδο του πολλαπλασιαστή τάσης, να πάρει ακόμα την ίδια αξία όπως και πριν: κραυγή: [size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά: [/color] [/size] Έτσι, ο λόγος πίσω στον πολλαπλασιαστή τάσης, ίσως να έχω για να ελέγξετε τη δίοδο, πυκνωτή και πάλι;

Ελέγξτε τη φάση της RA0 και RA1 σχετικά με το πεδίο. (Ίδιο με RA2 και RA3 σήματος). εικόνων και των δύο σημάτων-ζεύγη θα βοηθήσει πολύ. Εάν φέρετε RA0 και RA1 στην ίδια οθόνη, θα πρέπει πάντα να είναι σε διαφορετική φάση, ανά πάσα στιγμή. Othwewise, παρακαλούμε να διορθώσετε αυτό το ζήτημα πρώτα. Για να αναγνωρίσετε γρήγορα αν είναι η τάση-ώθηση θέμα κυκλώματος, θα μπορούσατε παρακαλώ να επισημάνω δύο 2,2 k αντίσταση, και να βρει wha't η τάση και στις δύο 13.5V σημείο εξόδου; Αστεία Ν.

Ναι! μετά αποσυνδέστε το 2K2 αντίσταση, η τάση αυξηθεί έως 13.7V: D Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε γιατί, η οποία προκαλείται από όταν ήμουν προσομοίωση δοκιμών, φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι η αντίσταση σε αυτό; RA0 (RA2) έχει συχνότητα μεγαλύτερη από RA1 (RA3) δύο φορές, έχασα το δεύτερο καθετήρα κανάλι: (Οπότε ... το GTP-USB εικόνα κύκλωμα είναι λάθος Δεν μπορώ να πιστέψω;;;;;;

Αυτό ακριβώς αποδεικνύει η τάση PIC18F2550-ώθηση κυκλώματος εργασίας. Χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, είναι δύσκολο να πει ποιο μέρος του κυκλώματος μετά την αντίσταση 2,2 k πήρε το θέμα (s). Το πρόβλημα δεν είναι το 2,2 k αντίσταση. Ήχοι για μένα, κατά κάποιο τρόπο, δεν υπάρχει ούτε ένα βαρύ φορτίο ή κάποιου είδους βραχυκύκλωμα μετά το 2,2 k αντίσταση. Αστεία Ν.

Ναι, η εικόνα κύκλωμα τους είναι σίγουρα σωστό. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι στο ULN2003A, όπως και σε αυτή την εικόνα

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back