PCB δρομολόγησης 90 μοίρες

D

dunn

Guest
Όταν δρομολόγησης τροχιά γύρω από μια γωνία: Μου έχουν πει ότι το 90 δρομολόγηση βαθμός δεν επιτρέπεται (λόγω της δυνατότητας των παγίδων οξύ νομίζω). Ένας ιδανικός χώρος θα πρέπει να είναι 45 βαθμούς (mitered). Επίσης, μου έχει πει ότι το 90 δρομολόγηση βαθμός είναι εντάξει για τα μεγάλα κομμάτια, π.χ. 50 Εσύ (thousant της ίντσας). Γιατί οξύ να παγιδευτεί σε π.χ. 20 Εσύ στροφές αλλά όχι σε 50 στροφές Εσύ; (Η γωνία 90 Πτυχίο θα υπάρχει ό, τι ποτέ το μετατρόχιο.) Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.

Είμαι απλά μαντέψουν εδώ, αλλά υποθέτω ότι αν ένας παγίδα οξύ προκαλεί μια μείωση της διαδρομής (από την εσωτερική γωνία της καμπύλης) από, ας πούμε, 2 χιλ. θα σημαίνει ότι το 10% ενός κομματιού 20 χιλ., ενώ έχει χαθεί "μόνο" το 4% χάνεται από μια διαδρομή 50 χιλ.. Αλλά και πάλι - δεν είμαι ειδικός χαρακτική. / Ράμπο

Για τα σήματα υψηλής ταχύτητας, το 90 κάμψη βαθμό μοιάζει με ένα χωρητικό φορτίο που συνδέονται με τη γραμμή μεταφοράς. Στρογγυλοποίηση η γωνία στροφής του θα αφήσει ένα σταθερό πλάτος, τον προβληματισμό και τη μείωση των σημάτων αύξηση χρόνου. Είναι απλό να το λοξότμηση γωνία έως 45 μοιρών. Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει για συχνότητες μέχρι 10 GHz. Οι περισσότερες διατάξεις δεν επιτρέπει στροφές 90 μοιρών για το λόγο αυτό.

Για τα σήματα υψηλής ταχύτητας, το 90 κάμψη βαθμό μοιάζει με ένα χωρητικό φορτίο που συνδέονται με τη γραμμή μεταφοράς. Στρογγυλοποίηση η γωνία στροφής του θα αφήσει ένα σταθερό πλάτος, τον προβληματισμό και τη μείωση των σημάτων αύξηση χρόνου.
Η ιδέα ότι η ορθή γωνία ίχνη PCB υποβαθμίζουν την ακεραιότητα του σήματος είναι συχνά επαναλαμβανόμενη "κανόνας" που απλά δεν είναι σωστή . Δείτε τις παρακάτω αναφορές για μερικά μόνο από τα πολλά διαθέσιμα έγγραφα σχετικά με το θέμα: h ** p :/ / www.signalintegrity.com / παμπ% 5Cedn% 5Cbigbadbend.htm h ** p :/ / www.montrosecompliance.com/ Technical_papers / γωνίες-Japan.pdf h ** p :/ / www.speedingedge.com/PDF-Files/90degbrooks.pdf Η ανησυχία παγίδα οξύ είναι πραγματικά για κάποιους κατασκευαστές PCB. Για τα στενά ίχνη, overetching στο εσωτερικό της καμπύλης κατατρώγει ένα υψηλότερο ποσοστό του διαθέσιμου χαλκού από ό, τι για την ευρύτερη ίχνη (δηλαδή 0,5 εκατ. από 6mil ίχνος είναι πιο σημαντική από 0,5 εκατ. από 20mil ίχνος). Πόσο είναι πραγματικά overetched εξαρτάται από τον εξοπλισμό, τη διαδικασία, και την ικανότητα της fabricator.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back