op ολοκληρωτή ενισχυτή

C

conchunchun

Guest
Πρέπει να σχεδιάσουμε ένα αναστρέφοντας ολοκληρωτή.Έχω συχνότητα εισόδου είναι 600Hz.Το κέρδος τάσης θα πρέπει να είναι η ενότητα με συχνότητα 1600 kHz.Το κέρδος ενότητα BW είναι 1600kHz.Ποια είναι η αξία μου R1 και Rf και αξία πυκνωτή σε αναστρέφοντας ενισχυτή op μου.Παρακαλείσθε να μου διδάξει πώς να calculate.Thanks
Τελευταία επεξεργασία από conchunchun στις 06 Apr 2007 8:17? Επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά

conchunchun,
Είμαι και αν υποτεθεί ότι το εύρος ζώνης 1600Hz κέρδος ενότητας είναι η UGB του ολοκληρωτή, δεν UGB του op ενισχυτή.Κάτω από αυτές τις παραδοχές:
Επιλέξτε μια τιμή πυκνωτή.
Rin = Xc / Gain = [1 / (2pi (1600) (C)] / Κέρδος = Κέρδη / (3200piC)
Rf = θα άπειρο για ένα ιδανικό ενισχυτή op.Στον πραγματικό κόσμο που θα επιλέξετε Rf να πάρετε ένα ποσοστό εκτροπής που είναι αποδεκτές.
Χειρότερη ποσοστό εκτροπής περίπτωση με Rf = άπειρο είναι περίπου = με:
(Vos / Rin θβ ios) / C βολτ / δευτερόλεπτο.όπου
Vos = η εισροή αντιστάθμιση τάσης του ενισχυτή op
Ιβ είναι η προκατάληψη σημερινή του op amp
Ίος είναι η αντιστάθμιση των τρεχόντων του op amp
.
Τι πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσει πόσο σταθερή σφάλμα εξόδου κατάσταση (Verr) μπορείτε να ανεχθεί.Θ. Rf αξία αναγκαία για να επιτευχθεί αυτό είναι περίπου ίσο με
Rf = Verr / (Vos / Rin θβ ios).
.
Φυσικά, όταν χρησιμοποιείτε ένα πεπερασμένο αξία για Rf, δεν έχετε πλέον μια καθαρή ολοκληρωτή.Αυτό που έχετε είναι ένα χαμηλό φίλτρο με συχνότητα αποκοπής του 1 / (2piRfC).Για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της op amp offset τάσης, προκατάληψη τρέχουσα και την αντιστάθμιση των τρεχόντων, χρησιμοποιούν ως μεγάλη αξία χωρητικότητα όπως είναι πρακτικό.
Χαιρετισμοί,
Kral

UGP είναι η υψηλότερη συχνότητα όπου ολοκληρωτής μπορεί να ανεχθεί για την παρούσα υπόθεση.Έχω δίκιο;
Το κέρδος του ολοκληρωτή είναι 1.

Διάβασα μερικά όρο στα βιβλία.Ανέφερε ότι η συχνότητα λειτουργίας διατηρείται μία δεκαετία από την ανωτέρω οριακή χαμηλή συχνότητα, όπου η ενσωμάτωση δεν πραγματοποιείται.Έτσι συχνότητα λειτουργίας μου σε αυτή την περίπτωση είναι UGP μου;

συχνότητα λειτουργίας> 10 * χαμηλή συχνότητα αποκοπής
Πώς να βρείτε λεπτά συχνότητα λειτουργίας από δοθεί η ερώτηση;

Ο υπολογισμός ενός βιβλίου είναι σαν αυτό.Αλλά θα πρέπει να βρούμε λεπτά συχνότητα λειτουργίας.
f0 = fl συχνότητα λειτουργίας = χαμηλή συχνότητα αποκοπής
Υποθέσουμε C = 0.01uF
fl = 0.1 * f0min τι είναι λεπτά συχνότητα λειτουργίας μου;
Rf>> 1/2pi * fl * C
Rmax = 1/2pi * f0min * C
| Amax | = Rf / R από το ζήτημα, κέρδος μου είναι 1, έτσι Rf και R αξία είναι ίδια.Σωστό;

Όποιος έχει καλά βιβλία σχετικά με αυτό;Αν είναι δυνατόν να δοθούν συνδέσμους .. Ευχαριστώ

Έχω κάνει κάποιες απλές προσομοίωση op ολοκληρωτή για κύκλωμα μου χρησιμοποιώντας PSPICE ... Η είσοδος είναι ένα ορθογώνιο παλμό και εγώ θα πρέπει να τριγωνικό παλμό, αλλά έχω διαφορετική .. κάποιος μπορεί να μου πει ...
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

conchunchun,
Δεν έχω άμεση πρόσβαση σε P-Spice, γι 'αυτό δεν μπορεί να ερμηνεύσει λήψης σας.Ωστόσο, IIF μπορείτε να στείλετε ένα απλό σχηματικό με τις αξίες συνιστώσα, καθώς και περιγραφή των ορθογώνια κυματομορφή εισόδου, ίσως μπορώ να βοηθήσω.
Χαιρετισμοί,
Kral

Γεια σου,
Παρακαλούμε www.national.com επίσκεψη και αναζήτηση εργαλείο σχεδιασμού WEBENCH.Με αυτό το εργαλείο u θα είναι σε θέση να σχεδιάσει ur ολοκληρωτή και θα βοηθήσει και με σαφείς ur αμφιβολίες και concepts.Its πραγματικά καλή

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back