Op ενισχυτή κυκλώματος οδήγησης 20uF φορτίο

A

ack88

Guest
Γεια σας, Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανάγνωση. Προσπαθώ να οδηγείτε ένα φορτίο με 20uF επισυνάπτεται το κύκλωμα ολοκληρωμένο. Έχω χρησιμοποιήσει AD825 op amp.Basically δίνω [Vac + (Vdc / 2)] στη μη αναστρέφουσα είσοδο και να πάρει Vac + Vdc στην έξοδο. Η παραγωγή δεν είναι σταθερή, με αυτήν τη ρύθμιση. Χρειάζεται να τεθεί ένα τρανζίστορ εξόδου στάδιο δύναμη ή κάτι άλλο γι 'αυτό; Ευχαριστίες

Ένα ζευγάρι από τις καλές αναφορές σχετικά με το θέμα που θα μπορούσε να αξίζει να διαβαστεί: "Σημείωση Εφαρμογή 1245 Απεριόριστα χωρητικό φορτίο κίνησης Op Amp λαμβάνει μαντέψει εργασία έξω από Design" http://www.ti.com/lit/an/snoa424b/ snoa424b.pdf Οδήγηση χωρητικά φορτία με Op Amps http://ww1.microchip.com/downloads/en/appnotes/00884a.pdf Jim

Δεν έχω πάρει ποτέ πριν AD825 ολοκληρωμένο, αλλά έχω διαβάσει μόνο φύλλο του και με την πρώτη ματιά το Σχήμα 31 τράβηξε την προσοχή μου. Σε αυτή την τοπολογία αναστρέφοντας που έχουν μετρηθεί κλήσης για 400pF φορτίο. Φυσικά έχετε περισσότερο κέρδος, αλλά η χωρητικό φορτίο είναι επίσης πολύ βαρύτερο, μπορεί να καταστεί ασταθής. Πιστεύω ότι θα πρέπει να διαβάσετε αναλυτικά δελτίο με έμφαση στη φάση περιθώρια για διαφορετικές συνθήκες φορτίου, εφόσον περιλαμβάνονται (δεν έχω διαβάσει το φύλλο με λεπτομέρειες.), Πριν αποφασίσει να πάει για ένα άλλο στάδιο.

Ευχαριστώ για τις αναφορές που βοήθησαν. Η επιλογή op ενισχυτή έχει απεριόριστη χωρητική φόρτιση, αλλά και δίνει μια καλή απόδοση για ένα περιορισμένο φάσμα. Προσπαθώ να δώσει μια 100mV-Vac σε 20kHz. ο ρυθμός περιστροφής του ενισχυτή είναι 125V/us op. Έτσι, σε 20kHz είμαι σε θέση να δώσει μόνο περίπου 19mV ως είσοδο. Έτσι, οποιεσδήποτε προτάσεις για το σκοπό αυτό.

Οι δημοσιεύσεις σας εγείρει δύο ερωτήματα: - προϋποθέσεις για την επίτευξη σταθερότητας με χωρητικό φορτίο - ΕΠ απαιτούμενες παραμέτρους για AC 100 mV @ 20 kHz Θα ξεκινήσω με το δεύτερο σημείο. Δεν μπορώ να ακολουθήσει σκότωσε τον υπολογισμό σας ρυθμό, αλλά μπορείτε να υπολογίσετε εύκολα το απαιτούμενο ρεύμα εξόδου. Έχω υπολογίσει περίπου 0,25 Α για 100 mV και 20 kHz, οπότε είναι προφανές ότι η τακτική του ΕΠ δεν μπορούν να οδηγήσουν το φορτίο. Μια δύναμη ΕΠ, ενισχυτή με διακριτά αναμνηστική τρανζίστορ ή διακριτά ενισχυτή τρανζίστορ κρίνεται απαραίτητο. Η αρχή Riso που προτείνεται στην microcip ΑΝ μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστικά. Υπάρχουν και άλλα κυκλώματα με μεγαλύτερη ακρίβεια DC, αλλά είναι αμφίβολο αν θα προσφέρουν ένα πλεονέκτημα για το σημερινό πρόβλημα. Η χαμηλή αντίσταση πυκνωτή, ωστόσο, θα μειώσει σημαντικά το ΕΠ GBW (κέρδος εύρους ζώνης προϊόν) και απαιτούν μια υπερβολή του εύρους ζώνης (10 - 100 MHz περιοχή) για 20 kHz συχνότητα του σήματος. Θα πρέπει να αναφερθεί, τέλος, που έκλεισε τη σταθερότητα βρόχο με χωρητικό φορτίο μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα με ρεύμα εξόδου ενισχυτή (ΟΤΑ) σε σύγκριση με μία τάση εξόδου (τακτικό ΕΠ). Αλλά δεν υπάρχουν υψηλές τρέχουσες διαθέσιμες μάρκες ΟΤΑ όσο γνωρίζω. Αλλά μπορείτε να εφαρμόσουν την αρχή το δικό σας σχεδιασμό ενισχυτή.

Ευχαριστώ για την απάντηση FVM βοήθησε πολύ. Προσέθεσα Riso (περίπου 500 ohm) και ελέγχεται το αποτέλεσμα είναι καλό για περίπου 5-7 kHz, αλλά μετά από ότι η ίδια ιστορία του ασταθής, ώστε να συνεχίσει από εδώ και οποιαδήποτε άλλη αποζημίωση τεχνική με την οποία μπορώ να ασχοληθώ με τις υψηλότερες συχνότητες. Έχω επισυνάψει την απάντηση πήρα. http://images.elektroda.net/91_1330395894.png~~V

Αναλύστε το κέρδος βρόχου και να προσπαθήσει να προσαρμοστεί προς μια σταθερή roll-off. Αν χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο εύρος ζώνης βρόχου κλειστό καθώς και, κατά πάσα πιθανότητα μόνο ένας ενισχυτής με υψηλότερο εύρος ζώνης μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Για έναν απλό υπολογισμό χέρι, μπορείτε να υποθέσετε μια ανοικτή ΕΠ βρόχο αντίσταση εξόδου περίπου 30 ohm, όπως προτείνεται από το διάγραμμα δελτίο ΤΠΚ 4. Αν το σκίτσο προοιωνίζεται διάγραμμα, θα δείτε ένα κοντάρι / μηδέν ζευγάρι που δημιουργείται από την παραγωγή RC φορτίου (υστέρηση / μολύβδου). Η μετάβαση κέρδος ενότητας πρέπει να συμβαίνουν σε συχνότητες πάνω από το μηδέν, τόσο με AD825, Riso πρέπει να αυξηθεί πάνω από 0,5 ohm, ακόμη και για ένα ρυθμιστικό κέρδος ενότητας. Προσθέτοντας ένα στάδιο εξόδου μπορεί να υποχρεωθεί να οδηγήσει το προβλεπόμενο ρεύμα εξόδου. Αλλά πρέπει να είναι μια τάξη ΑΒ στάδιο για να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις κέρδος βρόχου. Είναι χαμηλότερη αντίσταση εξόδου δίνει επίσης περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουν ένα σταθερό βρόχο.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back