NF μέτρηση της άμεσης convertsion μίξερ

T

TWang

Guest
Γεια σε όλους: Υπάρχει κάποιος που ξέρει πώς να μετρηθεί η NF ενός μίκτη άμεσης μετατροπής; Επειδή είναι μια συχνότητα μετατροπή της συσκευής, είναι δύσκολο να βρεθεί μια πηγή θορύβου που θα καλύπτει τόσο RF (5GHz) και IF (10KHz) μπάντες, ίσως χρειαζόμαστε δύο πηγές θορύβου. Το ένα είναι για τη βαθμονόμηση του οργάνου, ένα άλλο χρησιμοποιείται ως input DUT. Είναι σωστό;

Δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να γνωρίζετε τα ENR του πηγή θορύβου σας τόσο σε 5GHz και 10 KHz. Συνήθως RF πηγές θορύβου έχουν ENR καθορίζονται από 10 MHz. Όντας ένα μίξερ δεν περιμένω επίπεδο θορύβου είναι να είναι χαμηλή. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο Gain, όπως εξηγείται στο: http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/an_pk/2875 ελπίζω ότι μπορεί να βοηθήσει. Mazz

Γεια σου, Όχι, κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει το επίπεδο θορύβου από την πηγή θορύβου στην IF συχνότητα! Ο θόρυβος είναι «διπλωμένο» από RF σε IF και την πηγή του θορύβου θα πρέπει να βαθμονομείται RF. Good old θόρυβο HP μετρητή αριθμός αυτός είχε μια συγκεκριμένη λειτουργία (1.9) για τη μέτρηση της συχνότητας μετάφραση συσκευές. Σύγχρονη όργανο έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες, π.χ. επιλογή του SSB ή DSB μετρήσεις θορύβου. Όπως έχετε άμεση μετατροπή του δέκτη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε DSB τρόπος για τη μέτρηση του θορύβου εικόνα σας. flyhigh

Λυπάμαι, flyhigh αλλά οφείλω να διαφωνήσω μαζί σας. Στο καλό Noise HP 8970B Meter Εικόνα 10 MHz - 1600 MHz (με τις επιλογές που μπορεί να πάει υψηλότερα σε συχνότητα) τον 1.9 ειδική λειτουργία είναι διαφορετική σχέση με άλλους τρόπους ακριβώς επειδή η βαθμονόμηση χωρίζεται σε δύο στάδια: το πρώτο μέτρα ΝΤ της ο δέκτης όργανο σε RF freqs (χρησιμοποιώντας το ENR σε RF) και η δεύτερη (διαφανής για το χρήστη) μέτρα ΝΤ του δέκτη μέσου στην ΑΝ freqs (χρησιμοποιώντας το ENR στο IF). Έτσι, το ελάχιστο ΕΠΕΥ είναι 10 MHz και είναι πολύ υψηλό για την άμεση freqs εξόδου μετατροπή μίξερ. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν επιτρέπει τη χρήση αυτού του μέσου. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τη χρήση αναλυτή φάσματος (για παράδειγμα, ένα R & S με FS-Κ3), αλλά πρέπει να ξέρετε για τον ENR πηγή θορύβου και στους IF (10 KHz) και αυτό δεν είναι συνήθως δυνατή. Η απλούστερη λύση είναι η μέθοδος κέρδος. Mazz

Hi Mazz μάλλον έχετε δίκιο σχετικά με τη συχνότητα 10kHz, ποτέ δεν χρησιμοποίησα ένα τόσο χαμηλό IF σε measrements μου. Ίσως το όργανο μπορεί να προεκτείνουν σε μια τέτοια χαμηλή συχνότητα; Ίσως να μην οφείλεται σε 1 / f θόρυβο. Τέλος πάντων, κανείς να μάθει κάτι κάθε μέρα! Ευχαριστώ! flyhigh

Hi Mazz Ευχαριστώ για την απάντησή σας. BTW, βρήκα ένα προϊόν θόρυβο πηγή από noisecom, η οποία έχει την ENR τόσο χαμηλά όσο 10KHz (~ 10KHz 1GHz). Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη βαθμονόμηση του NF του μέσου πρώτα στο IF συχνότητα, και από ό, τι, χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο (Agilent 346C 10MHz ~ 26.5GHZ) να είναι η συμβολή του θορύβου του δέκτη άμεσης μετατροπής, ίσως θα μπορούν να μετρήσουν το 1 / στ επίπεδο θορύβου χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Y. Είναι σωστό αυτό; Έχει κανείς κάνει αυτό πριν; Χάρη.

Έχω κάνει μια σύντομη αναζήτηση και μπορώ να σας πω ότι είναι δυνατό. (Αυτό είναι έκπληξη μου ... αλλά όπως flyhigh είπε, ένα μάθουν κάτι κάθε μέρα!) Πηγαίνετε στο τέλος της σελίδας 13 του παρόντος σημείωμα εφαρμογής: http://cp.literature.agilent.com/litweb/pdf / 5952-3706E.pdf Mazz ps: να θυμάστε ότι το δέκτη σας (δηλαδή το μετρητή επίπεδο θορύβου) πρέπει να έχουν εύρος ζώνης είναι τόσο χαμηλή όσο 10 kHz.

Χάρη Mazz! BTW, αναφέρατε σχετικά με τη μέθοδο Gain. Αυτή είναι η τυπική pepole τρόπο χρήσης για τη μέτρηση της NF της άμεσης μετατροπής δέκτη; Regards, Tao

Δεν μπορώ να απαντήσω σε εσάς. Νομίζω ότι εξαρτάται από:-το κύκλωμα που μετράτε, το υλικό που έχετε-την προσπάθεια που θέλετε να περάσετε σε αυτό-η ακρίβεια που απαιτείται. Ο τρόπος που ακολουθείτε είναι σίγουρα η πιο ακριβή. Mazz

Έχω κάνει κάποιες μελέτες για τη μέτρηση της άμεσης NF δέκτες μετατροπής και διαπίστωσε ότι και οι δύο, ο Y-Factor και Gain μέθοδοι είναι εξίσου suitible και ακριβή. Η μέθοδος Gain είναι πολύ απλούστερο να εφαρμόσει επίσης.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back