Newbie ερώτηση: Παθητική Κυκλώματα Καθυστέρηση

S

SparkyNZ

Guest
Γεια σου, είμαι κάπως άπειρος στα ηλεκτρονικά (έχω κολλημένο σύρματα, καλώδια, έκανε μερικά κυκλώματα με 555 χρονόμετρα κλπ). Έχω μια παλιά vintage υπολογιστή που έχω μόνο να με επανέφεραν με S-Video. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι η φωτεινότητα και χρωματικές ενδείξεις είναι ελαφρώς από τη φάση που οδηγεί σε μια μικρή είδωλα στην οθόνη μου. Θα μπορούσε κάποιος παρακαλώ να προτείνουμε έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να δημιουργήσω ένα κύκλωμα που θα εισαγάγει μια καθυστέρηση της τάξης των 150 νανοδευτερόλεπτα με το σήμα; Θα 'θελα να είναι σε θέση να δοκιμάσετε να ρυθμίσει την καθυστέρηση λίγο υπερβολικά. Έχω ήδη συνέστησε TZB78-7 μορφή IC Ρόμβος, αλλά πολύ απλά γιατί θα ήθελα μόνο ένα τσιπ, από όπου και αν δεν ενδιαφέρονται για μένα από τη λήψη απόφασης .. έτσι αναρωτιέμαι αν υπάρχει ένα χαμηλού κόστους τρόπος να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κύκλωμα από την παλαιά καλή καθημερινή συστατικά; Χάρη Παύλος

Όπως αποκαλύπτει η datsheet, η εν λόγω "IC" που περιέχει τίποτα αλλά μια γραμμή καθυστέρησης LC. Φυσικά μπορείτε να το συγκεντρώσει από διακριτά πηνία και πυκνωτές, καθώς και.

Ευχαριστώ για την εμφάνιση που έχουν. Ξέρετε τι αξία των L και C, είχα ανάγκη; Αν ήθελα να ποικίλουν από την καθυστέρηση λένε 100ns μέσω 200ns, ποιο συστατικό θα χρειαστεί να αγοράσετε μια μεταβλητή; Μπορείτε να αγοράσετε μεταβλητή πηνία; Από τη μνήμη μπορείτε να αγοράσετε μεταβλητούς πυκνωτές και thats τι έχετε σε ένα δέκτη ραδιοφώνου, ναι; Νομίζω ότι πρέπει να διατηρηθεί η αντίσταση 75 Ohm .. δεν είναι πολύ σίγουροι ότι όταν έρχεται σε? Συγνώμη .. Είμαι περισσότερο από ένα ψηφιακό πρόσωπο ηλεκτρονικά ότι η αναλογική. :)

Μπορείτε να ανατρέξετε στην απλή γραμμή μεταφοράς LC ισοδύναμο κύκλωμα και να την εφαρμόσουν ως αξιοποιηθεί 10 στοιχείο LC αλυσίδα παρόμοια με της λιανικής συνιστώσα. Χρησιμοποιώντας λιγότερο από 10 LC στοιχεία είναι δυνατόν, αλλά μειώνει την συχνότητα αποκοπής. Ζ = √ (L / C), TD = √ (L * C) PS: Παίρνετε 1,5 uH + 270 pF για ns 20 75 ohm στοιχείο, που είναι λογικές τιμές για διακριτά μάρκες. Οι πυκνωτές τέλος θα πρέπει να είναι περίπου το μισό της αξίας.

[Quote = FVM? 992698] Χρησιμοποιώντας λιγότερο από 10 LC στοιχεία είναι δυνατόν, αλλά μειώνει την συχνότητα αποκοπής. Ζ = √ (L / C), TD = √ (L * C) PS: Παίρνετε 1,5 uH + 270 pF για ns 20 75 ohm στοιχείο, που είναι λογικές τιμές για διακριτά μάρκες. Οι πυκνωτές τέλος θα πρέπει να είναι περίπου το μισό της αξίας. [/Quote] Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω 10 ζεύγη των στοιχείων, είναι απλά ένα θέμα ή βάζοντας τα 10 στοιχεία σε σειρά; Σε ένα κύκλωμα DC θα περίμενα η αντίσταση για να γίνει 750 Ω .. Σε ένα κύκλωμα AC θα παραμείνει η αντίσταση στα 75 Ω, εάν χρησιμοποιούνται 10 ζεύγη σε μια σειρά αλυσίδα; Χάρη Ενημέρωση: ένας μας και μόνο συστατικό κατάστημα δεν πωλεί πηνία τόσο χαμηλές όσο 1.5uH (47UH 100uH και είναι οι χαμηλότερες τιμές). Τι θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να πάρει γύρω από αυτό; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πηνία παράλληλα να μειώσει την τιμή παρόμοια με αντιστάσεις παράλληλα; Αν και δεν έχω να αυξηθεί η αυτεπαγωγή, που θα χρειαστεί ένα μικρότερο πυκνωτή (π.χ. 27pF). Μπορεί ένα μικρότερο έργο πυκνωτή OK το ίδιο ή θα εισαγάγουν ότι το φιλτράρισμα αποτελέσματα;

Ζ = √ (L / C) είναι παρόμοια με μια γραμμή μεταφοράς αντίσταση χαρακτηριστικό. Πρέπει να διατηρούνται σε εσωτερικούς και εξόδου για την επίτευξη εμπέδησης και μέγιστη μετάδοση σήματος. Κανόνες υπολογισμού είναι δεσμίς 24 φύλλων διαφορετικών από κυκλώματα DC.

Έγχρωμη τηλεόραση έχει χρησιμοποιηθεί ένα μήκος καλωδίου 150 μέτρα μήκος (τυλιγμένο σε ένα πηνίο), για να δημιουργήσετε μια καθυστέρηση, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί χρώματος και φωτεινότητας σήματα. Ένας πυκνωτής μπορεί να εισάγει καθυστέρηση, συνδέοντας το πάνω με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιήσει για να εκτρέψει τις υψηλές συχνότητες. Η καθυστέρηση είναι διαφορετική σε διαφορετικές συχνότητες. Ένα πηνίο σε σειρά θα ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο. Χαμηλή περάσει και κάποια χρονική υστέρηση.
23_1322847022.gif
Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ή να μην είναι ικανοποιητική. Μπορεί να υπάρξει απώλεια σαφήνειας (επίχρισμα). Για να αποκτήσετε μια σταθερά χρόνου των 150 nsec, θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό πυκνωτή αξία με βάση τις γύρω αντίσταση. Ο τύπος για consant χρόνος είναι TC = Αντίσταση Χωρητικότητα x. Δοκιμάστε τις τιμές καπάκι στην περιοχή pF 10 pF έως 1000.

Ευχαριστώ Μπραντ. Αγόρασα μερικά 1.5uH πνίγει (Αυτά τα πράγματα είναι πραγματικά πηνία!) Και πυκνωτές 270pF χθες. (11 κάθε). Εργάστηκα από τη χρονική καθυστέρηση ως 20ns για ένα ζεύγος κάθε .. γι 'αυτό θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια καθυστέρηση 180-220ns στη θεωρία. Δεν είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε ακόμα και σήμερα ψάχνουν πολύ απασχολημένος. : (Φαντάζομαι Πάω να χρειάζονται ένα μεταβλητό πυκνωτή κάποιου είδους για να τελειοποιήσουν κύκλωμα μου, αλλά αυτή τη στιγμή θέλω μόνο να αποδείξω στον εαυτό μου το ghosting θα μειώσει (ή αύξηση), όταν έβαλα το κύκλωμα είτε σε χρώματος ή της σήμα φωτεινότητας.

Αυτό δεν είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που κάνετε, αλλά ο παρακάτω ιστοσελίδα (ή παρόμοια) μου έδειξε πώς να φτιάξετε το δικό μου καλώδιο για τη μετατροπή του S-video (Y / C βίντεο) σε σύνθετα (phono-plug). Χρησιμοποιεί έναν πυκνωτή 470 pF στη γραμμή με την ένδειξη «C». Ο προσαρμογέας δίνει καλά αποτελέσματα όταν παρακολουθείτε βίντεο Youtube. Ωστόσο, μια τηλεόραση καθοδικού σωλήνα κάνει μια θολή οθόνη του υπολογιστή, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείτε λεπτομέρειες. Μια οθόνη LED θα είναι πιο λεπτομερής, αλλά θα δείξει είδωλα καλύτερα. [Url = http://www.epanorama.net/circuits/svideo2cvideo.html] S-video σε composite βίντεο [/url] Το άρθρο αυτό αναφέρει μια παγίδα IC φωτεινότητας, AD725.

Αυτός είναι αρκετά χρήσιμο, Μπραντ. Πρέπει να λύσει το είδωλα για ένα μηχάνημα NTSC και PAL έτσι Πάω να κάνω μια θωρακισμένο κουτί που θα χειριστεί τις δύο διαφορετικές καθυστερήσεις. Απλά χρειάζεται να αγοράσετε κάποια S-Video αρσενικό / θηλυκό φις για πρώτη φορά πριν πάω μπροστά και να δώσει μια πάει. Θα υποβάλει έκθεση με τα αποτελέσματα (ή ερωτήσεις!) Όταν δίνω ένα πάει αυτή την εβδομάδα. Στην υγειά σου.

Ελέγξατε ως προς το ποιος είναι ο αριθμός των ακίδων είναι στην υποδοχή S-video σχετικά με τον εξοπλισμό σας; Υπάρχει ένα 4 ακίδες, τύπου και υπάρχει ένα 7 ακίδες, τύπου. Το 4-pin τύπου μεταφέρει μόνο βίντεο. Το 7 ακίδες, τύπου μπορεί να είναι ή να μην περιέχει ήχο.

Ναι, έκανα το καλώδιο προηγουμένως. Ο ήχος κατεβαίνει σε ξεχωριστή καλώδια RCA βύσματα του έτσι σίγουρα ένα 4 pin καλώδιο S-Video. Ο υπολογιστής (και παλιό Commodore Vic20) δεν είχε ποτέ S-βίντεο στο παρελθόν. Έκανα μια τροποποίηση στη μητρική πλακέτα για να πάρει την ξεχωριστή χρώματος και φωτεινότητας σήματα και εγκαταστήσει ένα S-Video υποδοχή στο πίσω μέρος του μηχανήματος. Δεν υπάρχουν τα παιδιά απόψε γι 'αυτό θα πρέπει να είναι σε θέση να δώσει μια δοκιμή! :) Εύρεση του την ευκαιρία που είναι η μεγαλύτερη πρόκληση! (Και juggling άλλα έργα που είναι πολύ υποθέτω :))

Έχω ακόμα VIC20 μου. Δεν έχουν ενεργοποιηθεί σε μια στιγμή. Μαντέψτε Είμαι συναισθηματικά γι 'αυτό κρέμεται πάνω του. Ή αλλιώς είμαι ελπίζοντας ότι θα αξίζει πολλά λεφτά κάποια μέρα. Έκανα ένα mod για το καλώδιο βίντεο της γι 'αυτό θα μπορούσε να τροφοδοτήσει άμεσα με την είσοδο βίντεο στην τηλεόραση, έτσι να πάρει μια σαφέστερη εικόνα, αντί να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το διαμορφωτή RF.

Γεια σας. Έχω παραιτηθεί. Δεν έχει σημασία ποιος συνδυασμός πράγματα που έχω δοκιμάσει απόψε, εγώ απλά δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τις σκοτεινές γραμμές στις άκρες των pixels. Κατάφερα να εισαγάγει "λευκό" είδωλα σε διάφορες ποσότητες, αλλά δεν μπορώ να απαλλαγούμε από αυτές τις σκοτεινές γωνίες. Προσπάθησα βάζοντας το κύκλωμα καθυστέρησης τόσο χρώματος και φωτεινότητας γραμμές αλλά χωρίς τύχη. Εδώ είναι μια εικόνα του τρόπου με τον Vic μου φαίνεται χωρίς καθυστέρηση mods:
119mskg.jpg
Ίσως περιμένω ακριβώς πάρα πολύ από το σήμα S-video .. C64C μου είναι περίπου το ίδιο και εγώ και έχω δοκιμάσει 2 διαφορετικές τηλεοράσεις και διάφορα καλώδια. Cheers Paul

Η φωτεινότητα να chrominance διαφορά καθυστέρηση θα μπορούσε να δείξει σε ασύμμετρες μορφές (αριστερό άκρο διαφορετικό από τη δεξιά άκρη). Εγώ σχεδόν δεν το παρατηρούμε και στην εικόνα σας, έτσι εάν δεν έχετε αντίθεση με τις παρατηρήσεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθυστέρηση, νομίζω.

Ναι έχω μόνο ένα iPod για τη λήψη φωτογραφιών. Σε μερικές από τις μπλε χαρακτήρες μπορώ να δω ροζ / μωβ φαντάσματα των χαρακτήρων προς τα αριστερά και τα μπλε pixels έχουν σκούρα άκρα τους (το ίδιο είδος της «διαρροής» που μπορείτε να δείτε στα αριστερά της οθόνης). Δεδομένου ότι έχω εισαγάγει «λευκό» είδωλα και στις δύο κατευθύνσεις θα ήθελα να συμφωνήσω με την καθυστέρηση δεν είναι το πρόβλημα. Αν ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση ευκρίνεια κάτω δεξιά στην τηλεόραση, το πρόβλημα πηγαίνει μακριά, αλλά στη συνέχεια τα pixel έχουν γίνει ασαφείς. Παρατήρησα επίσης τυχαίο το γεγονός ότι, όταν το μόνο που είχε η γραμμή φωτεινότητας συνδεθεί, θα μπορούσα να δω stilll λεπτές αποχρώσεις για το «μαύρο και άσπρο» οθόνη. Η εικόνα είναι πολύ απότομη, χωρίς χρώμα .. έτσι μπορώ να τσιμπιά τις γλάστρες Vic και να δούμε αν χαμηλώνοντας το χρώμα κορεσμού βοηθά με κάποιο τρόπο.

Με το σχεδιασμό του για τα τηλεοπτικά πρότυπα βασίζονται στα συστήματα διαμόρφωσης των πληροφοριών χρώματος, το εύρος ζώνης αντίστοιχα επίλυση λεπτομέρεια του καναλιού chrominance είναι μόνο ένα κλάσμα του καναλιού φωτεινότητα. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Μπορείτε, επίσης, δεν μπορεί να αποφύγει κάποιες συνέπειες στρέβλωσης παλμό που δεν μπορούν να διακρίνονται εύκολα από τις διαφορές καθυστέρηση. Υποθέτω, ότι μια μικρή βελτίωση της ποιότητα της εικόνας μπορεί να επιτευχθεί με την προσαρμογή της Γ-Υ-σε καθυστέρηση προσεκτικά, αλλά τα περισσότερα αποτελέσματα είναι πιο πιθανό από διαφορετικά είδη.

Pic σας δείχνει εξίσου όμορφο, όπως μια εικόνα που πήρα πάντα με VIC20 μου ή C-64. Σε μια τηλεόραση ή μια οθόνη. Το λέω όμορφο γιατί θυμάμαι να παρουσιάζονται με παρεμβολές RF ψαροκόκκαλο για χρόνια. Μέχρι πήρα μια οθόνη 1701 Commodore. Έκανε περίπου τόσο ωραία μια εικόνα όπως δημοσιεύτηκε. Ο χρωματισμός ήταν πάντα μακριά (ειδικά κίτρινη) όταν χρησιμοποιείτε μια τηλεόραση. Αυτό θα απαιτήσει ότι τελειοποιήσουν τον έλεγχο απόχρωση. Αργότερα όλα ήταν το λάθος χρώμα όταν πήγα πίσω στην παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων. Σημειώστε ότι υπάρχει ένα κατασκεύασμα τόσο όταν οι διακόπτες όπλο ηλεκτρονίων από το σκοτάδι στο φως και το φως στο σκοτάδι. Κυρίως όταν πρόκειται για τις έγχρωμες γραμμές. Αυτό είναι επειδή είναι μια σοβαρή αλλαγή στη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως (ή αντίστροφα). Σκεφτείτε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί σε ένα μικροδευτερόλεπτο. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη θα υπάρξει κάποια αντικείμενα στις μεταβάσεις. Ανακοίνωση δεν υπάρχει ghosting στα σύνορα των χρωμάτων, όταν δεν υπάρχει τόσο πολύ αντίθεσης των χρωμάτων. Χρειάζεται πραγματικά μια οθόνη υπολογιστή για να κάνει τις ξαφνικές υψηλής αντίθεσης μεταβάσεις, όπως ευκρινώς όπως ένας υπολογιστής απαιτεί. Αυτό πρέπει να είναι γιατί μια οθόνη που χρησιμοποιείται για να κοστίσει αρκετές φορές το κόστος μιας τηλεόρασης.

[Quote = BradtheRad? 994909] pic σας δείχνει εξίσου όμορφο, όπως μια εικόνα που πήρα πάντα με VIC20 μου ή C-64. Σε μια τηλεόραση ή μια οθόνη. Το λέω όμορφο γιατί θυμάμαι να παρουσιάζονται με παρεμβολές RF ψαροκόκκαλο για χρόνια. Μέχρι πήρα μια οθόνη 1701 Commodore. Έκανε περίπου τόσο ωραία μια εικόνα όπως δημοσιεύτηκε. [/Quote] Είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από ό, τι θυμάμαι ποτέ. Νομίζω ότι είμαι απλά χάλασε με την προσδοκία μετά τη χρήση του εξομοιωτή και τυπικά ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ οθόνες υπολογιστή. Η εικόνα που έχω πάρει στην τηλεόραση πλάσμα μου είναι σοβαρά είδωλο - πολύ χειρότερη από αυτήν την εικόνα η οποία ήταν από μια μικρή LCD τηλεόραση. Ίσως προσπαθήσω να κλείσω ένα από αυτά τα S-Video σε VGA κουτιά έξω επίσης. Είναι αρκετά φθηνά .. Έχω ένα βίντεο μετατροπέα AVerMedia και χρειάστηκε κάποιο βίντεο με αυτό. Τέλεια εικόνες όλο, αλλά φυσικά αυτό απαιτεί έναν υπολογιστή με λειτουργικό αυτή τη συσκευή, καθώς και. :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back