n1os & m1croblaze, γνώμες;

S

sgrudu

Guest
Χθες @ ltera annouced έκδοση 3.0 του n1os μαλακό πυρήνα επεξεργαστή.Επίσης x1linx m1croblaze stuff
είναι σε μεγάλη ανάπτυξη.Φαίνεται ότι θα δούμε στο μέλλον πολλές αιτήσεις εργασίας με
αυτά τα μαλακά μεταποιητές.
Έχω παραγγείλει ένα ins1ght xil1nx PROTO σκάφους και μόλις μπορώ θα προσπαθήσει να δώσει μια m1croblaze,
αλλά προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ το γεγονός ότι δίνει την ltera @ GNUpro πηγές για n1os
δωρεάν, χωρίς προβλήματα.Αντί x1linx πωλεί μόνο το edk με ένα υποσύνολο των GNUpro
προ-μόνο για τα παράθυρα ...bleah.

Θα ήθελα να μάθω γνώμες εδώ από άτομα που έχουν δοκιμάσει ένα από τα δύο αυτά επεξεργαστή
πυρήνες και είχε εμπειρία με αυτό.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για να ληφθούν υπόψη:
- Επιδόσεων επεξεργαστή
- FPGA
της υποστήριξής τους και το κόστος για FPGAs ..(για παράδειγμα m1croblaze μπορούν να κινούνται με
v1rtex-II pro αλλά μπορεί να τρέχει σε sp (at)-II rtan πολύ ..)
- Κόστος: πυρήνα / additionals ip πυρήνες / dev συμβούλια
-
Την εύκολη χρήση του και τη δύναμη της ανάπτυξης λογισμικού
κ.λπ..

Χαιρετά

sgrudu

Έχω δεν χρησιμοποιείται η τελευταία invocations του Microblaze ή Nios πυρήνες αλλά έκανα δοκιμάσετε τους τόσο κατά την πρώτη διανομή.
Από την εμπειρία μου, τα βασικά και NIOS πακέτου λογισμικού είναι πολύ, πολύ, να διευκολύνει την δημιουργία και τη χρήση.Είχα ένα σύστημα που τρέχει σε μια-δυο ώρες με τον πυρήνα, παράλληλα λιμένα, και των πολλαπλών εσωτερικών περιφερειακών.Πολύ εύκολο για να ξεκινήσετε και καλά τεκμηριωμένες.
Η microblaze πυρήνας δεν φαίνεται ως φιλικό προς το χρήστη, αλλά αν διαθέτει την εμπειρία, θα αναλάβει αυτό το βασικό είναι πιο ευέλικτη και ταχύτερη από την Nios.Το λογισμικό περιβάλλον δεν δημιουργήσει εύκολα και τις coregen / επίκληση μεθόδου βασανίζεται με σφάλματα που προκαλούν συμπτώματα περίεργη (με την τυπική Xilinx εργαλεία λογισμικού).Xilinx δεν έχει κανένα πρόβλημα να σας συστρέφομαι λόγω ελαττωματικούς εφαρμογή λογισμικού.Γι 'αυτό υπάρχουν τόσοι πολλοί τρίτο compilers εκεί έξω.
Ένα συν με την Microblaze είναι ότι έχουν ένα σκληρό πυρήνα (virtexII-Pro), το οποίο ακολουθεί μια παρόμοια διεπαφή spec.όπως το μαλακό πυρήνα.Έτσι, εάν στο τέλος μέχρι αναζητούν υψηλότερες επιδόσεις, το άλμα woul να είναι ευκολότερο στο μέλλον.

Θα ήθελα να υποθέσουμε ότι Xilinx βελτίωσε το σύστημά τους με αργότερα Τύπου οπότε θεωρώ ότι έχετε τη σωστή ιδέα να αξιολογήσει και τις δύο.

Παρόμοιες FPGAs όσον αφορά το μέγεθος και η ταχύτητα είναι παρόμοια σε ποσότητα τιμές.Xilinx εργαλείων φαίνεται να παράγει ταχύτερα και μικρότερα λογική για τα σχέδια έχω εργαστεί στις όμως.

Δεν
έχω εργαστεί με τα μαλακά τους μεταποιητές, αλλά είμαι ενδιαφέρονται για microblaze από Xilinx.

Έχω ένα-δυο ζητήματα, βέβαια, δεν ήταν σε θέση να βρούμε αυτές τις απαντήσεις σχετικά με Xilinx
της ιστοσελίδας του:

1) Πώς κάποιος χρησιμοποιεί τον πυρήνα;Μήπως απλά το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε επιπτώσεων;

2) Πώς κάποιος γράψει ένα πρόγραμμα;ποια γλώσσα;πού είναι αποθηκευμένο;είναι αποθηκευμένα σε εξωτερικό φλας;αν ναι, τότε πώς η χρήση softprocessor τη διεύθυνση και τα στοιχεία;Πώς γνωρίζουμε ποια είναι η διεύθυνση καρφίτσες και τα δεδομένα από το FPGA είναι προσαρμόσιμη;

3) Είναι Xilinx FPGA 50K αρκετό για να αποθηκεύουν ολόκληρο το περιεχόμενο του πυρήνα και εξακολουθούν να έχουν αρκετά πάνω αριστερά για προσαρμοσμένες δυνατότητες;Αν αυτό δεν είναι ο στόχος θυρών σε ένα FPGA για την softprocessor;

- Jayson

loki έγραψε:

Έχω δεν χρησιμοποιείται η τελευταία invocations του Microblaze ή Nios πυρήνες αλλά έκανα δοκιμάσετε τους τόσο κατά την πρώτη διανομή.

Από την εμπειρία μου, τα βασικά και NIOS πακέτου λογισμικού είναι πολύ, πολύ, να διευκολύνει την δημιουργία και τη χρήση.
Είχα ένα σύστημα που τρέχει σε μια-δυο ώρες με τον πυρήνα, παράλληλα λιμένα, και των πολλαπλών εσωτερικών περιφερειακών.
Πολύ εύκολο για να ξεκινήσετε και καλά τεκμηριωμένες.

Η microblaze πυρήνας δεν φαίνεται ως φιλικό προς το χρήστη, αλλά αν διαθέτει την εμπειρία, θα αναλάβει αυτό το βασικό είναι πιο ευέλικτη και ταχύτερη από την Nios.
Το λογισμικό περιβάλλον δεν δημιουργήσει εύκολα και τις coregen / επίκληση μεθόδου βασανίζεται με σφάλματα που προκαλούν συμπτώματα περίεργη (με την τυπική Xilinx εργαλεία λογισμικού).
Xilinx δεν έχει κανένα πρόβλημα να σας συστρέφομαι λόγω ελαττωματικούς εφαρμογή λογισμικού.
Γι 'αυτό υπάρχουν τόσοι πολλοί τρίτο compilers εκεί έξω.

Ένα συν με την Microblaze είναι ότι έχουν ένα σκληρό πυρήνα (virtexII-Pro), το οποίο ακολουθεί μια παρόμοια διεπαφή spec.
όπως το μαλακό πυρήνα.
Έτσι, εάν στο τέλος μέχρι αναζητούν υψηλότερες επιδόσεις, το άλμα woul να είναι ευκολότερο στο μέλλον.Θα ήθελα να υποθέσουμε ότι Xilinx βελτίωσε το σύστημά τους με αργότερα Τύπου οπότε θεωρώ ότι έχετε τη σωστή ιδέα να αξιολογήσει και τις δύο.Παρόμοιες FPGAs όσον αφορά το μέγεθος και η ταχύτητα είναι παρόμοια σε ποσότητα τιμές.
Xilinx εργαλείων φαίνεται να παράγει ταχύτερα και μικρότερα λογική για τα σχέδια έχω εργαστεί στις όμως.

DDR, τι θες να πεις με το "επίπεδο";
Επίπεδο τι;
Χαιρετά,

sgrudu.

sgrudu έγραψε:

DDR, τι θες να πεις με το "επίπεδο";

Επίπεδο τι;

Χαιρετά,sgrudu.

Jayson έγραψε:

Δεν έχω εργαστεί με τα μαλακά τους μεταποιητές, αλλά είμαι ενδιαφέρονται για microblaze από Xilinx.Έχω ένα-δυο ζητήματα, βέβαια, δεν ήταν σε θέση να βρούμε αυτές τις απαντήσεις σχετικά με Xilinx της ιστοσελίδας του:1) Πώς κάποιος χρησιμοποιεί τον πυρήνα;
Μήπως απλά το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε επιπτώσεων;

Μισώ αυτό το ηλίθιο EDk χάλια.Μόλις αγόρασα ένα Xilinx σκάφους με virtex II Pro FPGA.Έπρεπε να ρυθμίσετε τις μαλακίες φορτίο πράγματα και στο τέλος δεν λειτουργεί.Xilinx κάλεσα την τεχνική υποστήριξη, λένε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ του πλοίου (την οποία αγοράζουν τον τρόπο είναι διαθέσιμη από Xilinx ιστοσελίδα).ότι σκατένιο την τεχνική υποστήριξη.Θα εξακολουθεί να αδυνατεί να λάβετε τεχνική υποστήριξη αυτών ηλίθια άτομα να μου στείλει ένα παράδειγμα που λειτουργεί για XC2VP20.
δεν τύχη ακόμα τώρα.Θα μείνω σαφές των Xilinx Αν ήμουν u.

για μένα από άποψη σχεδιασμού nios είναι καλύτερη

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back