MOSFET θέμα οδηγού πύλη!

F

Faizan Jawaid

Guest
Το διάγραμμα έχει αποσπασθεί από FVM ... Μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί μια αντίσταση σειράς 22R χρησιμοποιείται και 10K παράλληλη αντίσταση χρησιμοποιείται η Πύλη Mosfet;

εδώ την πύλη MOS ρεύμα εισόδου είναι πολύ χαμηλή και ως εκ τούτου οι αντιστάσεις μορφή μόλις ένα διαιρέτη τάσης όσο ξέρω .... τι κύκλωμα είναι αυτό;

Οι 10K αντίσταση χρησιμοποιείται για να αποβάλει Παρασιτικές διακόπτη του ρεύματος Mosfet & το 22R αντίσταση χρησιμοποιείται για να αποφευχθεί κάθε ταλαντώσεις στην αλλαγή MOSFET (Για να φορτίσετε την χωρητικότητα πηγή Πύλη στην ελεγχόμενη αντίσταση) Αυτό το κύκλωμα δεν έχει αποσπασθεί από την FVM circcuit έχει αποσπασθεί από rvionics δηλαδή εμένα.

Συγνώμη για το λάθος ... «Παρασιτικές διακόπτη του ρεύματος Mosfet« ... μπορεί u παρακαλώ να εξηγήσετε τι είναι αυτό το αποτέλεσμα; και κάτι ακόμα ... Αν αυξηθεί η αντίσταση σειράς ... θα εκθετικά και έξω από το MOSFET ... θα το βοηθήσει να μειώσει υπερτάσεις που δημιουργούνται από επαγωγικό φορτίο?

Η πύλη του MOSFET είναι υψηλή αντίσταση-ευαίσθητες καρφίτσα & Mosfet θα πάρει ενεργοποιείται ακόμα και από το θόρυβο, και όταν εφαρμόζεται ξαφνικά 12V VCC υπάρχει μια πιθανότητα ότι η διαρροή για να χωρητικότητα πύλης δημιουργεί μια αναπήδηση στην καρφίτσα πύλη, εάν αυτό αντίσταση δεν χρησιμοποιείται. Μπορείτε να ελέγξετε το DV / DT με αντίσταση πύλης σε κάποιο ποσοστό, αλλά διασποράς στα FET αυξάνει επίσης αν το επιβραδύνει πάρα πολύ.

Θα δευτερόλεπτα αυτή. Και εγώ πάντα αυτές οι αντιστάσεις μεταξύ του οδηγού και την πύλη MOSFET. Το R4 (σειρά πύλη αντίσταση, 22R) αποτρέπει τον ήχο και το σχετικό EMI, αλλά σε κάποιο βαθμό περιορίζει το σημερινό στην πύλη. Ως αποτέλεσμα, τα MOSFET ξοδεύει περισσότερο χρόνο σε μια μεταβατική περιοχή και διαχέει περισσότερη ενέργεια. Η μείωση του R4 θα μπορούσε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, αλλά και την αύξηση της ΕΝΙ. Αυτό είναι ένα trade-off. PS Faizan, είσαι σχεδιασμό ενός PWM ελεγχόμενη βαλβίδα;

Νομίζω ότι η αντίσταση 10k κρατά την πύλη του Mosfet από την ανατίναξη που προκαλείται από κοντά στατική Ηλεκτρικής Ενέργειας, όταν το κύκλωμα είναι απενεργοποιημένη.

Θα δεύτερο αυτό. Και εγώ πάντα αυτές οι αντιστάσεις μεταξύ του οδηγού και την πύλη MOSFET. Το R4 (σειρά πύλη αντίσταση, 22R) αποτρέπει τον ήχο και το σχετικό EMI, αλλά σε κάποιο βαθμό περιορίζει το σημερινό στην πύλη. Ως αποτέλεσμα, τα MOSFET ξοδεύει περισσότερο χρόνο σε μια μεταβατική περιοχή και διαχέει περισσότερη ενέργεια. Η μείωση του R4 θα μπορούσε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, αλλά και την αύξηση της ΕΝΙ. Αυτό είναι ένα trade-off. PS Faizan, είσαι σχεδιασμό ενός PWM ελεγχόμενη βαλβίδα;
Όχι, το σχεδιασμό im ένα τρέχον σύστημα κινητήρα stepper κινητήρα ... Αυτό το κύκλωμα δεν είναι δικό μου ... σχεδιάστηκε του από rvoinics

Το κύκλωμα είναι δύσκολα "τρέχουσα ελεγχόμενη», αλλά είναι αρκετά βασικό και θα πρέπει να δουλεύουν μια χαρά. Οι αντιστάσεις πύλη είναι μια συμβιβαστική λύση μεταξύ της προστασίας, επιθυμητή FET την ενεργοποίηση και τη στροφή-off, και τα χαρακτηριστικά πύλη. Για τις τρέχουσες παραδείγματα ελέγχου, δείτε: http://hmin.tripod.com/als/fsmyth/pages/mosfet2.html # mosfet43 Άλλοι οδηγοί στη διεύθυνση: http://hmin.tripod. com / ALS / fsmyth / pages / drivers.html

Η δίοδος σε όλη την επαγωγικό φορτίο FR306 θερμαίνεται μέχρι ... είναι οποιαδήποτε τεχνική για να μειώσει τη θερμότητα εκεί; δηλαδή για τη μείωση των μεταβατικών;

Με τη συχνότητα διακόπτη σήμερα έχουν ειπωθεί, οι απώλειες θα είναι κυρίως να διαβιβάσει volateg πτώση, δεν σχετίζονται με τη διακοπή ή την μεταβατικά . Αλλά μια δίοδος Schottky αντί FR306 μειώνει τις απώλειες που ούτως ή άλλως.

[Quote = FVM] με τη συχνότητα διακόπτη σήμερα έχουν ειπωθεί ,...[/ παράθεση] Τι είναι της μεταγωγής συχνότητας; Αναπάντητες αυτό, και δεν μπορούσε να βρει το μεταγωγής συχνοτήτων στην προηγούμενη θέσεις.

Οι 10K χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των παρασιτικών πυκνωτή του MOSFET κατά τη διάρκεια κλείστε φορά μήπως η MOSFET αρνείται να σβήνουν και το 22ohm χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της εισόδου παρασιτική πυκνωτή με ελεγχόμενο τρόπο.

IRF540 έχει 1700pF χωρητικότητα εισόδου. Λόγω του ότι ο φόρτισης / αποφόρτισης ρεύμα κορυφής πρέπει να περιορίζεται στο Ic δυνατότητες αλλαγής τρανζίστορ. Αυτό είναι κατά προσέγγιση περίπου 800mA. Τάση τροφοδοσίας είναι 18V, R4 = 22ohm και ρεύμα κορυφής είναι έτσι ~ 800mA. R4 προστατεύει swiching τρανζίστορ.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back