LOPT / FBT Tester

M

mero_shearar

Guest
Γεια Όλα
Κάθε όργανο που έχουν αυτό Tester (Δεν από Kit, αλλά έκανε τα πάντα από το μηδέν)
http://www.monitortest.net/flybacktester.asp
Εδώ είναι το σχηματικό
http://www.monitortest.net/pdf/flybacktester.pdf
Είναι αυτό δοκιμαστήρα Καλό;
Είπε στο PDF ότι υπάρχει μια δοκιμή πηνίο μάγισσα έρχονται με το πακέτο, κάθε φορέας να γνωρίζει πώς να κάνει ένα και έκανε για κάθε δοκιμή (δοκιμή Το πηνίο) με Inductometer

αντίο

Γεια σου
Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το δοκιμαστή για τη δοκιμή σημαντικής ισχύος στην αγορά μετασχηματιστών;
Χαιρετισμοί

Θα πρέπει να λειτουργήσει αν σας μετασχηματιστή
της σημαντικής ισχύος στην αγορά συχνότητα λειτουργίας είναι γύρω στα 16-17kHz.Για τις υψηλότερες συχνότητες το πλάτος του παλμού που εφαρμόζεται για την διέγερση του μετασχηματιστή θα πρέπει να είναι μικρές σε σύγκριση με το φυσικό ταλάντωσης περιόδου του μετασχηματιστή υπό δοκιμή.

Σημειώστε ότι μπορείτε να κάνετε την ίδια δοκιμή με τη λειτουργία / γεννήτρια παλμών και ένα πεδίο.Έχω χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική για πολλά χρόνια.Θα πρέπει να ξέρετε κάτι για το μετασχηματιστή, όπως και η συχνότητα λειτουργίας.Στη συνέχεια εφαρμόζεται ένα σύντομο παλμό ≈ 5-p-10Vp μέσω μιας μικρής αξίας ≈ 100Ω αντίσταση σε σχέση με την αρχική διάλυση ενώ κοιτάζοντας τον ήχο για το πεδίο εφαρμογής (που συνδέονται κατά τη λύση της πλευρά αντίσταση).Αν δείτε ένα σύντομο ακίδα με πολύ λίγο ήχο, μπορεί να έχετε shorted τυλιγμάτων κάπου.Αν δείτε υγιή ήχο με ένα ωραίο εκθετική αποσύνθεση σε μια-δυο κύκλους, οι πιθανότητες είναι είστε ΟΚ.

Μια άλλη δοκιμή να κάνω μερικές φορές με το ύποπτο μετασχηματιστή από κυκλώματος: Εφαρμόστε ημιτονοειδές κύμα της μέσω ενός σταθερού πλάτους αντίσταση από τη λειτουργία gen.Ξεκίνησε πολύ πιο κάτω από τη συχνότητα λειτουργίας (τουλάχιστον μια δεκαετία μικρότερο), και σιγά-σιγά τη σειρά / σαρώσεως τη συχνότητα, ενώ παράλληλα εξετάζει το πεδίο εφαρμογής συνδεδεμένο σε πηνίο πλευρά.Ένα υγιές μετασχηματιστή τείνει να κορυφωθεί κοντά τη σωστή συχνότητα.Ένα ελαττωματικό μετασχηματιστή με shorted μετατρέπει το σήμα που θα μετριάσουν τις σαρώσεως φάσμα.

Hi-E σχεδιασμού
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση, είναι πολύ χρήσιμο, αλλά δεν έχω έναν παλμογράφο έτσι δεν μπορούν να κάνουν τις δοκιμές σας metioned Πριν από
Ξέρω ότι αυτό είναι για δοκιμή δοκιμαστήρα FBT μάγισσα λειτουργεί σε 15625Hz
αλλά δεν υπάρχουν τροποποιήσεις για να γίνει δοκιμή σημαντικής ισχύος στην αγορά που να λειτουργεί μέχρι 100kHz;

Ragards

Αν κάνετε R5 μεταβλητή (μικρότερο) θα μπορείτε να πάρετε μικρότερη παλμούς.R4 πρέπει να είναι εντάξει όπως είναι.Θα χρησιμοποιούν ήδη differentiator να παράσχει μια σύντομη ακίδα, οπότε δεν νομίζω ότι η ρύθμιση θα είναι αποφασιστικής σημασίας, όπως η περίοδος είναι μεγάλη σε περίπου 100ms.Μπορεί να χρειαστεί να στραφούν σε χαμηλότερες τιμές του C3 για την επίτευξη συντονισμού σε υψηλότερες συχνότητες.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back