LO σε dBm στα σχέδιά μίξερ

S

STOIKOV

Guest
σε σχέδια μίξερ »που έχω διαβάσει σε βιβλία ή έγγραφα που το LO καθορίζεται στο dBm. Αυτό σημαίνει dB σε σχέση με miliwatts στο 50ohm φορτίο ή dB σε σχέση με milivolts; στηρίζουν την άποψη της LO είναι ένα τετράγωνο κύμα.

dBm είναι αναφέρεται dB σε σχέση με milliwatt.

Γεια σου, Πόσο dBm πλατεία δύναμη είναι ότι είναι Volt

dBm είναι δύναμη και εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για την αντίσταση. Έτσι, οι μηχανικοί τηλέφωνο σκέφτονται 0dBm είναι ισοδύναμο με 0.775Vrms για 600 ohm συστήματα, ενώ RF μηχανικοί πιστεύουν 0dBm ισοδυναμεί με 0.225Vrms για 50 ohm συστήματα. Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε dBm στην εξουσία: 0dBm = 1mW 10dBm = 10mW 20dBm = 100mW 30 dBm = 1W 2MW = 3dBm 4mW = 6dBm 20MW = 13dBm Ελπίζω ότι καταλαβαίνετε το σημείο μου. SH Woo

Για ημιτονοειδή σήματα σε 50 σύστημα ohm, P (dBm) = 10 * log (Vrms * Vrms * 1000-1050), όπου Vrms = Vpeak / √ 2

Τώρα είναι σαφές για μένα ότι dBm είναι η δύναμη αναφερόμενο σε 1mW με φορτίο 50Ω σε RF συστήματα. Τώρα, όμως, αμφιβολία μου είναι σε μια πλατεία VCO κύμα έχω που θα παρέχει ένα μίξερ. Το LO λιμάνι του μίξερ δεν είναι 50Ω, είναι υψηλότερη σύνθετη αντίσταση, επειδή είναι χωρητική (πύλες του MOS). Έτσι, σε αυτή την περίπτωση πώς μπορώ να ορίζει την ισχύ του VCO μου;

Αναρωτιέμαι αν έχετε καθορίσει LO επίπεδο ενέργειας για να αγοράσει το VCO ή σχεδιάζετε / buidling ένα. Αν LO είναι τροφοδοτείται σε ένα πολύ υψηλό λιμάνι αντίσταση, μπορείτε να προσθέσετε 50-ohm αντίσταση shunt για να βεβαιωθείτε αντίσταση εισόδου του μίκτη ελέγχεται κοντά σε μια σταθερή τιμή. Φυσικά, η δύναμη του τετραγωνικού κύματος είναι διαφορετική από ημιτονοειδές κύμα. Πόσο καθαρό είναι το τετράγωνο κύμα; Είναι δύσκολο να κάνει υψηλή συχνότητα τετραγωνικό κύμα. Πώς θα θέλατε να μετρηθεί η ισχύς της πλατείας κύμα; Μετρητή ισχύος; Αναλυτής φάσματος; RF ανιχνευτής τάσης; Πώς θέλετε να καθορίσει τη βέλτιστη LO επίπεδο; Αν είναι χαμηλή συχνότητα, ας πούμε 10KHz, μπορεί να θέλετε να καθορίσετε την κορυφή σε κορυφή τάσης που μετράται με καθετήρα υψηλή πεδίο αντίστασης. Με την ευκαιρία, είχατε αναφέρει τη συχνότητα σας; SH Woo

Μίξερ δεν λειτουργούν καλά με τα τετραγωνικά κύματα, όπως το σήμα LO. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα μίξερ είναι λίγο πολύ μια αναλογική συσκευή δειγματοληψίας, και αν δεν του δώσετε ένα ημιτονοειδές κύμα στο λιμάνι LO σαν να θέλει να δει, η συνάρτηση δειγματοληψίας παίρνει σκάτωσε. Έτσι Orignal ερώτησή σας είναι παρόμοια με την ερώτηση «τι μίλια ανά γαλόνι κάνει το αυτοκίνητό μου να πάρει, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το σιρόπι καλαμποκιού αντί του αερίου στη δεξαμενή"! Η απάντηση είναι απλή, ποιος ξέρει εάν μπορείτε να πάρετε ακόμη και το αυτοκίνητο ξεκίνησε, πόσο μάλλον μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια όπως μίλια / γαλόνι.

καλά, δεν είμαι σίγουρος γι 'αυτό νομίζω ότι τετραγωνικού κύματος είναι ιδανικό για τη διακοπή, καθώς δίνει μέγιστη κλίση και ως εκ τούτου πιο ιδανικό μεταγωγής, όπου κοντά σε ιδανική εναλλαγή δίνει τουλάχιστον την καλύτερη απόδοση θόρυβο και καλύτερη γραμμικότητα

Τα λιμάνια μίξερ συνήθως να δεις καλά ταιριάζουν αντίσταση, 50 ohm ή με άλλο τρόπο. Όσον αφορά τη μέση ισχύ πηγαίνει, μπορείτε να ανατρέχετε για τον ορισμό της μέσης ισχύος? Pavg = [1 / (T * R)] * ∫ | f (t) | ^ 2dt, ολοκλήρωμα για το σύνολο T περίοδο, και χωρίζεται από τον R. Το λιμάνι LO, όταν οδηγείται με ημιτονοειδής, θα διορθώσει το LO σήματος και, κατά τη διαδικασία, παράγουν αρμονικές της LO. Εάν ξεκινήσετε με ένα squarewave ως μονάδα δίσκου LO, δεδομένου ότι τετράγωνο κύμα είναι πλούσιος σε αρμονικές, μπορείτε να παρατηρήσετε μείωση της απόδοσης στο IMD και αρμονική απόρριψη του μίξερ.

Αν καταλαβαίνετε δειγματολήπτες, θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε δειγματοληψία σε μια ημιτονοειδής κυματομορφή με πολύ pulsewidth (squarewave σας), ακυρώνοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος της τάσης ημιτονοειδούς κύματος. Θα πρέπει να δοκιμάσετε με μια ακίδα, η οποία είναι είδος που στην κορυφή του κύματος ημιτόνου LO είναι.

Ένα μίξερ δεν είναι ένα sampler. Ένα τετράγωνο κύμα κάνει μια άριστη LO - να εναλλάσσει ουσιαστικά την πολικότητα του σήματος RF. Αυτό παρέχει υψηλότερο κέρδος μετατροπής, χαμηλότερο θόρυβο και χαμηλότερη LO αγωγός εισόδου από ό, τι αν έχετε χρησιμοποιήσει μια ημιτονοειδής κυματομορφή LO. Γι 'υψηλού επιπέδου δίοδος-ring μίξερ εκτελέσουν τόσο καλά. Το LO Ημιτονοειδής παίρνει κομμένους σε ένα τετραγωνικό κύμα.

στην πραγματικότητα το sinsuidal LO δεν δείγμα, και το αποτέλεσμα της μεταγωγής με sinosoidal κύμα θα πρέπει να IFout = SGN (LO) * RF, το οποίο σημαίνει ότι u πολλαπλασιάζονται με ένα τετραγωνικό κύμα ήδη, αλλά δίνοντας την αργή πίστα του sinosoidal doesn ' t τέλεια διακόπτης και ως εκ τούτου δίνει περισσότερο θόρυβο και χαμηλότερη γραμμικότητα [size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 2 λεπτά: [/color] [/size] και για το πιο αρμονικές, αυτό δεν είναι επίσης αλήθεια και για την τέλεια μετάβαση από μια ημιτονοειδής κυματομορφή u πάρει SGN (LO), η οποία είναι ήδη ένα τετραγωνικό κύμα και ως εκ τούτου έχουν το ίδιο αρμονικές εάν u χρησιμοποίησε ένα τετραγωνικό κύμα από την πρώτη θέση

Ανακαθαρισμένο ημιτονοειδές κύμα έχει ακόμη αρμονικές, τετραγωνικό κύμα που έχει αυξηθεί και ο χρόνος έχει μειωθεί τόσο, ακόμη και περιττές αρμονικές.

biff44: Πηγαίνετε πίσω στο σχολείο!. Κάνοντας ένα τετραγωνικό κύμα σε ένα μίξερ είναι μια χαρά. Όλοι οι αναμείκτες που εργάζονται στην κορεσμένη περιοχή των διόδων ή FET, έτσι ένα τετραγωνικό κύμα δεν σας βοηθήσει μόνο και δεν δίνουν δυσκολίες. Κανονικά οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν πλατεία κύματα από το δύσκολο του να κάνει μια καλή τετραγωνικό κύμα σε υψηλή συχνότητα. Θα εργάζονται αλλά μειώνουν τη δύναμή σας 2 dB και ωραία σου!. Πολ.

Γεια σου, h ** p: / / www.edaboard.com/viewtopic.php?t=132888 αυτόν τον σύνδεσμο δεν λειτουργεί.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back