LNA μετρήσεις χρησιμοποιώντας μόνο αναλυτή δίκτυο

C

carbon9

Guest
Γεια σας, έχω εφαρμόσει LNA χρησιμοποιώντας SBB-5089 MMIC Sirenza για FR4 του πλοίου. Έχω πρόσβαση σε ένα δίκτυο αναλυτής στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου που περιέχουν HP 5071 αναλυτή δίκτυο. Θέλω να μετρηθεί η LNAs επίπεδο θορύβου χρησιμοποιώντας μόνο αναλυτή δίκτυο. Είναι δυνατόν; Ευχαριστίες

Δε νομίζω. VNA χρησιμοποιείται για τη μικρή ανταπόκριση σήμα των κυκλωμάτων. Χρησιμοποιεί ένα sweeped σήμα CW και ανιχνευτές για την αξιολόγηση S παραμέτρους. Επίπεδο θορύβου μετριέται με μια καλή ακρίβεια με την πηγή θορύβου και Y-παράγοντας μέθοδος, έτσι θα χρειαστείτε ένα δέκτη (συνήθως ένα analizer φάσμα ή ένα ειδικό μέσο) για να το κάνει. Ελπίζω ότι μπορεί να βοηθήσει. Mazz

κάποια VANS της anrtisu έχουν measuetns τιμή θορύβου, αλλά αν u θέλετε να μετρήσετε το NF χρήση NF μέτρο Agilent έτσι ur VNA δεν είναι αρκετό khouly

Ποια είναι η τιμή του NF μέτρο (από διάφορους πωλητές);

SBB-5089 MMIC έχουν υψηλή NF, δεν είναι καλό για LNA.Use SPF-5043Z με NF = 0.8dB και freq = 100-4000MHz, είσοδος / έξοδος 50 ohm ταιριάζει! Είναι 28K $! Υπάρχει κάποιο χαμηλό κόστος NF μέτρο (περίπου $ 5K) εκεί;

5 Θόρυβος Κ μέτρο σχήμα, αμφιβάλλω u να ψάξετε για τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και νέα, θα είναι δύσκολο khouly

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Τώρα θα αναζητήσετε μια φθηνή μετρητή ΝΤ. Ευχαριστίες

Αν έχετε μια καλή αναλυτή φάσματος, μπορείτε να "χτίσει" το δικό αγορά μετρητής σας NF μόνο με την πηγή θορύβου και χαμηλό θόρυβο προενισχυτή. Όπως NF μετρητής χρησιμοποιεί τη μέθοδο Y παράγοντας, με βάση την υψηλή θερμοκρασία / χαμηλή πηγή θορύβου θερμοκρασίας, μπορείτε να μετρήσετε το χέρι (ή να εφαρμόσουν ένα λογισμικό στο Labview, για παράδειγμα). Δείτε Agilent σημειώσεις εφαρμογής για λεπτομέρειες, αν ενδιαφέρεται. Mazz

Η απάντηση είναι όχι, δεν είναι δυνατό. αλλά ... αν έχετε διαθέσιμη μια γεννήτρια θορύβου αν VNA σας μπορεί να ρυθμιστεί σε λειτουργία δέκτη, αν LNA σας έχει αρκετό κέρδος για να καλύψει το θόρυβο της VNA την αλλαγή χρήσης, μέτρηση του θορύβου επιτρέπεται να δοκιμαστεί, αλλά αυτό είναι μια σκέψη κερδοσκοπία. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη μέτρηση NF, τα αίτια και οι πηγές αβεβαιότητας είναι σχεδόν άπειρες. Η πρότασή μου είναι, αν δεν έχουν NFA και δεν μπορείτε να αγοράσετε, το πιο φθηνότερος τρόπος είναι να το δάνειο για την περίοδο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Φυσικά u μπορεί να το κάνει, με το νεότερο υψηλής απόδοσης Agilent VNA: PNA-X, u μπορεί να ολοκληρώσει όλες τις μετρήσεις LNA συμπεριλαμβανομένου του NF, IMD, αρμονικές, συμπίεση Gain. pls ελέγξτε www.agilent.com / find / pnax

Αναλυτής φάσματος μπορεί να μετρήσει LNA επίπεδο θορύβου!

μπορείτε να μετρήσετε το ΝΤ με ένα δίκτυο. 1. συνδέσετε το δίκτυο για μια δοκιμή S21. 2. συνδέσετε την έξοδο LNAs στη θύρα 2. 3. meaure το επίπεδο θορύβου. 4. Συνδέστε το LNA με DC. 5. μέτρο η αύξηση του θορύβου, είναι + G NF, ξέρετε G, έτσι ώστε να μπορεί να συναγάγει ΝΤ. 6. αν δεν μπορείτε να δείτε μια αύξηση του θορύβου είναι becuse το δίκτυο έχει μεγάλη NF, αν αυτή είναι η περίπτωση συνδέσετε ένα LNA αναφοράς μεταξύ DUT σας και το λιμάνι. πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα χαμηλό RBW. απολαύσετε

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back