LNA αμφιβολία (με βοηθήσει)

B

bcdeepak

Guest
γεια

ρώτησα προηγουμένως κάποιες αμφιβολίες σχετικά με την επαγωγική εκφυλίστηκε LNA, η οποία θ σχεδιασμένα

Έχω μια αμφιβολία για την αξία πηνίο ...........

η LNA είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε η αντίσταση εισόδου στο freq λειτουργίας των 2.4GHz είναι 50 ohm
και S11 γράφημα δείχνει την αντίστοιχη καμπύλη.

S11 βουτιά συμβαίνουν σε freq 2.4GHz με τιμή των -25 dB και θ επέστησε την αντίσταση εισόδου καμπύλη Ζην και η αξία @ 2,4 GHz είναι 55 ohm.

το πράγμα είναι .......Είμαι με ένα πηνίο του 0,05 nH .......τότε μόνο η αντίσταση εισόδου είναι 55 ohm ........0.05nH πηνίο είναι διαθέσιμο σε ICs ?????????

ή κάνω λάθος, να δούμε την αντίσταση εισόδου;;;;

πώς να μάθω αν η σύνθετη αντίσταση εισόδου είναι 50 ohm ή δεν @ the freq λειτουργίας;;μόνο με τετμημένη Zin

ohh είναι πολύ μικρό, δεν ξέρω πώς να το αποκτήσουν, στο CMOS κανονικά το valuse μεταξύ 10 - 1 nH, που
αλλά 0.05, είναι πολύ μικρό, μπορεί να είναι μόνο samll λωρίδα μετάλλου κάνει τη δουλειά

Ποια είναι η αξία της LG που χρησιμοποιούνται;

khouly

για επαγωγική εκφυλιστεί αγώνα, το βασικό σημείο είναι η αξία των ωt και Ls
επειδή το προϊόν τους θα πρέπει να είναι 50Ω.
για τη σύγχρονη τεχνολογία για παράδειγμα, 65nm CMOS, η FT είναι πολύ υψηλό αυτό που κάνει η Ls είναι πολύ μικρό, αν επιλέξουμε το ελάχιστο μήκος.

επειδή το ωt είναι ανεξάρτητο από τα δυτικά, ώστε το ελάχιστο μήκος είναι η μόνη κυρίαρχη παράμετρο.

Αλλά ποτέ δεν forgeting ότι μπορούμε να επιλέξουμε το τρανζίστορ με μη ελάχιστο Λ.
τότε το ωt είναι μειωμένη.

και επειδή FT = Gm / CGS, μπορούμε επίσης να αυξήσουν σκόπιμα τις CGS από έναν πυκνωτή παράλληλα με το επιλεγμένο τρανζίστορ.
τότε μπορείτε να αυξήσετε την επαγωγή της Ls.
αλλά κάποιες άλλες παράμετροι που θυσιάστηκαν.

Η LG είναι resonable, αλλά η Ls είναι πολύ μικρό, μπορεί u desing αυτό valuse με μόνο μια λωρίδα

khouly

hi khouly,

μπορεί ένας Ls περίπου 0.3nH είναι λογικό (για FAB);;

εάν εγώ Ls χρήση = 0.3nH αντίσταση εισόδου μου είναι γύρω 70ohms, αντί 50ohms

έτσι μπορώ να το χρησιμοποιήσω;;(Ξέρω ότι Zin θα πρέπει να είναι 50 ohms για LNA, αλλά τι πρέπει να κάνω, πηνίο μου είναι να γίνει πάρα πολύ λιγότερο)

Χρησιμοποιώ HSPICE, είναι αξιόπιστο;;

τι γίνεται με ur NF S11 και εάν u χρησιμοποιήσει αυτή την τιμή;

HSPICE RF είναι 4 σίγουρος simuator καλό, αλλά το κύριο ρεύμα στη χρήση RFIC αυξομείωσης SpectreRF και επίσης υπάρχουν πολλά με ΚΕΠ
khouly

μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα πηνίο για 0.3nH για όλους τεχνική.
αλλά το χυτήριο δεν προσφέρει ένα μοντέλο για αυτό και θα πρέπει να προσομοιώνουν μόνοι σας
προδιαγραφών αποφασίσει εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 70 ταιριάζουν αντίσταση ohm.
συνήθως η απαίτηση για VSWR είναι 2,0 για ένα δέκτη.

hi khouly

με Ls = 0.3nH (Zin = 70 Ω), S11 =-17.5db και θόρυβος εικ. = 1,2 db

(I σκέφτεται ΝΤ δεν θα πραγματοποιηθεί με μεγάλη αξία Ls)Προστίθεται μετά το 1 λεπτό:
hi dingjingfeng

Τα γενικά σχέδια που LNA για Zin = 50 ohm, αλλά ξεχωριστά δεν προδιαγραφή αναφέρεται για
50 ohm

S11 είναι εντάξει, σε ur u προσομοιωτή επίσης να δείτε τη VSWR.ώστε u μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα exced 2

khouly

Έχω σχεδιασμό πρόσφατα LNA σε AMSC35 από Austriamicrosystems με Cadence SpectreRF.Η χαμηλότερη τιμή πηνίο που έχουν διαμορφωθεί είναι 1.32n.Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να το κάνουν μικρότερες δεν ξέρω, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουν δοθεί μόνο 10-12 μοντέλα πηνίο (τιμές).

Όσο για S11 και σύνθετη αντίσταση εισόδου έχω σκεφτεί ότι η σύνθετη αντίσταση στην είσοδο του LNA πρέπει να είναι 50 Ohm που θα οδηγήσει σε πολύ χαμηλά παράμετρο S11.Στην περίπτωση του χαμηλού επιπέδου σήματος (που είναι κρίσιμη από τη μία πλευρά) κάθε οδηγήσει σε προβληματισμό δυνατό μήνυμα βυθίζεται σε θόρυβο.

Στην περίπτωση αυτή, όπως ωTLs = 50 Ω η μόνη επιλογή που έχεις είναι να δούμε πώς μπορείτε να μειώσετε ωt, αλλά δεν είναι πολύ μεγάλη, καθώς υπάρχει possiblity ότι μερικές πηγές θορύβου που έχουν παραμεληθεί θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στους υπολογισμούς ΝΤ (πύλη του θορύβου που προκαλείται - μπλε θόρυβος).Όπως αναφέρθηκε παραπάνω αύξηση το μήκος θα μπορούσε να είναι μία από τις λύσεις.

άλλη ίσως να χρησιμοποιούν bondwire ή κάτι που θα μπορούσε να δώσει την αξία που έχετε precalculated.

Mirjam έγραψε:

Έχω σχεδιασμό πρόσφατα LNA σε AMSC35 από Austriamicrosystems με Cadence SpectreRF.
Η χαμηλότερη τιμή πηνίο που έχουν διαμορφωθεί είναι 1.32n.
Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να το κάνουν μικρότερες δεν ξέρω, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουν δοθεί μόνο 10-12 μοντέλα πηνίο (τιμές).Όσο για S11 και σύνθετη αντίσταση εισόδου έχω σκεφτεί ότι η σύνθετη αντίσταση στην είσοδο του LNA πρέπει να είναι 50 Ohm που θα οδηγήσει σε πολύ χαμηλά παράμετρο S11.
Στην περίπτωση του χαμηλού επιπέδου σήματος (που είναι κρίσιμη από τη μία πλευρά) κάθε οδηγήσει σε προβληματισμό δυνατό μήνυμα βυθίζεται σε θόρυβο.Στην περίπτωση αυτή, όπως ωTLs = 50 Ω η μόνη επιλογή που έχεις είναι να δούμε πώς μπορείτε να μειώσετε ωt, αλλά δεν είναι πολύ μεγάλη, καθώς υπάρχει possiblity ότι μερικές πηγές θορύβου που έχουν παραμεληθεί θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στους υπολογισμούς ΝΤ (πύλη του θορύβου που προκαλείται - μπλε θόρυβος).
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω αύξηση το μήκος θα μπορούσε να είναι μία από τις λύσεις.άλλη ίσως να χρησιμοποιούν bondwire ή κάτι που θα μπορούσε να δώσει την αξία που έχετε precalculated.

γεια Mirjam, khouly

ενώ υπολογισμό NF, S - παραμέτρους, θα πρέπει να καθορίζει τους λιμένες.

αμφιβολία μου είναι σε ποια θέση πρέπει να καθορίσει τη θύρα εισόδου ....Θέλω να πω στο τέλος της πηγής αντίστασης (όπου αρχίζει η πραγματική CKT ... κλείδωμα πυκνωτή) ή στην αρχή της αντίσταση πηγής (κατά την τάση εισόδου).

κατά ποσοστό θόρυβο θα πρέπει να αφαιρούμε την αντίσταση πηγής και απευθείας σύνδεση με τη συμβολή;;διότι τελικά την αντίσταση πηγής τσιπ LNA δεν θα είναι εκείΠροστίθενται μετά από 53 λεπτά:
γεια

είναι η αντίσταση πηγή πρέπει να ορίζεται στην ??????? CKT LNA

Είδα ορισμένα έγγραφα όπου η προσομοίωση γίνεται με τη χρήση ΚΕΠ (σχηματικό), έτσι υπάρχει η αντίσταση πηγής χρησιμοποιείται στην CKT.

πάντα 50 Ω είναι η πηγή αντίστασης

khouly

hi khouly

Έγραψα λάθος στην τελευταία μου msg

Αυτό που θέλω να πω είναι, ενώ προσομοιώνει την ..... LNAυποχρεούται να δώσει την αντίσταση πηγής;;;;........Είδα ορισμένα έγγραφα LNA όπου η προσομοίωση γίνεται με τη χρήση ΚΕΠ, έτσι ώστε εκεί που δεν έδωσε την αντίσταση πηγής στην προσομοίωση σχηματικό

το πρόβλημά μου είναι πότε θα περιλαμβάνει την αντίσταση πηγής στο CKT ....κλίση της καμπύλης ΝΤ δεν είναι δεν είναι ακριβώς συμβαίνει στα 2.4GHz ...είναι επέρχεται στα 2GHz ...αλλά όταν αφαιρέσετε την αντίσταση πηγή βουτιά είναι occuring@2.3GHz

έτσι είναι αυτό απαιτείται να δοθεί R στην προσομοίωση;;;

στο ΚΕΠ προσομοίωσης όταν η χρήση του προσομοιωτή παράμετρος S και μέτρηση του ΝΤ, χρησιμοποιούμε ένα απολήξεις που είναι κατά 50 ohm από προεπιλογή

khouly

μπορείτε να αλλάξετε την restance πηγή νομίζω
αλλά το σύστημα επικοινωνίας είναι συνήθως 50ohm
δεν θα επιφέρουν αλλαγές στις προδιαγραφές, λόγω του σχεδιασμού σας!

bcdeepak έγραψε:

hi khoulyΈγραψα λάθος στην τελευταία μου msgΑυτό που θέλω να πω είναι παράλληλα προσομοιώνει τις ..... LNA
υποχρεούται να δώσει την αντίσταση πηγής;;;;
........
Είδα ορισμένα έγγραφα LNA όπου η προσομοίωση γίνεται με τη χρήση ΚΕΠ, έτσι ώστε εκεί που δεν έδωσε την αντίσταση πηγής στην προσομοίωση σχηματικότο πρόβλημά μου είναι όταν περιλαμβάνουν την αντίσταση πηγής στο CKT ....
κλίση της καμπύλης ΝΤ δεν είναι δεν είναι ακριβώς συμβαίνει στα 2.4GHz ...
είναι επέρχεται στα 2GHz ...
αλλά όταν αφαιρέσετε την αντίσταση της πηγής βουτιά είναι occuring@2.3GHzέτσι είναι αυτό απαιτείται να δοθεί R στην προσομοίωση;;;

γεια dingjingfeng, khouly

Είμαι φόρτωμα των S-παραμέτρους και θόρυβο σχήμα καμπύλες

plz να ελέγχει, να μου πείτε αν είναι αποδεκτά ή δεν

i σχεδιαστεί η LNA για 2.4GHz

αναμονή ur απάντηση
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

S22 δεν είναι τέλεια.Συνήθως, -10 dB είναι απαραίτητο, <-15 dB είναι καλύτερα .......
Αλλά αυτό εξαρτάται.
LNA σας είναι αυτόνομο ή ένα ολοκληρωμένο με την RXS για τσιπ;
Στην πρώτη περίπτωση, θέλετε βελτιώσει καλύτερη S22 σας, επειδή η παραγωγή προβλέπεται να είναι-off ενότητα τσιπ, ενώπιον του οποίου υπάρχει μια γραμμή μεταφοράς.
Αλλά αν το αργότερα, το S22 δεν είναι τόσο σημαντικό, διότι σε τσιπ θεωρούμε συνήθως την τάση και όχι εξουσία.Η NF είναι αρκετά καλή.Το πηνίο σας χρησιμοποιείται είναι ιδανικό για αυτούς ή επαγωγείς-τσιπ προσφέρει χυτηρίου;που χρησιμοποιείτε πρέπει να το πραγματικό on-chip inductor δεδομένου ότι το ιδανικό είναι λίγες εκείνες που χρησιμοποιούνται σε ένα σχέδιο.

hi totowo

σας ευχαριστώ πολύ για την επαλήθευση των αποτελεσμάτων μου

Είμαι χρησιμοποιώντας το ιδανικό πηνία μέχρι τώρα, αλλά εδώ και στο εξής θα τις αντικαταστήσει με practiacal on-chip πηνία, ακριβώς για να βρει τις απαιτούμενες τιμές πηνίο μέχρι τώρα εγώ χρησιμοποιούνται ιδανικό επαγωγείς

τη βελτίωση S22, θ χρησιμοποίησε 20ohm αντίσταση σε σειρά με την Ouput πηνίο, οπότε τώρα S22 είναι -13,5 dB
αλλά αν η χρήση πιο αντίσταση, S21 είναι όλο και λιγότερο

είναι S21 του 13DB αποδεκτή (τότε μόνο S22 μου είναι -13,5 dB);;;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back