LM555 ως μεταβλητή συχνότητα ταλαντωτής

X

xyz9915

Guest
Γειά!
Θέλω ένα κύκλωμα στο οποίο η συχνότητα του LM555 astable multivibrator μπορεί να ελεγχθεί εξωτερικά εννοώ με τη βοήθεια του τρανζίστορ, κλπ. Έτσι, παρακαλώ οδηγό τι μπορεί να γίνει τροποποίηση στο συνημμένο κύκλωμα
Λυπούμαστε, αλλά χρειάζεται login για να δείτε αυτό το συνημμένο

Χρησιμοποιήστε μια μεταβλητή αντίσταση για R1 και συνδέστε το εξωτερικό.Όταν η συχνότητα ποικίλλει πολύ θα ποικίλλουν.Καλή τύχη

Πραγματικά θέλω να ελέγχει τη συχνότητα με την βοήθεια του R2R (σκάλα του δικτύου), όπου η ψηφιακή είσοδο θα αξία αύξηση / μείωση της DC τάσης του δικτύου R2R, τόσο η συχνότητα μπορεί να μεταβάλλεται από 1Hz να 5Khz (δηλαδή μου επιθυμητή συχνότητα).Τι πρέπει να κάνω;

Κάθε λόγος για τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια 555;

Θα βρείτε τα κυκλώματα που χρησιμοποιεί το 555 σε μια γραμμική VCO, αλλά το 555 δεν χρησιμοποιείται ως ταλαντωτής από μόνη της.Χρησιμοποιεί ένα επιπλέον op ενισχυτή 4066 για την ολοκλήρωση και διακόπτες.
Γραμμική τεχνολογία καθιστά ένα μικρό Σωτ τύπου ταλαντωτή (LTC6900), που μπορούν να τεθούν σε υπηρεσία ως VCO
http://cds.linear.com/docs/Design% 20Note/dn293f.pdf

xyz9915 έγραψε:

Γειά!

Θέλω ένα κύκλωμα στο οποίο η συχνότητα του LM555 astable multivibrator μπορεί να ελεγχθεί εξωτερικά εννοώ με τη βοήθεια του τρανζίστορ, κλπ. Έτσι, παρακαλώ οδηγό τι μπορεί να γίνει τροποποίηση στο συνημμένο κύκλωμα

xyz9915 έγραψε:

Πραγματικά θέλω να ελέγχει τη συχνότητα με την βοήθεια του R2R (σκάλα του δικτύου), όπου η ψηφιακή είσοδο θα αξία αύξηση / μείωση της DC τάσης του δικτύου R2R, τόσο η συχνότητα μπορεί να μεταβάλλεται από 1Hz να 5Khz (δηλαδή μου επιθυμητή συχνότητα).
Τι πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη βοήθειά μου.Η συχνότητα του κυκλώματος ελέγχεται χρησιμοποιώντας LM555 pin 5 μέσω r2r δίκτυο.Έτσι, η συχνότητα μπορεί να ελεγχθεί εξωτερικά.
Θα πληροί απαίτηση από το 80%.Έτσι μπορεί κανείς περαιτέρω οδηγός μου πώς να το ελέγχει με το ευρύτερο φάσμα;

xyz9915 έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη βοήθειά μου.
Η συχνότητα του κυκλώματος ελέγχεται χρησιμοποιώντας LM555 pin 5 μέσω r2r δίκτυο.
Έτσι, η συχνότητα μπορεί να ελεγχθεί εξωτερικά.

Θα πληροί απαίτηση από το 80%.
Έτσι μπορεί κανείς περαιτέρω οδηγός μου πώς να το ελέγχει με το ευρύτερο φάσμα;

Fragrance Hello!,
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.Θα σας περιμένουμε για σας αρχεία.
Με τις καλύτερες ευχές
(XYZ) Azher

Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί η τάση προς τον έλεγχο pin να μεταβάλει τη συχνότητα, αλλά δεν θα είναι γραμμική, και το καθήκον του κύκλου θα αλλάξει πολύ κατά τη διάρκεια των συχνοτήτων.

Στην πραγματικότητα είμαι αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, οπότε τι να κάνω για να την ελέγχουν γραμμικά;

xyz9915 έγραψε:

Στην πραγματικότητα είμαι αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, οπότε τι να κάνω για να την ελέγχουν γραμμικά;

Γεια σας, Fragrance!Σε ευχαριστώ πάρα πολύ

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back