LEdit και MPW Magic να κάνει με MOSIS (ή Europractice)

N

nschutten

Guest
Σε μια προηγούμενη θέση εργασίας μου έχει κάνει αναλογική IC σχεδιασμό και τη διαμόρφωση και τη χρήση CADENCE Mentor εργαλεία.

Αναλογικές IC σχεδιασμό και τη διάταξη δεν είναι πλέον μέρος της δουλειάς μου πεδίο, αλλά είμαι ακόμα ενδιαφέρονται περαιτέρω εργασίας για το θέμα αυτό στο ελεύθερο χρόνο μου και θα ήθελα να επινοήσουν κάποια κυκλώματα να τρέχει σε MPW σε MOSIS ή Europractice.

Έχω ήδη εξετάζει το κατάλληλο εργαλείο για αυτό, λαμβάνοντας υπόψη το περιορισμένο προϋπολογισμό (δεδομένου ότι αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι από κάθε εμπορική δραστηριότητα).Βρήκα L-Επεξεργασία για να είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, μια πλήρης σουίτα με την απαιτούμενη στήριξη των χυτηρίων.Ωστόσο, αυτό, φυσικά, εξακολουθεί να είναι μια αρκετά μεγάλη δαπάνη.Επίσης, διαπιστώθηκε και αυτό επίσης το Magic φαίνεται να ενισχύεται από
π.χ. την MOSIS πρόγραμμα.

Έτσι, η ερώτησή μου είναι: η κάθε μία έχει κάποια εμπειρία (που σχετίζονται με την ευχρηστία του εργαλείου, για τυχόν λάθη που ανέκυψαν κατά την πρόκειται να fab, οποιαδήποτε άλλα θέματα ...) με τη χρήση για Magic MPW τρέχει με μέσο πολυπλοκότητα κυκλωμάτων;Και μία θα συμβουλεύει γενικά να χρησιμοποιεί ένα εργαλείο όπως το Magic ή θα ήταν πιο σκόπιμο, σε κάθε περίπτωση, για να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως η L-Edit;

γιατί να μην ζητήσω mosis άμεσα;στήριξη (σε) mosis.com ή http://tech.groups.yahoo.com/group/MOSIS_Users_Group/.έχετε περισσότερες πιθανότητες να λάβουν ανατροφοδότηση από τους ανθρώπους που μπορεί να έχουν εμπειρία με ledit / μαγεία μέσω της ομάδας χρηστών.

Ευχαριστώ, θα το κάνει!
Στο μεταξύ, αν κάποιος είναι πρόθυμοι να μοιραστούν την εμπειρία σε αυτό το θέμα, εκτιμώ ότι θα ήθελα πολύ.

nschutten έγραψε:

Σε μια προηγούμενη θέση εργασίας μου έχει κάνει αναλογική IC σχεδιασμό και τη διαμόρφωση και τη χρήση CADENCE Mentor εργαλεία.Αναλογικές IC σχεδιασμό και τη διάταξη δεν είναι πλέον μέρος της δουλειάς μου πεδίο, αλλά είμαι ακόμα ενδιαφέρονται περαιτέρω εργασίας για το θέμα αυτό στο ελεύθερο χρόνο μου και θα ήθελα να επινοήσουν κάποια κυκλώματα να τρέχει σε MPW σε MOSIS ή Europractice.Έχω ήδη εξετάζει το κατάλληλο εργαλείο για αυτό, λαμβάνοντας υπόψη το περιορισμένο προϋπολογισμό (δεδομένου ότι αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι από κάθε εμπορική δραστηριότητα).
Βρήκα L-Επεξεργασία για να είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, μια πλήρης σουίτα με την απαιτούμενη στήριξη των χυτηρίων.
Ωστόσο, αυτό, φυσικά, εξακολουθεί να είναι μια αρκετά μεγάλη δαπάνη.
Επίσης, διαπιστώθηκε και αυτό επίσης το Magic φαίνεται να ενισχύεται από π.χ. την MOSIS πρόγραμμα.Έτσι, η ερώτησή μου είναι: η κάθε μία έχει κάποια εμπειρία (που σχετίζονται με την ευχρηστία του εργαλείου, για τυχόν λάθη που ανέκυψαν κατά την πρόκειται να fab, οποιαδήποτε άλλα θέματα ...) με τη χρήση για Magic MPW τρέχει με μέσο πολυπλοκότητα κυκλωμάτων;
Και μία θα συμβουλεύει γενικά να χρησιμοποιεί ένα εργαλείο όπως το Magic ή θα ήταν πιο σκόπιμο, σε κάθε περίπτωση, για να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως η L-Edit;

Θα πρέπει να δείτε Electric VLSI.Δεν προέρχεται χυτηρίου με τη στήριξη, αλλά με κάποια προσπάθεια, υποθέτω, μπορείτε να στήσετε το δικό σας αρχείο τεχνολογίας.Δεν είμαι σίγουρος για το αν προσομοιωτή, Αν χρειάζεστε BSIM3v3 τότε μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια από τα δωρεάν εργαλεία που την υποστηρίζει, αλλά δεν αναμένουν αυστηρές ενσωμάτωσης μεταξύ τους.

Δωρεάν IC σχετικών εργαλείων:

Magic VLSI (* nix)
Electric VLSI (Java)
Συμμαχία CAD (* nix)
LASI (Windows)
Microwind (Windows)

Berkeley SPICE
Γραμμική Tech Switcher CAD

Είμαι χρησιμοποιώντας LayoutEditor τώρα (layout.sourceforge.net) και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό.Είναι πολύ πλήρης και ευέλικτη.Η βασική έκδοση έχει κάποιους μια μικρή καμπύλη μάθησης, αλλά τη στιγμή που θα είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο.

Η τελευταία έκδοση Magic είναι μεγάλη και λειτουργεί GR8.Αλλά δεν είμαι άνετα με τη χρήση ngspice για μπαχαρικό προσομοίωσης.Έχω να τσιμπιά το netlist που ταιριάζουν σε αυτό.GEDA είναι άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο και για σχηματικό σχεδιασμό ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back