Lcd hitachi + at89c51

R

ReyDemonio

Guest
Γεια σας, είμαι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια οθόνη LCD (LM016L) με επεξεργαστή Hitachi, ελέγχει με AT89C5131 και μια διεπαφή 4 bit, αλλά παίρνω μόνο μαύρα ορθογώνια και τίποτα άλλο στον πραγματικό κιτ και τίποτα καθόλου στο protheus προσομοίωσης. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει με τον κωδικό παρακαλώ; Χάρη
Code:
 # include SBIT EN P3 = ^ 6? SBIT RS = P3 ^ 4? SBIT RW = P3 ^ 5? Unsigned char dato = 0? Unsigned char κωδικός tex1 [16] = {'', 'L', ' Γ ',' D ',' ',' d ',' e ',' ', '2', '', «f», «i», «l ',' α ',' s ',' ' }? unsigned char i = 0, j = 0, k = 0, z = 0? λίγο BU = 0? ini άκυρη ()? trans άκυρη (unsigned char i)? περιμένετε άκυρη (unsigned char z)? άκυρη κύρια (κενό ) {ini ()? για το (? ;) {dato = 0x80? trans (0)? για (k = 0? k

Η οθόνη LCD που χρησιμοποιείτε είναι ουσιαστικά ένα 20-χρονών σχεδιασμό, βασισμένο σε μια συσκευή που ονομάζεται HD44780. Εάν google για τη συγκεκριμένη συσκευή, θα βρείτε τους τόνους του πηγαίου κώδικα παράδειγμα για την καταπολέμησή της, και πιθανώς πολλές παράδειγμα με το ίδιο μικροελεγκτή που χρησιμοποιείτε πάρα πολύ. Υποψιάζομαι ότι το πρόβλημά σας είναι ότι έχετε καμία καθυστέρηση, αλλά αυτό είναι μια στιγμή δεδομένου ότι έχω δοκιμάσει αυτό το χειριστήριο LCD. Τέλος πάντων, όπως μια πλευρά σημείωση, κωδικός σας είναι πολύ περίεργο το ότι είστε χρησιμοποιώντας καθολικές μεταβλητές να περάσει τις πληροφορίες που κανονικά θα μπορούσε απλώς να είναι οι παράμετροι σε συνάρτηση κλήσεις.

Συγνώμη για το περίεργο κώδικα, είμαι μόνο ξεκινώντας με C51 και όλα αυτά τα πράγματα. Έχω προσπαθήσει να το βελτιώσει, όπως είπατε, χωρίς τη χρήση τόσες πολλές καθολικές μεταβλητές.
Code:
 # include SBIT EN P3 = ^ 6? SBIT RS = P3 ^ 4? SBIT RW = P3 ^ 5? Unsigned char κωδικός tex1 [16] = {'»,« L »,« C »,« Δ », «», «d», «e», '', '2 ',' ',' f ',' i ',' l ',' α ',' s ',' '}? unsigned char i = 0 , j = 0, k = 0, z = 0? λίγο BU = 0? ini άκυρη ()? κενό trans (unsigned char i, unsigned char dato)? περιμένετε άκυρη (unsigned char z)? άκυρη κύρια (void) {ini ()? για το (? ;) {τρανς (0, 0x80)? για (k = 0? k

Μπορεί τουλάχιστον να μου δώσει κάποιος ένα κώδικα εργασίας για ένα μικρο 8051 και ένα HD44780; Δεν μπορώ να βρω κάτι χρήσιμο στο google, μόνο τμήματα του κώδικα ή κώδικες άκυρο.

Εγώ δεν ελέγχονται κωδικό σας, παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε initilized το LCD σωστά. Εάν έχετε ορθογώνια μπορεί να υπάρχει μια πιθανότητα πρόβλημα με τη σύνδεση των δεδομένων και ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ ελέγχου. Ελέγξτε αυτό LCD Tutorial διασύνδεση [/URL] [/B] η οποία χρησιμοποιεί mikroC βιβλιοθήκη

Το παρακάτω είναι ένα φροντιστήριο demoing ένα HD44780 συμβατό με οθόνη LCD 4-bit interface με την οικογένεια 8051 και παρέχει τον πηγαίο κώδικα, τόσο Συνέλευση και Γ γλώσσες: [URL = "http://www.8051projects.net/lcd-interfacing/introduction. php "] LCD διασύνδεση με Μικροελεγκτές φροντιστήριο [/URL] Συνήθως, τα μαύρα κουτιά / ορθογώνια έδειξε ένα θέμα προετοιμασίας, ενδεχομένως λανθασμένες καθυστερήσεις, συνδέσεις, κλπ. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back