Lange ζεύκτη: μαμά και μέτρηση διαφορά.

G

Guest

Guest
Γεια σου

Έχει κανείς το παράδειγμα του σχεδιασμού 3dB Lange ζεύκτη για lumina υπόστρωμα.
Είμαι ενδιαφέρον τι διαφορά μεταξύ Agilent αποτέλεσμα δυναμική και αποτέλεσμα της μέτρησης;

Χαιρετισμοί

Γεια ακρίδα,

Το έκανα πριν από μερικά χρόνια.Είναι FR4 βασιστεί σε υπόστρωμα, θυμάμαι ότι ήταν περίπου στα 2 χιλιοστά πάχος.Συχνότητα περίπου 1.8GHz.ΚΕΠ είναι πολύ ακριβή, θα χρησιμοποιηθεί η δυναμική.Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για το καλώδιο σύνδεσης κατά τη διάρκεια της μοντελοποίησης, βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένη με την προσομοίωση σε DC για τον έλεγχο της σύνδεσης ή μπορείτε απλώς να εξάγει το μοντέλο από το δυναμισμό τους και να προσομοιώνουν το σχηματικό επίπεδο.Mesfet

Γεια ακρίδα, & mesfet

Βρήκα
1.AWR Microwave Office είναι καλό για Lange ζεύκτη σχεδιασμού & Optimization ...
MLANGE1 - EM οιονεί στατικό μοντέλο (πιο ακριβή) για δάχτυλα του ζεύκτη
και μόνο για χρήση EMSight Interface διασυνδέσμους .. (Circuit & EM Co-simulation)

2.Επίσης είναι σονέττο είναι πολύ καλό για ακριβή EM προσομοιώσεις του πλήρους lngcp ...Επισυνάπτεται το πλήρες έγγραφα είναι Έργου & αρχεία, MWO, σονέττο & διαφημίσεις που σχετίζονται με Lange Coupler ....
Λυπούμαστε, αλλά χρειάζεται login για να δείτε αυτό το συνημμένο

Γεια σου

Χάρη, είναι πολύ ενδιαφέρον.

Have You κάτι περισσότερο (ίσως);Για π.χ.:
Lumina υπόστρωμα 3 dB ζεύξης Lange: topology περιγραφή, αποτέλεσμα δυναμική, αποτέλεσμα της μέτρησης ...

ο λόγος της ερώτησής μου:
Κάποιος να μου πει, ότι η δυναμική που δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις επιδόσεις Lange (Lange, σε συνδυασμό με ισχυρή δάχτυλα)-το λόγο --- ώθηση στο να μη λαμβάνεται υπόψη το πάχος μετάλλου

Ευχαριστώ για την απάντηση

Γεια ακρίδα,

Πιστεύω μετάλλου πάχους μπορούν συνήθως να αγνοηθεί, εφόσον πάχος υποστρώματος είναι πολύ παχύτερο από το μέταλλο, που είναι συνήθως η υπόθεση.Έχω την εμπειρία που είχε πάχος μετάλλου που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τον σχεδιασμό LTCC, HFSS και ήταν αναγκαίο.Mesfet

Γεια σου, ακρίδα:

Πάχος είναι σε πολύ κρίσιμη modeling LANGE ζεύκτη.Ο λόγος είναι ότι οι ταινίες πάχους στα δάχτυλα δεν είναι πλέον μικρή, σε σύγκριση με το πλάτος.Αν δεν χρησιμοποιήσετε πάχους του προτύπου, μπορείτε να πάρετε πολύ μεγάλη διαφορά.IE3D από Ζηλανδία (όπου είμαι εργασίας) έχει πάχος μοντέλο για περισσότερο από 10 χρόνια και είναι αξιόπιστο.Μπορείτε να δώσετε μια δοκιμή.Χαιρετισμοί.

Έχω ακούσει μια-δυο πηγές αναφέρουν ότι σε σύγκριση με το μέταλλο πάχος υποστρώματος πάχος είναι αυτό που είναι σημαντικό.Φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να ισχύει, ωστόσο, είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση.Και αυτό, δεν αρκεί, με οποιοδήποτε μέσο.

Υπάρχουν δύο πολύ πιο κοινές περιπτώσεις που πρέπει επίσης να εξεταστούν.Πρώτον, όπως προτείνει Jian, μέταλλο πάχος συχνά είναι σημαντικό, όταν το πάχος είναι περίπου η ίδια με πλάτος γραμμής.Δεύτερον,
το πάχος είναι σημαντικό, όταν το πάχος και το χάσμα μεταξύ των γραμμών είναι περίπου το ίδιο.

Ωστόσο, αυτά είναι μόνο κανόνες του αντίχειρα.Μην εμπιστεύεσαι τους κανόνες του αντίχειρα.Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία τι-ναι-ποτέ, αναλύουμε το κύκλωμα με πάχος, στη συνέχεια, χωρίς πάχος και σημειώνει τη διαφορά.(Όλα τα σημαντικά εργαλεία EM έχουν πάχος μοντέλα.) Στη συνέχεια, για να είναι σίγουρος,
θα αυξήσει το συγκερασμό των πυκνότητα (συμπεριλαμβανομένων και σε κατακόρυφη κατεύθυνση) για να δείτε αν έχετε σύγκλιση με το βαθμό που χρειάζεται.Τώρα, θα έχετε καλή στερεά αριθμούς σχετικά με την ανάλυση λάθος.Δεν χρειάζεται να ζητήσω από τους ανθρώπους για τη γνώμη τους επί του θέματος.

Γεια σου,

απλά να προσθέσω κάτι για Lange ζεύκτες γενικά.Για την εμπειρία μου (περίπου, αλλά δεν impresive) σύρμα ομολογιών είναι η κύρια πηγή της διαφοράς μεταξύ προσομοιώσεις και μετρήσεις.Δεν έχει σημασία πόσο σας μοντέλο τους σε EM προσομοιωτή έχουν την τάση να είναι διαφορετική σε ένα πραγματικό κύκλωμα.Έτσι,
το σύρμα ομόλογα θα μπορούσαν να προσθέσουν κάποια parasitics ότι είναι εκτός ελέγχου.

flyhigh

flyhigh έγραψε:

Γεια σου,απλά να προσθέσω κάτι για Lange ζεύκτες γενικά.
Για την εμπειρία μου (περίπου, αλλά δεν impresive) σύρμα ομολογιών είναι η κύρια πηγή της διαφοράς μεταξύ προσομοιώσεις και μετρήσεις.
Δεν έχει σημασία πόσο σας μοντέλο τους σε EM προσομοιωτή έχουν την τάση να είναι διαφορετική σε ένα πραγματικό κύκλωμα.
Έτσι, το σύρμα ομόλογα θα μπορούσαν να προσθέσουν κάποια parasitics ότι είναι εκτός ελέγχου.flyhigh

Εντάξει, Max

Και τι πιστεύετε ότι --- τα πλευρικά τοιχώματα,
τις άκρες υπόστρωμα μπορεί να παράγει διάφορες ζεύξης ή δεν είναι;

Γνωρίζω ότι για στενή λωρίδα φίλτρα περίβλημα υπάρχει αποτέλεσμα (και δημοσιεύθηκε) ...

Τι περίπου ακρίβεια των ADS2004 δυναμική μοντελοποίηση του μετάλλου πάχους τρέχουσα κατανομή.

Έχω understending ότι πολλαπλές μετρήσεις σχετικά με τον αριθμό των δομών που απαιτούνται για να έχουν unswer, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα για αυτές τις μετρήσεις.(Στη συνέχεια, πρέπει να ζητήσω από κανέναν).

Ευχαριστώ

Ακρίδα έγραψε:

Εντάξει, MaxΚαι τι πιστεύετε ότι --- τα πλευρικά τοιχώματα, τις άκρες υπόστρωμα μπορεί να παράγει διάφορες ζεύξης ή δεν είναι;Γνωρίζω ότι για στενή λωρίδα φίλτρα περίβλημα υπάρχει αποτέλεσμα (και δημοσιεύθηκε) ...Τι περίπου ακρίβεια των ADS2004 δυναμική μοντελοποίηση του μετάλλου πάχους τρέχουσα κατανομή.Έχω understending ότι πολλαπλές μετρήσεις σχετικά με τον αριθμό των δομών που απαιτούνται για να έχουν unswer, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα για αυτές τις μετρήσεις.
(Στη συνέχεια, πρέπει να ζητήσω από κανέναν).Ευχαριστώ

maxwellian έγραψε:Βρήκα ότι περισσότερες από τις διαφορές μεταξύ modeled υπολογίζεται και οφείλονται σε ή μη με το πρότυπο του EM προσομοίωσης έλαβε υπόψη μετάλλου πάχους, περισσότερο και από τον τρόπο με τον οποίο η wirebonds ήταν modeled.
Υποθέτω ότι αν χρησιμοποιείτε πολύ υψηλή ή πολύ μεγάλη wirebonds (ή πολλαπλές side-by-side) επίπεδη ταινία ομόλογα για ένα σχέδιο, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο επιπλέον ποσό σε φάση να ρίξουν τα αποτελέσματα από λίγο, αλλά πιστεύω ότι στην πράξη οι περισσότεροι άνθρωποι τηρούν αυτά αρκετά σύντομη.
Ενδέχεται επίσης να υπάρχουν ορισμένα θέματα, αν δεν είστε πολύ ακριβή για την τοποθέτηση του wirebonds.- Max

flyhigh έγραψε:

Αυτό είναι γενικά αλήθεια, όμως η επιρροή του σύρματος acctual ομολόγων εξαρτάται από τη συχνότητα λειτουργίας της.
Αλουμίνα είναι υψηλή διηλεκτρική σταθερά και το υπόστρωμα σωμάτωση επιπτώσεις στο 2GHz μπορεί να αγνοηθεί, αλλά σε 25GHz που μπορούν να διαδραματίσουν ένα ρόλο.Φυσικά, μπορεί κανείς να αλλάξει το substate σε χαμηλότερα διηλεκτρικές constante να κάνει αυτές τις επιπτώσεις της δευτεροβάθμιας ξανά.Εάν μοντέλο (ματιών) πεπερασμένο πάχος μετάλλου και είναι βέβαιος ότι είναι πιο σημαντική αιτία των αποκλίσεων, από ό, τι μπορείτε, επίσης, μπορεί να χρειαστεί να λάβει υπόψη τις acctual σχήμα του άκρου (underetching, overetching, γραμμή πλάτος / πλάτος διακυμάνσεις του διαθέσιμου χρόνου χρήσης κ.λπ.) όπως αυτή είναι προφανώς κρίσιμη.
Ανάλογα με τη διαθέσιμη τεχνολογία και την τιμή που μπορεί κανείς να προσφέρει, στα άκρα θα μπορούσε να εξετάσει πραγματικά τρομακτική στο μικροσκόπιο!
Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει επίσης να επιδεινωθεί με την αυξανόμενη υπόστρωμα με διηλεκτρική σταθερά.flyhigh

Hi Max,

Οχι, εγώ δεν το κάνω για Lange 25GHz μου έργο, αλλά κρίθηκε ως επιλογή και απορρίπτεται.Το πρόβλημα είναι ότι το κοινό υπόστρωμα ορίζεται με τις υπόλοιπες χώρες της υπο-τμήματα του συστήματος και "κάτι" ευρυζωνικά να διαχωρίσει εξουσία ήταν αναγκαία για την εκτέλεση της εργασίας.Θα επιλύσει τελικά με εντελώς διαφορετική δομή, είναι αντικείμενο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας που εκκρεμούν έτσι δεν θα επεκταθώ σε αυτό πλέον.

Θεωρώντας άκρη σχήμα, δεν ξέρω τι να πω.Είναι καλό να έχουμε EM εργαλεία για την ζωή ήταν φρικτή MW μηχανικούς προτού γίνουν handy.Μερικές φορές, ωστόσο, ένα πρέπει να εξετάσουμε στο μικροσκόπιο για να δείτε πώς πραγματικά τα πράγματα μοιάζουν.Έκανα κάποια LTCC realted έργο κατά το παρελθόν.Ellyptical αγωγού διατομής, κωνοειδές Vias κ.λπ. Πιθανή να EM μοντέλο, αλλά πολύ πολύπλοκο για να εργαστείτε με αυτό σε πραγματικό χρόνο.Μπορείτε να φανταστείτε τη βελτιστοποίηση των πολλαπλών κυκλωμάτων με όλους τους αγωγούς και Vias έχοντας αυτό το "πραγματικό" σχήμα;Επιπλέον, όλα τα Vias κωνοειδές αλλά δεν ήταν 2 από αυτές ήταν η κωνική κατά τον ίδιο τρόπο!

Ίσως το συμπέρασμά μου είναι ότι θα πρέπει να είναι ρεαλιστικά σχετικά με τις διαφορές των προσομοιωμένες και πραγματικά έγιναν κύκλωμα και ποτέ δεν προσπαθούν να παρακολουθείτε αναφέρονται 0.2dB διαφορά μεταξύ μετράται και προσομοίωση.Για ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα 1dB είναι τέλειο ταίρι στο "περάσει συγκρότημα" του κυκλώματος.

Επίσης, νομίζω ότι αυτό είναι ένα συμπέρασμα (ότι έχω κόκκινο besser στο βιβλίο του) ότι η απώλεια παρεμβολής που προέρχονται από EM εξομοιωτές είναι πάντα αισιόδοξος μετρηθεί σε σύγκριση με τα αποτελέσματα.Αυτό μπορεί επίσης να προέρχεται από πολλές idealizations.

Απλά να γίνω σαφής, αυτό δεν είναι το βάρος οποιουδήποτε EM προσομοιωτή!Αυτή είναι η φιλοσοφία των μοντέλων της φύσης από τον άνθρωπο.

χαιρετισμοί

flyhigh

Γεια σου, flyhigh

Είμαι συμφωνώ "θα πρέπει να είναι ρεαλιστικά σχετικά με τις διαφορές των προσομοιωμένες και πραγματικά έγιναν κύκλωμα" αλλά ένας παράγοντας που θα πρέπει να κατανοήσουν δίνει 1dB οποία δίνει 0.2dBΥπάρχει κάποιο βιβλίο ή άρθρο για τέτοια analysiz;

Μπορώ να σας προτείνω μερικά βιβλίο για "φιλοσοφία των μοντέλων της φύσης από τον άνθρωπο";Ευχαριστώ

Ακρίδα έγραψε:

Γεια σου, flyhighΕίμαι συμφωνώ "θα πρέπει να είναι ρεαλιστικά σχετικά με τις διαφορές των προσομοιωμένες και πραγματικά έγιναν κύκλωμα" αλλά ένας παράγοντας που θα πρέπει να κατανοήσουν δίνει 1dB οποία δίνει 0.2dBΥπάρχει κάποιο βιβλίο ή άρθρο για τέτοια analysiz;Μπορώ να σας προτείνω μερικά βιβλίο για "φιλοσοφία των μοντέλων της φύσης από τον άνθρωπο";Ευχαριστώ

Γεια σας όλους,

Για να κατανοήσουμε θωράκιση / κλειστό κύκλωμα μαμά οποιαδήποτε λύση με ελάχιστη επίδραση τοίχους ... πρέπει κανείς να κατανοήσει & πείραμα "κοιλότητα Μέγεθος επηρεάζει τα αποτελέσματα EM" έννοια ...
Κοιλότητες είναι κάθετες μεταλλικές τους τοίχους και έχει περιληφθεί στην προσομοίωση.
Η παρουσία ενός αγώγιμη πλευρά του τοιχώματος επηρεάζει τα αποτελέσματα της προσομοίωσης.
Εάν η κοιλότητα είναι μεγαλύτερο από μερικές φορές το μήκος κύματος του σήματος, τότε η κοιλότητα είναι οι επιπτώσεις για τα αποτελέσματα της προσομοίωσης μπορεί να είναι ελάχιστες.
Κοιλότητα πλευρικού τοιχώματος επιπτώσεις επίσης εξαρτάται από το πόσο κοντά είναι το ίχνος μετάλλου στα τείχη.

Τότε, γιατί δεν κάνουν μόνο οι πολύ μεγάλες κοιλότητα;
Το μέγεθος της κοιλότητας σε σχέση με το μήκος κύματος των σημάτων επηρεάζει την ταχύτητα της προσομοίωσης ....--- manju ---

Γεια σου, Flyhigh:
Ενδιαφέρομαι για τα σχόλιά σας σχετικά με την πραγματικότητα τα σχήματα των κυκλωμάτων υπό μικροσκόπιο.I reallly επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.Όπως γνωρίζετε, είμαι ο τύπος του λογισμικού και πάντα προσπαθώ να κάνω το λογισμικό πιο κοντά στην πραγματικότητα.Για το IE3D είμαι εργασίας του, μπορεί να χειριστεί με ακρίβεια κωνοειδές Vias, κάθε σχήμα του σύρματος ομόλογα, παχύ μέταλλο με μη-κάθετες ακμές κ.λπ. Ωστόσο, δεν έχω ακούσει κανένα οβάλ σχήμα αγωγούς.Θα ήθελα να μάθουν κάτι σχετικά με αυτό, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει ένα καλύτερο μοντέλο για αυτό.Ευχαριστώ!

Γεια Jian,

αυτό δεν είναι η καλύτερη εικόνα, αλλά πιστεύω είναι αρκετά ενδεικτικό.Είναι ένα μαλακό σκάφους, 17um metalization, αυξήθηκε περαιτέρω κατά 20um χαλκού αυξάνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μέσω ελασμάτων, από σάρκα και οστά με 2um χρυσό.Η γραμμή / slot γήπεδο θα πρέπει να 100um/100um.

Η κατακόρυφη σχήμα οβάλ, είναι ημι-, θα πρέπει να είναι σαφές από το λαμπρό αποτέλεσμα.Η ακμή είναι σαφώς μη ομοιόμορφη.Είχα εικόνες από Vias ωοειδές σχήμα και ενσωματωμένο LTCC αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί, είναι εδώ και καιρό.
Τελευταία επεξεργασία από flyhigh στις 25 Νοεμβρίου 2005 12:59? Επεξεργαστεί 1 φορά συνολικά

Γεια Manju - Στην πραγματικότητα, η θέση που μπορεί να επιτρέψει σε μεγάλο κουτί resonances.Αν του παρόντος, η θέση resonances εμφανίζονται ως "****- outs "στα δεδομένα.Αν αναλύσουμε το ίδιο κύκλωμα στο αθωράκιστο ανάλυση, η αλλαγή του outs ****- σε ακτινοβολία (τα δεδομένα είναι πλέον ωραία και καλή, αλλά η ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα).Αν πρόκειται για τη λειτουργία του κυκλώματος και Unshielded υπάρχει ακτινοβολία, θα μπορούσαν εύκολα να ηλικίας γύρω περιοχή συστατικά.Συχνά, προτείνεται η θέσπιση ενός κυκλώματος θα πρέπει να αναλύονται σε δύο θωρακισμένο και Unshielded αναλύσεις.Οι διαφορές μεταξύ των δύο μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα.Στην περίπτωση αυτή, η ****- κατά το θωρακισμένο ανάλυση υποδεικνύει ότι το κύκλωμα είναι Unshielded ακτινοβολούσας.(Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με το υπόστρωμα λεπτότερη, μεταξύ άλλων.)

Επίσης, το κουτί τοίχο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείχνει πόσο κοντά μπορείτε να τοποθετήσετε ένα άλλο συστατικό χωρίς ισχυρή σύζευξη.Στα περισσότερα σχέδια, όπως προτείνεται από Max ανωτέρω, μπορείτε να φτάσετε μέσα σε ένα ή δύο υπόστρωμα πάχους πριν υπάρχει ένα πρόβλημα.

Μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το παραπάνω είναι λάθος πηγές της EM ανάλυση.Αυτό ήταν ένα σημαντικό τομέα της έρευνας μου, έχω πολλούς έγγραφα που ασχολούνται κυρίως με λάθος ανάλυση.Πολύ σημαντικό: δεν χρειάζεται να κάνει μετρήσεις για να ποσοτικοποιηθούν οι περισσότερες πηγές σφάλματος.Απλά κάνει μια ανάλυση της σύγκλισης.Για παράδειγμα, ποιο είναι το μέγεθος της θέσης ισχύος σε θωρακισμένο ανάλυση;Να μια ανάλυση με ένα κουτί μεγέθους, στη συνέχεια, κάντε μια δεύτερη θέση με ένα άλλο μέγεθος.

Τι είναι το σφάλμα οφείλεται στο μέγεθος των κυττάρων;Να μια ανάλυση με ένα κύτταρο το μέγεθος, τότε η μείωση του μεγέθους των κυττάρων στο μισό και να κάνει μια δεύτερη ανάλυση.Σε μια καλά σχεδιασμένη EM ανάλυση, τις περισσότερες φορές το λάθος για το ωραιότερο κυττάρων μέγεθος είναι περίπου ίσο με τη διαφορά μεταξύ των δύο αναλύσεων.

Τι είναι το σφάλμα λόγω de-ενσωμάτωσης;Ανάλυση μια συσκευή (όπως το σπιράλ επαγωγέας) χρησιμοποιώντας γραμμές μεταφοράς που συνδέει το μήκος του ενός, τότε αναλύουμε για δεύτερη φορά χρησιμοποιώντας τη σύνδεση των γραμμών μεταφοράς διπλού ή το μισό του μήκος και με τα αεροπλάνα στον ίδιο χώρο σε σχέση με την επαγωγέας.Η διαφορά που δίνει μια ένδειξη για το μέγεθος του de-ενσωμάτωση σφάλμα.

Τι είναι το σφάλμα οφείλεται στην αριθμητική ακρίβεια (το λόγο θορύβου);Ανάλυση μια στενά συνδεδεμένη με γραμμή αναφοράς από το τέλος κάθε συνεδρίασης ακριβώς στη μέση.Αυτό είναι το "μηδενικό μήκος ζευχθεί γραμμή".Η σωστή απάντηση για όλα και σε συνδυασμό αντικατοπτρίζονται οι παράμετροι S-είναι το άπειρο dB.Το αποτέλεσμα θα είναι η ανάλυση του θορύβου λόγο της ανάλυσης.Για θωρακισμένο αναλύσεις, αυτό είναι συνήθως 100 έως 180 dB κάτω.

Όλα αυτά είναι ωραία απλά αριθμητικά πειράματα που μπορεί να αποκαλύψει πολλές πληροφορίες.Δώστε τους δοκιμάστε!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back