Ka-band δίοδος Varactor μοντέλο SPICE για Συχνότητα Διπλασιαστή

E

engrvivs

Guest
Γεια σου, έχουν αναλάβει έναν σχεδίου για την εφαρμογή RF πολλαπλασιαστή συχνότητας που διπλασιάζει τη συχνότητα από 15 GHz έως 30 GHz. Το κύκλωμα πρέπει να υλοποιηθεί μέσω planar microstrip βάση υβριδικό MIC (μικροκυμάτων ολοκληρωμένο κύκλωμα) τεχνολογία. Σκέφτομαι την εφαρμογή αντιδραστικών doubler χρησιμοποιώντας δίοδος varactor. Ωστόσο, δεν είμαι σε θέση να βρουν τους κατάλληλους μάρκες varactor οποίων SPICE μοντέλα είναι επίσης διαθέσιμα για την προσομοίωση στο ADS. Μπορεί κανείς να μου προτείνει ορισμένες μάρκες varactors, των οποίων οι SPICE μοντέλα είναι διαθέσιμα (δηλαδή ακόμη και σε φύλλα δεδομένων) και που επιτρέπουν Ka-band; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, όσον αφορά, Vivek

Σε αυτό το υψηλής συχνότητας, και επειδή είναι απλά μια doubler συχνότητα, καλύτερη από τη χρήση ενός varactor είναι να χρησιμοποιήσετε μια δίοδο Schottky. Varactors είναι καλό για την υψηλή τάξη πολλαπλασιαστές συχνότητας. http://www.miteq.com/products/multipliers/frequency-multipliers.php

Ευχαριστώ για την απάντησή σας! Ακριβώς για να διαγράψετε μια αμφιβολία ... Σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί Schottky δίοδος για διπλασιασμό συχνότητας, θα χρησιμοποιηθεί στο εμπρός προκατειλημμένη τρόπο να εφαρμόσει μια «αντίσταση» πολλαπλασιαστής συχνότητας; Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα είναι τεράστια βοήθεια, αν κάποιος μπορεί να προτείνει ορισμένες επιφάνεια τοποθέτησης διόδους που είναι χρήσιμα σε ζώνες Ka-και των οποίων οι SPICE μοντέλα είναι διαθέσιμα για την προσομοίωση μέσω ΚΕΠ.

Ναι, η δίοδος προς τα εμπρός θα πρέπει να είναι μεροληπτική. Για να έχουμε καλή μετατροπή αποκτήσει την ίδια σημασία όπως η προκατάληψη δίοδο, είναι η δίοδος που ταιριάζουν στα θεμελιώδη και αρμονικές.

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Η ιστοσελίδα που αναφέρατε θα είναι πράγματι να βοηθήσει σε μένα για τη σύγκριση των επιδόσεων του σχεδιασμού μου με τα εμπορικά διαθέσιμα πολλαπλασιαστές. Ευχαριστώ για αυτό!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back