IR (υπέρυθρη) για RF (ραδιοσυχνότητα)

P

pete

Guest
Hi! Είμαι πειραματίζεται με PIC τηλεχειριστήριο για απομακρυσμένο έλεγχο πύλη. Χρησιμοποιώντας IR μπορεί να interferred με το φως από τον ήλιο ή από το ίδιο το όχημα. Έτσι, απλά για να ρωτήσετε αν μπορώ να αντικαταστήσει το IR πομπού-δέκτη μονάδες σε ένα PIC με μια σειρά ραδιοφωνικών πομπού-δέκτη χωρίς να αλλάξετε τον κωδικό του PIC; Υπάρχουν AM και FM 3-pin πομπού-δέκτη ICs για φωτογραφίες. Είναι αυτά άμεση αντικατάσταση για το IR (TX-Rx) χωρίς να αλλάξετε τους κωδικούς PIC; Αν ναι, μπορεί κανείς να μου δώσει την κατάλληλη ICs RF; Χάρη ...

hi, [παράθεση] Είναι αυτά άμεση αντικατάσταση για το IR (TX-Rx) χωρίς να αλλάξετε τους κωδικούς PIC; Αν ναι, μπορεί κανείς να μου δώσει την κατάλληλη ICs RF; [/Quote] γενικώς, ναι. Οι περισσότεροι IR σύστημα έχουν χαμηλό baud, έτσι εφ 'όσον RF ενότητες σας μπορεί να αντιμετωπίσει με αυτό (σκεφτείτε IR baud είναι γενικά 2400), τότε «θα πρέπει» να είναι μια χαρά. Αν και RF ενότητες παίρνουν πολλή παρεμβολή. Τι πρωτόκολλα χρησιμοποιείτε για comms σας; Είμαι έκπληκτος που είπε ότι η ΚΕ θα μπορούσε να πάρει παρέμβαση από τον ήλιο. Στην εμπειρία μου, αν και περιορισμένος σε σειρά, IR τηλεχειριστήρια φαίνεται να είναι πιο αξιόπιστα, λόγω των 38Khz διαφοροποίηση. Τι IR module δέκτη χρησιμοποιείτε; Αν δεν ξέρετε για IR, αναζήτηση στο Google για "RC5 Sony». Ένα τυπικό πρωτόκολλο για IR τηλεχειριστήρια, theres πολλές πληροφορίες, κωδικό και σχηματικές αναπαραστάσεις περίπου. BuriedCode. [/Quote]

Υποθέτω ότι αυτό που εννοώ είναι το IR υποφέρει πρόβλημα ευαισθησία όταν λειτουργεί σε υπαίθριο χώρο, λόγω του ήλιου και του προβολέα από το όχημα. Ίσως χρειαστεί σωστό φιλτράρισμα και τον προσανατολισμό του δέκτη IR. Am χρησιμοποιώντας ένα δέκτη υπερύθρων από μια τηλεοπτική συσκευή. Δεν ξέρω cuz εμπορικό σήμα της το πήρα από τη μητρική πλακέτα TV σκουπίδια. Αλλά, έχω το μυαλό μου. Πρέπει να κλείσω την πόρτα, όταν το αυτοκίνητο είναι ήδη μέσα. Θα έχω πρόβλημα με IR αφού από τότε ο δέκτης υπερύθρων έχει στο πίσω μέρος του IR πομπό μου. Οπότε καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα ραδιόφωνο, ας πούμε 434MHz AM οποίο είναι διαθέσιμο σε Rentron-TWS-434 και RWS-434. Ευχαριστώ για την απάντησή σας και τυχόν παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες!

hi μπορείτε να χρησιμοποιήσετε PTC (TM) IC PT2261 & PT2271 ζευγάρι. h ** p: / / www.princeton.com.tw/ αναζήτηση encooder / αποκωδικοποιητή Αυτή η χρήση ICs για την κλειδαριά της πόρτας και ανοικτή στο App αυτοκίνητο. από UHF

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back