IO-202 παλμογράφο αντικατάσταση CRT

N

neazoi

Guest
Γεια σας, έχω αυτό το παλιό παλμογράφο. Θέλω να κάνω μερικές βασικές ερωτήσεις με βάση την εμπειρία σας: 1. Θα είμαι σε θέση να υποκαταστήσει τις CRT με ένα άλλο (πιθανώς μικρότερο σε μέγεθος) και την εκ νέου βαθμονόμηση των ενισχυτών για τη νέα CRT που χρησιμοποιούνται; (Assumming κατάλληλες ρυθμίσεις τάσης CRT) 2. Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το παλμογράφο (5MHz) ως έξοδο σε ένα 100MHz αναλυτή φάσματος (το οποίο εξόδους Χ, Υ σήματα) θα είμαι σε θέση να εμφανίσει την περιοχή συχνοτήτων των 100MHz με αυτό το 5MHz παλμογράφο ή χρειάζομαι ενισχυτές που μπορούν να κάνουν 100MHz; 3. Υπάρχει κάποια απλούστερη osciloscope να χτίσει τη χρήση descrete συστατικά (ακόμη αξιοποιήσιμες op σε μερικά MHz) από αυτό εκεί;

1. Υποθέτω ότι είναι δυνατό για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, αλλά προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να έχουν πρόσβαση στο συνημμένο διάγραμμα.
2. Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το παλμογράφο (5MHz) ως έξοδο σε ένα 100MHz αναλυτή φάσματος (το οποίο εξόδους Χ, Υ σήματα) θα είμαι σε θέση να εμφανίσει την περιοχή συχνοτήτων των 100MHz με αυτό το 5MHz παλμογράφο ή χρειάζομαι ενισχυτές που μπορούν να κάνουν 100MHz; [ / i]
αναλυτή φάσματος περιλαμβάνουν το δικό γεννήτρια πριονωτή του να οδηγεί τον παλμογράφο σε λειτουργία ΧΥ ή να συγχρονίσετε την εσωτερική γεννήτρια πριονωτή στον παλμογράφο. Σχεδόν κάθε παλμογράφο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οθόνη για τον αναλυτή φάσματος.

Σκεφτείτε πώς λειτουργεί ένας αναλυτής φάσματος και θα δείτε, ότι το εύρος ζώνης ραδιοσυχνοτήτων δεν έχει να κάνει με το εύρος ζώνης οθόνη αντίστοιχα ταχύτητα σάρωσης.

[QUOTE = mister_rf? 918287] 1. Υποθέτω ότι είναι δυνατό για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, αλλά προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να έχουν πρόσβαση στο συνημμένο διάγραμμα. [/Quote] Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Εδώ είναι το διάγραμμα. http://www.neazoi.com/io-102.gif Μου αρέσει η απλότητα του, αλλά θα ήθελα να αντικαταστήσει το CRT με ένα πιο σύγχρονο, μικρότερα σε μέγεθος, και ίσως μικρότερη άνοδο volrage ένα, οπότε υποθέτω ότι θα μειώσει την τάση του PSU. Αλλά τι γίνεται με τους ενισχυτές diflection; πώς θα πρέπει να επανασυντονιστεί να μπορούν να ανταποκριθούν στο νέο CRT;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back