[HFSS] Πώς θα τερματίσει μια microstrip γραμμή με μια δεδομένη αντίσταση φορτίου;

M

m.kelley

Guest
Γεια σας, είμαι σήμερα κατασκευάζει ένα demo του μικροταινιακή γραμμή με ένα στέλεχος ρύθμιση. Η γραμμή μεταφοράς τερματίζεται σε αντίσταση φορτίου των 100-50J ohms. Η μικροταινιακή γραμμή έχει Z0 των 50 Ω, και το στέλεχος έχει Z0 των 100 ohm. Ξέρω ότι τα σχέδια μου για το έργο μικροταινιακών γραμμών, αλλά έχω πρόβλημα για τον τερματισμό της γραμμής μεταφοράς με το σταθερό φορτίο. Έχω σχεδιάσει το στέλεχος μήκος και την απόσταση από το φορτίο με ένα διάγραμμα Smith, αλλά το μέγεθος της παραμέτρου S11 μου είναι περίπου 0,54. Νομίζω ότι το κύριο πρόβλημά μου είναι πως είμαι προσομοίωση του φορτίου. Ω, και είμαι σίτιση επίσης τη δομή με ένα waveport στο ένα άκρο. Έχω χρησιμοποιήσει δύο γεωμετρίες για το φορτίο. Ο ένας ήταν να αναθέσει σε ένα εξωτερικό πρόσωπο του μοντέλου, τόσο ο αέρας και το υπόστρωμα, ως όριο αντίστασης. Το άλλο σχέδιο ήταν να έχει ένα τετράγωνο κατεβαίνοντας στο υπόστρωμα, και ορίστε το ως όριο αντίστασης. Γι 'αυτό το τελευταίο σχέδιο που έκανα το κουτί του αέρα και του υποστρώματος μεγαλύτερη από την γραμμή μεταφοράς - η αντίσταση όριο δεν άγγιζε το εξωτερικό όριο του μοντέλου. Και στις δύο περιπτώσεις δικτύου μου δεν ταιριάζουν. Εν ολίγοις, hod εσείς προσομοιώνουν μια σταθερή γενική αντίσταση φορτίου στο HFSS; Michael Kelley

Ένας από τους συντρόφους του γραφείου μου βρήκε τη λύση. Η αντίσταση όριο ορίζεται από την πλατεία, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε μια πλατεία - όχι ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Οι δύο αυτές λέξεις χρησιμοποιούνται μερικές φορές εναλλακτικά. Αυτό σημαίνει ότι όποια και αν είναι σε HFSS σχήμα που έχει συνταχθεί δεν έχει ρυθμιστεί με την αντίσταση που έχετε ορίσει, αλλά μάλλον σύνθετη αντίσταση του σχήματος έχει κλιμακωθεί με κάποιο τετράγωνο μονάδα. Όταν έκανα μου πλάτος ίσο με το ύψος μου, το παράδειγμα στέλεχος που έφτιαξα λειτούργησε σαν τη θεωρία προβλεφθεί. Πριν από αυτό είχα ένα ορθογώνιο επειδή μικροταινιακών πλάτος μου ήταν μεγαλύτερο από το ύψος του υποστρώματος. Εν ολίγοις, αν θέλετε να προσομοιώσετε ένα φορτίο με μια συγκεκριμένη αντίσταση κάνει ένα τέλειο τετράγωνο, και δεν το βάζουμε κοντά σε κάποιο από τα όριά σας - εκτός από τη σύνδεση στο επίπεδο γείωσης. Michael Kelley

Δεν ξέρω σίγουρα, αλλά θα μπορούσε να είναι δυνατόν να τεθεί μόνο ένα λιμάνι όπου θέλετε τον τερματισμό, και να καθορίσουν τον λιμένα αυτόν πριν να έχουν την αντίσταση που επιθυμείτε. Η προεπιλογή είναι 50 Ω αντίσταση, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος δεν μπορεί να είναι οποιοδήποτε συγκρότημα τιμή που θέλετε. Ο Dave

Dave, σύντροφοι γραφείο μου και προσπάθησα ότι με ένα λιμάνι και ένα κύμα συσσωρευμένο λιμάνι, αλλά το αποτέλεσμα παρέκκλινε από τη θεωρία πάρα πολύ. Η εικασία μου είναι ότι έχει κάτι να κάνει με την κατοχή ενός κύματος λιμάνι, στο όριο. Θα προσπαθήσω να θυμάστε να δημοσιεύσετε μια εικόνα του τελικού στάσιμα ότι έχω αύριο. Μικρόφωνο

Εδώ είναι μια εικόνα της γεωμετρίας που έχω δημιουργήσει και την επακόλουθη στάσιμα. Η απόσταση "d" από το φορτίο είναι από το φορτίο στο κέντρο της στέλεχος.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back